V Indiji več revnih kot v Afriki

V osmih indijskih zvezdnih državah živi več revnih ljudi, 421 milijonov, kot v 26 najbolj revnih afriških državah skupaj, je pokazala študija Oxfordske iniciativa za revščino in razvoj človeštva.

tor, 13.07.2010, 12:11

Oxford - V indijskih zvezdnih državah, vključujoč Bihar, Uttar Pradesh, West Bengal, Chhattisgarh, Jharkhand, Madhya Pradesh, Orissa in Rajasthan, živi 421 milijonov revnih ljudi, je pokazala angleška študija. To je več kot 410 milijonov, kolikor jih živi v najbolj revnih afriških državah, poroča BBC.

Indianexpress.com ob podatkih študije poroča o „hudi revščini" v omenjenih državah.

Večdimenzionalni indeks revščine (The Multidimensional Poverty Index - MPI) - študijo je opravila Oxfordska iniciativa za revščino in razvoj človeštva (Oxford Poverty and Human Development Initiative - OPHI) s pomočjo Združenih narodov - meri „pomanjkanja" na ravni gospodinjstev, od njihove izobrazbe do sredstev in možnosti za zdravstveno oskrbo. „MPI je kot visoko resolucijski objektiv, ki razkriva jasen spekter izzivov, s katerimi se soočajo najbolj revna gospodinjstva" je povedala direktorica OPHI Sabina Alkire.

Poročilo z vsemi ugotovitvami študije bo objavljeno konec oktobra.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se