ŠOU kljub zadolženosti vlaga v projekt profesorja

ŠOU je vložil 100.000 evrov v podjetje Aleša Vahčiča, profesorja na ljubljanski ekonomski fakulteti.

čet, 31.03.2011, 12:11

Študentska organizacija Univerze v Ljubljani (ŠOU) je pred dnevi kupila 5-odstotni delež v podjetju za informacijske storitve Oblakomat, poroča časnik Finance. Podjetje sta novembra lani ustanovila Aleš Vahčič in Denis Benič z ljubljanske ekonomske fakultete, ukvarja pa se z razvojem sistema za cenejše tiskanje. Tiskalnike s tem sistemom nameravajo najem ponuditi fakultetam.

Osnovni kapital podjetja znaša 7,500 evrov, vendar je Vahčič za Finance povedal, da je do danes v projekt osebno vložil 80.000 evrov. Večjih vlagateljev mu do sedaj menda ni uspelo pridobiti.

Naložba ŠOU preseneča

Poleg tega, da podjetje nima ostalih večjih vlagateljev, je naložba ŠOU presenečenje tudi zato, ker je organizacija v likvidnostnih težavah. Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) ji je namreč pred časom zaradi kršitev pri volitvah študentskih funkcionarjev odvzela del sredstev. Zaradi tega so ogroženi tudi tekoči projekti ŠOU.

Študentska organizacija je zato denar zbrala tako, da je prodala nekatere vrednostne papirje.

Vahčič poudarja, da v iskanju investitorjev sam ni obrnil na ŠOU. Po njegovem mnenju je organizacija videla v podjetju potencial. To poudarja tudi predsednik ŠOU Marko Hozjan, ki pravi, da je "projekt dober za študente, saj jim s popolnoma novo storitvijo omogoči enoten, lažji in cenejši dostop do študijskih gradiv". Zatrdil je, da ni sodeloval pri nastanku projekta podjetja.

Marko Hozjan je sicer podiplomski študent na ljubljanski ekonomski fakulteti.

Sporni posli že prej?

Po pisanju Financ študentska organizacija trdi, da je pred letom dni ob uvajanju elektronizacijo študentske prehrane za izvedbo ankete, katerega ponudnika naj izberejo, najela prav Vahčiča. Ta to zanika. Za izvajalca podjetja so takrat izbrali družbo Margenta.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se