Spletna mesta Dela, d. d., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij
Spletna mesta Dela, d. d., (slovenskenovice.si, delo.si, deloindom.si, polet.si, ddom.si, pogledi.si) uporabljajo piškotke z namenom zagotavljanja spletne storitve in funkcionalnosti, ki jih brez piškotkov ne bi mogli nuditi. Ali soglašate z namestitvijo piškotkov na omenjenih straneh? V redu Omejujem piškotke Želim več informacij

Prva ovira za šefa Rudonjo

Trener Aneta Kopra Milivoj Bračun ne izpolnjuje pogojev za pridobitev administrativne licence PRO za leto 2006 in zatorej ne more voditi koprskega prvoligaša.

pet, 24.03.2006, 02:31

Ljubljana – Trener Aneta Kopra Milivoj Bračun ne izpolnjuje pogojev po Pravilniku o podeljevanju licenc Združenja nogometnih trenerjev Slovenije (ZNTS) in zatorej ne more dobiti administrativne licence PRO za leto 2006. To pomeni, da Bračun do izpolnitve zahtevanih pogojev ne more dobiti slovenske delovne vize kot prvi trener koprskega prvoligaša. Medtem bodo morali na Bonifiki poiskati rešitev za hrvaškega stratega, ki je že z nekdanjimi izidi v Kopru in tokratnima uvodnima zmagama potrdil, da je kot naročen za vodenje »rumeno-modrih«.

»Pred tremi leti je Milivoj Bračun dobil slovensko trenersko licenco PRO, saj je bil takrat drugačen Pravilnik o podeljevanju licenc. Zadostovala je njegova izobrazba profesorja telesne vzgoje z usmeritvijo nogomet, ki je bila takrat najvišji strokovni naziv v Republiki Hrvaški. Toda od 1. julija lani naš pravilnik zahteva od hrvaških trenerjev strokovni naziv oziroma izobrazbo UEFA PRO, saj je ta od lani najvišja stopnja izobrazbe za nogometne trenerje tudi na Hrvaškem,« je razložil Bogdan Trope, sekretar ZNTS.

»Nekateri trenerji imajo čas hoditi po seminarčkih, drugi pa delamo,« se je najprej pošalil Bračun, ki ga nastali zaplet vendarle ne pušča ravnodušnega. »Lanskega seminarja za pridobitev licence UEFA PRO na Hrvaškem se nisem udeležil, ker nisem imel časa. Vodil sem Pulo Staro češko in sem bil zakopan z obveznostmi. Sicer pa se bom predvidoma v juniju in juliju udeležil usposabljanja in tako v novi sezoni moja licenca ne bo sporna. Upam, da se bo do takrat našla kakšna rešitev,« ostaja pragmatičen hrvaški trener, ki je še posebej poudaril, da je do trenerske izobrazbe prišel po rednem študiju na zagrebški fakulteti za šport in ne z obiskovanjem seminarjev. »Toda UEFA PRO licenca je pač zdaj obveznost in tudi to bom uredil,« trezno sprejema zahteve ZNTS.

Nikola Ilievski (CMC Publikum), Milan Đuričić (Maribor Pivovarna Laško) in Ivan Buljan (Bela krajina), vsi tuji strokovnjaki na klopeh slovenskih prvoligašev, imajo ustrezno UEFA PRO licenco. Od slovenskih trenerjev so na tej ravni Srečko Katanec, Branko Oblak, Zdenko Verdenik, Bojan Prašnikar, Marijan Pušnik, Milan Miklavič, Jože Prelogar, Bahrija Hadžič, Janez Zavrl, Edin Osmanovič, Marko Pocrnjič, Miloš Rus in Branko Elsner. Sicer lahko slovenski trenerji domače klube vodijo tudi s slovensko PRO licenco.

S to zavrnitvijo za izdajo licence Bračunu je novo vodstvo obalnega prvoligaša s predsednikom in igralcem Mladenom Rudonjo naletelo na prvo resno administrativno oviro. Ne dvomimo, da bo vselej korektni »Turbo Rudi« v predsedniški vlogi takoj pokazal svoje diplomatske sposobnosti in potrpežljivost ter da bo morda s svojo splošno priljubljenostjo v pisarnah Nogometne zveze Slovenije naletel na posluh za konstruktivno reševanje zagate. Kolikor poznamo Rudonjo, bližnjic ne bo ubiral. Bolj kot tolikokrat dokazana hitrost bo tokrat v ospredju njegov »predsedniški dribling«, s katerim bi omogočil mirno delo šefu na igrišču in napovedal dolgo evropsko plovbo koprske barke.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
3 komentarji
Neznan

FORZA KOPER!BojanF umiri živčke!

24. marec 2006, ob 22:50:25
BojanF

PREVOD:Mogoče Pavel Pinni, Darko Gulin, Valter Besednjak, Vasja Zajc in ostali (ostalim se opravičujem) nimajo naslovov in licenc, ampak ... Gorica ruls!

24. marec 2006, ob 21:19:50
BojanF

U pičku maternu. Lohkor bi se že ustavli s tem Kopram. Nimaju škvadre, nimaju kampota, nimaju trenerja. Imaju enga, ki je rjeku, d ima šolde.Med nohometnimi študiozoti ni niti enga Goriciana. Kej j zdej tu? Jebemti meštir, k te jebe eden iz primestne opčine Šempeter-Vrtojba. In tu - ljeta in jleta.Sej res: tudi Beso in Zajc sta iz iste opčine.

24. marec 2006, ob 21:16:51
3 komentarji
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej