V Indiji več revnih kot v Afriki

V osmih indijskih zvezdnih državah živi več revnih ljudi, 421 milijonov, kot v 26 najbolj revnih afriških državah skupaj, je pokazala študija Oxfordske iniciativa za revščino in razvoj človeštva.

tor, 13.07.2010, 12:11

Oxford - V indijskih zvezdnih državah, vključujoč Bihar, Uttar Pradesh, West Bengal, Chhattisgarh, Jharkhand, Madhya Pradesh, Orissa in Rajasthan, živi 421 milijonov revnih ljudi, je pokazala angleška študija. To je več kot 410 milijonov, kolikor jih živi v najbolj revnih afriških državah, poroča BBC.

Indianexpress.com ob podatkih študije poroča o „hudi revščini" v omenjenih državah.

Večdimenzionalni indeks revščine (The Multidimensional Poverty Index - MPI) - študijo je opravila Oxfordska iniciativa za revščino in razvoj človeštva (Oxford Poverty and Human Development Initiative - OPHI) s pomočjo Združenih narodov - meri „pomanjkanja" na ravni gospodinjstev, od njihove izobrazbe do sredstev in možnosti za zdravstveno oskrbo. „MPI je kot visoko resolucijski objektiv, ki razkriva jasen spekter izzivov, s katerimi se soočajo najbolj revna gospodinjstva" je povedala direktorica OPHI Sabina Alkire.

Poročilo z vsemi ugotovitvami študije bo objavljeno konec oktobra.

Prijavi sovražni govor