Analitiki: Kondominij ni rešitev

Strokovnjak za mednarodno pravo Davor Vidas meni, da ideje o kondominiju, s katerim bi Slovenija vzpostavila teritorialni stik z odprtim morjem, Hrvaška pa ohranila teritorialni status, ne morejo biti osnova za reševanje slovensko-hrvaškega spora.

sre, 05.08.2009, 11:52

Koper/Zagreb - Strokovnjak za mednarodno pravo Davor Vidas meni, da ideje o kondominiju ne morejo biti osnova za reševanje slovensko-hrvaškega spora na morju, saj ne temeljijo ne na dejstvih ne na mednarodnem pravu, na spletni strani piše hrvaška radiotelevizija.

 

Vidas meni, da bi tovrstne ideje lahko še podaljšale reševanje spora, poleg tega pa še bolj poslabšale odnose med državama. Dodaja še, da je „brezpredmetno razpravljati o kondominiju, ker bi v tem primeru samo Hrvaška nekaj dala, izključno Slovenija pa nekaj dobil".


Le kaj sta imela premiera za bregom? (iz sredine tiskane izdaje Dela)

Zakaj sta bila hrvaška premierka Jadranka Kosor in njen slovenski kolega Borut Pahor po srečanju pretekli teden tako optimistično razpoložena? Čeprav najvišji predstavniki obeh držav svetujejo čim manjše vpletanje javnosti v dogovarjanje o najzahtevnejšem vprašanju odnosov med Slovenijo in Hrvaško, je radovednost legitimna lastnost novinarjev in analitikov. Še posebno, ker sta prvaka držav po daljšem času nastopila tako složno in napovedala rešitev do konca leta. Večina analitikov meni, da ne gre za prazno politično propagandno potezo, temveč za potrditev teze, da si nova hrvaška vlada želi dokazati konstruktivnost in sposobnost dogovarjanja, pri čemer uporablja drugačno retoriko. Prvo srečanje na Trakošćanu je hkrati vsaj delna potrditev mnenja analitikov, da je »majhna« zamenjava Iva Sanaderja na vrhu hrvaške vlade lahko »velika« priložnost za novo poglavje meddržavnih odnosov.

 

Mitja Grbec, strokovnjak za pomorsko pravo in član nekdanje meddržavne komisije strokovnjakov za določitev meje med državama, je za Delo povedal: »Večkrat sem že poudaril: če je politična volja, lahko zelo hitro dosežemo obojestransko zadovoljiv dogovor o meji. Optimizem med premieroma je posledica doseženih dogovorov, ki jih je predlagal komisar Olli Rehn o arbitraži. To je dovolj dobra iztočnica, da je z zelo majhnimi popravki ali dopolnitvami mogoče najhitreje doseči soglasje med državama o načinu razsojanja o meji pred arbitražnim tribunalom. Rehnov predlog sicer ne upošteva natančno zapisanega načela pravičnosti (ex aequo et bono), kot ga je zahtevala Slovenija, vendar je razprava o predlogu takšna, da je mogoče doseči skupne točke. Razlike v besedilu so strokovno in pravno zelo zahtevne in jih javnost tudi težko razume v vseh podrobnostih. Toda v celoti je Rehnov predlog (ne glede na nekatera nestrinjanja obeh strani) dobra priložnost za spremembe. Mislim, da je pomembnejše od tega pozitivno ozračje, drugačen dialog, ki v resnici lahko vzbuja upanje za napredek.«

 

Grbec razmišlja podobno kot Borut Šuklje za včerajšnje Finance. Meni, da sta si Kosorjeva in Pahor postavila zelo kratek rok za ureditev vprašanja, ki so ga drugi neuspešno reševali leta. Tako hitro je mogoče dosegati le dogovore, ki so že na mizi in natančno premišljeni. Takšen je po mnenju Šukljeta Rehnov zadnji predlog.

