Bossman prevzel župansko lento

Brez zapletov so v Piranu izpeljali konstitutivno sejo novega občinskega sveta in z vsemi 25 glasovi svetnikov potrdili mandate ter sprejeli ugotovitveni sklep, da je novi župan Peter Bossman, sicer zdravnik po poklicu, ki bo to funkcijo opravljal poklicno, zaradi česar bo v svoji zasebni ambulanti le občasno opravljal tudi delo zdravnika.

pet, 12.11.2010, 18:02

Piran - Občinski svetniki so z vsemi 25 glasovi izvolili tudi komisijo za volitve in mandatna vprašanja, v kateri so dosedanji župan Tomaž Gantar (Piran je naš), Gašpar Gašpar Mišič (Neodvisni.si), Boštjan Vranješ (Združena Istra), Bruno Fonda (italijanska narodnost) in Mitja Cestnik (SD), ki bo najverjetneje postal tudi predsednik te komisije. Piranski svetniki so se tudi pohvalili z dejstvom, da je v piranskem svetu kar 40 odstotkov svetnic, kar je menda največji delež v državi. Kako se bo dokončno oblikovala koalicija, je bilo mogoče razbrati že iz včerajšnjih glasovanj, pri katerih je za nekatera povsem nepomembna vprašanja enotno glasovalo šest članov SD, štirje člani Neodvisni.si, dva člana LDS in 1 član Združene Istre, v opoziciji pa očitno ostaja 5 članov PJN, 2 člana SDS in 2 člana DeSUS. Kako se bodo odločali trije člani italijanske narodnosti, pa bo videti pri posameznih odločitvah.

Ustoličenje prvega temnopoltega župana je zvabila 27 novinarjev in snemalcev (torej več kot je članov sveta), med njimi tudi tujih medijev. Peter Bossman je v svojem prvem nagovoru dejal: "Verjetno se bo dogajalo, da ne bomo imeli vedno istih pogledov na reševanje problemov. Kljub temu naj bodo razprave skrbne, korektne, brez žalitev in diskreditacij. V medsebojnih odnosih bodimo spoštljivi, pristopimo k delu konstruktivno, saj nas čaka kar nekaj let snovanja in uresničevanja ciljev, ki naj zadovoljijo pričakovanja naših občanov."

Glede svojih naslednjih potez Peter Bossman ni želel biti zelo konkreten. Prva zamenjava bo predstavnica za odnose z javnostmi, ki bo po novem postala Slavica Tucakov (namesto Danice Cmrečnjak). Kako bo z drugimi v občinskih uradih, pa bo povedal potem, ko bo opravil vse načrtovane pogovore. Glede podžupanov je ostal Bossman še nedoločen, vendar je pritrdil, da se pogovarjajo o tem, da bi imeli dva podžupana in da se dogovarjajo z enim, ki naj bi to funkcijo prevzel poklicno. To bo najbrž Gašpar Gašpar Mišič. Drugi podžupan, ki je neuradno znan, bo Bruno Fonda (kot predstavnik manjšine). Za tretjega pa niti neuradno nihče ne ve. Bossman bo zaposlil tudi svojega svetovalca, vendar bo prva dva meseca to delo še opravljal dosedanji županov svetovalec - Igor Maher.

Povezane novice

Peter Bossman
30. oktober ob 12:12
To, da je bil v majhnem in nepomembnem Piranu izvoljen temnopolti župan, je v širnem svetu odmevalo bolj kot tedaj, ko je Borut Pahor prevzel slovensko ...

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
4 komentarji
Neznan

Smo pa res ene sere, da moramo tudi župane uvažati...

15. november 2010, ob 08:11:03
Юзер

Yes we can!

13. november 2010, ob 09:49:31
Majoneza

Pesem o Lepi Vidi se izpolnjuje. Kdo bi pričakoval tako vizionarstvo.?

13. november 2010, ob 00:10:31
znan

no, kuntakinte ima sedaj proste roke za osvobajat slovence, ki so se naveličali jarma kapitalizma.

12. november 2010, ob 18:48:05
4 komentarji
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej