Ferenc Horvath je novi predsednik madžarske skupnosti

Pomursko madžarsko samoupravno narodnostno skupnost bo odslej vodil Ferenc Horvath. Člani sveta skupnosti krovne narodnostne organizacije madžarske manjšine pri nas so ga izvolili s trinajstimi glasovi za in osmimi proti.

pet, 07.01.2011, 14:26

Lendava - Druga kandidatka na volitvah za predsednika PMSNS je bila bivša narodnostna poslanka in lendavska podžupanja v prejšnjem mandatu Maria Pozsonec.

Ferenc Horvath
je na predsedniški funkciji zamenjal Jožefa Kocona, ki mu je potekel štiriletni mandat, za ponovno kandidaturo pa se ni odločil. Horvath se bo zaradi nezdružljivosti javnih funkcij moral odpovedati direktorskemu stolčku na Zavodu za informativno dejavnost madžarske narodnosti, ni pa še znano, ali bo funkcijo predsednika PMSNS opravljal poklicno ali nepoklicno.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se