 

S Šukljetom soglaša Danijel Starman iz civilne družbe za pravično mejo v Istri. »Rehnov predlog sicer ne predvideva načela pravičnosti, kot si ga je želela Slovenija, vendar izhaja iz mednarodnega prava in pravičnosti v njem. Seveda je pri tem pomembno, kako se bosta državi dogovorili, da bo Hrvaška umaknila sporne akte, saj jih bo morala v saboru popraviti in najti drugačno rešitev. Način umika dokumentov hrvaške države mora biti sprejemljiv tudi za Slovenijo. Ne verjamem, da bi se Pahor in Kosorjeva dogovorila o kakršnem koli kondominiju, s katerim bi Slovenija vzpostavila teritorialni stik z odprtim morjem, Hrvaška pa bi ohranila teritorialni status nad tem morjem. Če bodo predstavniki držav do konca leta res dosegli kompromis, bo to velik dosežek,« je menil Starman. Tako kot še nekaj drugih slovenskih analitikov nasprotuje stališčem (tudi Mesićevemu), po katerih bi problem meje najraje »zamrznili« in s tem pustili v odnosih med državama tempirano bombo, ki bi jo bilo mogoče uporabljati po potrebi in ob najrazličnejših političnih zapletih.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
259 komentarjev
Neznan

poldrek, je spet prolupal......

07. avgust 2009, ob 00:25:59
Zlatorog

neznan

»Vi se ne pogajate, vi ucjenjujete.
Bitno drugačije.«

Ravno to vi počnete, "ucjenjujete".!!!!

06. avgust 2009, ob 19:50:43
Neznan

Andrej
" Tudi če so mnenja, da je Hrvaška tako pomembna, da bo zaradi njih Carl Bildt ustrahoval Slovenijo v to, da popusti pri pogajanjih, ....................... "
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Pardon.
Vi se ne pogajate, vi ucjenjujete.
Bitno drugačije.
Nečete dobiti ništa.

06. avgust 2009, ob 19:06:40
Neznan

poldek
| 06.08.2009 | 12:12:45
Neimenovan visoki dplomat iz Bruslja nam je povedal, da Hrvaška tudi po umiku spornih dokumentov še ne bo mogla odpirati in zapirati pristopnih poglavij.
Menda jih bodo takoj blokirale še ostale države zaradi neurejenih razmer v sodstvu, ladjedelništvu, etc....
,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Točno,
Ali, to onda neče ići na dušu Sloveniji i neče kvariti odnose među nama.

06. avgust 2009, ob 19:03:44
Zlatorog

Ja, ja, Komentator

In zato ker jim ni vseeno, je Hillary Žbogarju nategnila ušesa.
In zato bodo Hrvati umaknili dokumente !!! Daj, daj.

06. avgust 2009, ob 18:33:26
Neznan

Andrej, ZDA ni vseeno za razplet. Bela hiša do potankosti vse obvlada in dirigira. Nema mrdanja!

06. avgust 2009, ob 18:30:28
Zlatorog

PNI = ONI

06. avgust 2009, ob 18:24:37
Zlatorog

:]:]:]
Andrej
Najbolj je smešno, ko trdijo, kako ga je Hillary za ušesa in zato bodo PNI umaknili sporne dokumente..LOL
:] :] :]

06. avgust 2009, ob 18:24:17
Neznan

Andrej | 06.08.2009 | 16:10:54 Upam, da je sedaj ljudem jasno, kako so izgledali pogovori med Clintonovo in Žbogarjem. Hrvaška in širitev EU proti jugu Balkana sta bili zreducirani na 4 stavke in da je Clintonovi popolnoma vseeno za razplet.
+++++++++++++++++++++
A ti hodil skup z Žbogarjem ?

06. avgust 2009, ob 17:55:22
Neznan

Upam, da je sedaj ljudem jasno, kako so izgledali pogovori med Clintonovo in Žbogarjem. Hrvaška in širitev EU proti jugu Balkana sta bili zreducirani na 4 stavke in da je Clintonovi popolnoma vseeno za razplet.

06. avgust 2009, ob 16:10:54
Neznan

poldek
| 06.08.2009 | 12:12:45

Neimenovan visoki dplomat iz Bruslja nam je povedal, da Hrvaška tudi po umiku spornih dokumentov še ne bo mogla odpirati in zapirati pristopnih poglavij.
Menda jih bodo takoj blokirale še ostale države zaradi neurejenih razmer v sodstvu, ladjedelništvu, etc........
---------------------------------------------
Eh, za to res ni potrebno imeti izjave visokega diplomata, to je vendar popolnoma jasno. Za nas je to verjetno dobro, saj bodo Hrvati našli drugega sovražnika. Tudi če so mnenja, da je Hrvaška tako pomembna, da bo zaradi njih Carl Bildt ustrahoval Slovenijo v to, da popusti pri pogajanjih, bi bilo za ustrahovanje britanske, nemške, italijanske in nizozemske vlade potrebno kaj več, kot le par ostrih besed legende pacifikacije Balkana.

---------------------------------------------
---------------------------------------------
Clintonova je pa baje tako navila ušesa ubogemu Žbogarju, da se je Hrvaška takoj odločila umaknit sporne dokumente za katere do tedaj še vedela ni.
Ubogi Žbogar, he, he.
---------------------------------------------
He he. Res je zanimivo brati mnenja Hrvatov o lastni pomembnosti. Predvsem mi je zanimiv način razmišljanja, ki en dan trdi, da 26 držav članic EU podpira pristop Hrvaške, ki je edina prepreka na njihovi poti v EU, nato naenkrat Angela Merkl ni več taka prijateljica Hrvaške, nato se na to spet pozabi in je spet Slovenija povsem osamljena pri blokiranju Hrvaške, ker EU nima uradnih vzvodov za to, da bi Slovenijo kaznovala za neposlušnost nas bodo kaznovali na drugačne načine, potem je seveda Hilary Clinton oddala vojno napoved Sloveniji, če le-ta takoj ne umakne blokade, sedaj pa je naenkrat Karl Bildt edini prijatelj in zaveznik Hrvaške. Seveda je to očitno tudi dovolj. Enako kot podpora 26 od 27 članic EU.

06. avgust 2009, ob 15:59:43
Zlatorog

KRETEN-i prejudicirajo mejo in jih potem "neka majhna" sLOVEnija zablokira, he, he.

06. avgust 2009, ob 12:22:12
crni kos

PolDrek, je KRETEN

06. avgust 2009, ob 12:19:34
Zlatorog

Clintonova je pa baje tako navila ušesa ubogemu Žbogarju, da se je Hrvaška takoj odločila umaknit sporne dokumente za katere do tedaj še vedela ni.
Ubogi Žbogar, he, he.

06. avgust 2009, ob 12:17:02
Zlatorog

Neimenovan visoki dplomat iz Bruslja nam je povedal, da Hrvaška tudi po umiku spornih dokumentov še ne bo mogla odpirati in zapirati pristopnih poglavij.
Menda jih bodo takoj blokirale še ostale države zaradi neurejenih razmer v sodstvu, ladjedelništvu, etc........

06. avgust 2009, ob 12:12:45
Zlatorog

KRETEN-i prejudicirajo mejo in jih potem "neka majhna" sLOVEnija zablokira, he, he.

06. avgust 2009, ob 12:05:06
crni kos

PolDrek, je KRETEN

06. avgust 2009, ob 11:59:56
Zlatorog

FT

za tebe pa spet "samo" tole :

V nadaljevanju so predstavljeni mejni prejudici v posameznih pogajalskih poglavjih2:
Poglavje 4 – Prost pretok kapitala
Hrvaška je v okviru aktualnega vladnega Programa o upravljanju kmetijskih zemljišč v državni lasti, ki ga navaja v svojem pogajalskem izhodišču, odobrila pogodbe o prodaji, oddaji in najemu zemljišč v skupni izmeri 266.000 ha. Proti hrvaškemu poskusu poseganja oz. razpolaganja z omenjenimi zemljišči na slovenskem državnem območju je Slovenija bilateralno protestirala.
1 Poglavje 16 se ne bi moglo odpreti tudi, če v njem ne bi bili ugotovljeni prejudici, ker Hrvaška ni do konca izpolnila danih zavez v zvezi z odpravo diskriminatorne obdavčitve cigaret.
2 Nekateri pravni akti se pojavljajo v različnih poglavjih.
/5 3
Poglavje 11 – Kmetijstvo
Hrvaška se v svojem pogajalskem izhodišču za navedeno poglavje sklicuje na Zakon o lokalni in regionalni samoupravi (NN 33/01, 60/01, 129/05, 109/07). V 7. členu je navedeno, da se območja občin, mest in županij določijo s posebnim zakonom. To pa je Zakon o področjih županij, mest in občin (NN 86/06), v katerem so navedeni zaselki na levem bregu Dragonje: Škrile, Bužin, Škudelini in Veli Mlin.
Poglavje 12- Varna prehrana, veterina in fitosanitarna politika
Hrvaška v svojem pogajalskem izhodišču navaja Pravilnik o načinu opravljanja veterinarsko-zdravstvenih pregledov in kontrole proizvodov živalskega porekla v prometu preko meje Republike Hrvaške (NN 147/04). Vsebina tega pravilnika ni sporna. Pač pa je Hrvaška na osnovi novega zakona o veterini novembra 2008 sprejela nov Pravilnik o načinu opravljanja veterinarsko-zdravstvenih pregledov in kontrole proizvodov živalskega porekla v prometu preko meje Republike Hrvaške (NN 132/08). Z vidika prilagajanja acquisu je relevanten zadnji pravilnik, ki v 2. in 6. členu vsebuje referenco na Carinski zakon (NN 78/99, 94/99, 117/99, 73/00, 92/01, 47/03 in 140/05). Ta pa je za Slovenijo sporen, saj omenja epikontinentalni pas, ki je sicer definiran v 42. členu Pomorskega zakonika (181/04, 76/07).
Poglavje 13- Ribištvo
Hrvaška v svojem pogajalskem izhodišču navaja vrsto zakonskih in podzakonskih aktov, ki vsebujejo prejudic meje.
Zakon o morskem ribolovu (NN 46/97- prečiščen tekst, 76/99, 48/05) v 3. členu določa, da je »ribolovno morje morski prostor, kjer ima RH suverenost oz. suverene pravice in jurisdikcijo v skladu z mednarodnim pravom in je sestavljeno iz notranjega ribolovnega morja in zunanjega ribolovnega morja, ki obsega področje teritorialnega morja RH in zaščitni ekološko-ribolovni pas RH oz. ekonomsko cono RH«.
Obenem je podzakonski akt navedenega zakona Pravilnik o mejah v ribolovnem morju RH (NN 144/05), ki v 5. členu definira 11 ribolovnih con. Cona A izhaja »iz ustja reke Dragonje in se nadaljuje po Savudrijski vali do polovice črte, ki spaja rt Madona in rt Savudrije,« in se nadaljuje pravokotno na navedeno črto do meje po Osimskih sporazumih itd. Člen 7 tega pravilnika kot mejo ribolovnega morja v rekah, ki se stekajo v morje, navaja ustje reke Dragonje. V pravilniku je tudi večkrat omenjena meja epikontinentalnega pasu z Italijo. Prav tako se navaja ZERC. Pravilniku so priloženi tudi zemljevidi z vrisanimi prejudici.
Pravilniku o dnevniku o ulovu, poročilu o ulovu in dostavi podatkov o gospodarskem ribolovu na morju (NN 95/07) je priložena karta z vrisano morsko mejo.
Pravilnik o načinu porabe proračunskih sredstev, pridobljenih iz taks za morski ribolov (NN 144/03, 90/04) v več členih (3,7,9…) omenja ribolovne cone ( tudi cono A).
Poglavje 16 - Obdavčitev
V hrvaškem pogajalskem stališču za 16. poglavje je naveden Zakon o javnih cestah (NN 180/04). Na osnovi 5. člena tega zakona je Hrvaška aprila letos sprejela Odlok o razvrstitvi javnih cest v državne ceste, županijske ceste in lokalne ceste (NN 54/2008). V prvi tabeli je pod št. 200 navedeno: "G.P. Plovanija (gr. R. Slov.)- Buje (D21)" Navedena dikcija ni skladna s pisnim dogovorom predsednikov vlad RS in RH (Drnovšek-Valentić) iz leta 1994, ko je bilo dogovorjeno, da se do končne rešitve mejnega vprašanja navedeni »prehod« navaja zgolj kot začasna mejna kontrolna točka.
Poglavje 21 – Vseevropska omrežja
Na 5. strani pogajalskih izhodišč EU je navedeno, da se je EU seznanila s sprejetjem Nacionalnega programa za železniško infrastrukturo za obdobje 2008-2012 (NN 31/08). Navedeni program vsebuje karte z vrisano morsko mejo.
Poglavje 22 –Regionalna politika in strukturni instrumenti
Hrvaška v pogajalskem izhodišču za navedeno poglavje navaja Zakon o varstvu okolja (NN 110/07). Njegov izvedbeni akt je Načrt intervencij pri nenadnem onesnaženju morja (92/08). Načrt je sporen z vidika ZERC, priložena pa je tudi karta z vrisano morsko mejo.
Poglavje 24 – Pravica, svoboda, varnost
Hrvaška v svojem pogajalskem izhodišču izrecno navaja Pravilnik o mejnih prehodih RH (NN 97/96). V njem je v 7. členu kot mejni prehod I. kategorije naveden mejni prehod Plovanija- Sečovlje. Navedena dikcija ni skladna z dogovorom predsednikov vlad RS in RH (Drnovšek-Valentić) iz leta 1994, ko je bilo dogovorjeno, da se do končne rešitve mejnega vprašanja navedeni »prehod« navaja zgolj kot začasna mejna kontrolna točka. Isti pravilnik na meji s Srbijo in s Črno goro večino prehodov kategorizira kot »začasne kontrolne točke«.
Nadalje Hrvaška v pogajalskih izhodiščih kot pravno podlago navaja tudi Zakon o zaščiti državne meje (NN 173/03). Na osnovi 15. člena tega zakona je bil sprejet Sklep o določitvi območja stalnega mednarodnega mejnega prehoda cestnega mejnega prehoda I. kategorije Plovanija (NN 43/2006). V njem so med drugim naštete katastrska parcela, na kateri stoji prehod, in katastrske parcele, na katere prehod meji. Gre za navajanje katastrskih številk iz katastra, ki ga je Hrvaška nezakonito nastavila.
Poglavje 27 -Okolje
Hrvaška je na osnovi Zakona o varstvu okolja (NN 110/07) v letošnjem letu sprejela Načrt intervencij pri nenadnem onesnaženju morja (92/08). Načrt je tudi izrecno omenjen v hrvaškem pogajalskem izhodišču in je sporen z vidika ZERC, priložena pa je tudi karta z vrisano morsko mejo.
Uredbi o določitvi področij in naseljenih področij glede na kategorijo kakovosti zraka (NN 68/08) je priložena karta z vrisano morsko mejo na morju.
/5 5
Načrt zaščite in izboljšanja kvalitete zraka za obdobje 2008-2011 (NN 61/08) vključuje karto z vrisano morsko mejo na morju.
Hrvaška je na osnovi Zakona o vodah letos poleti sprejela Strategijo upravljanja z vodami (NN 91/08), v katero je vnesla številne karte z vrisano mejo.
Poglavje 29 – carinska unija
Pogajalsko izhodišče EU za navedeno poglavje se sklicuje na Carinski zakon (NN 78/99, 94/99, 117/99, 73/00, 92/01, 47/03 in 140/05), ki v 2. členu navaja, da se zakon izvaja tudi v epikontinentalnem pasu, skladno s posebnimi predpisi s področja pomorstva. Med slednjimi je najpomembnejši Pomorski zakonik (181/04, 76/07), ki v členu 42 definira hrvaški epikontinentalni pas na način, ki Sloveniji odreka možnost epikontinentalnega pasu

06. avgust 2009, ob 11:58:39
Zlatorog

HarveyDent 06.08.2009 | 11:20:00

Kaj jaz resnično mislim, to še nekaj časa ne boš izvedel. Sploh dokler traja "okupacija" našega portala z hrvaške strani. !!!
Ker sem dober človek, ti privoščim, da se še dolgo smejiš, he, he, saj je smeh pol zdravja.

06. avgust 2009, ob 11:56:19
Neznan

poldek | 06.08.2009 | 10:33:39
Njihova edina realna možnost, da se izmažejo iz govna, v katerem so do vratu je, da se s Slovenijo na tak ali drugačen način dogovorijo za Istro do Reke in Kornate. Dovolj je če si vsak za sebe ogleda zemljevide.

V tem primeru se odpre možnost sodelovanja Kopra in Reke ter delitev dela glede tovornega prometa, gradnja železnice, odpre se cela vrsta možnosti za hiter gospodarski razvoj in povezave v evropo. Sodelovanje glede ekološke cone in zaščita morja bi takoj dobile pravo vrednost in bi se res ukvarjali s problematiko ne samo "kao" zaradi meje. Za tistih par metrov morja se Sloveniji ne splača pogovarjati in do kaj resnega ne bo nikoli prišlo. Ker bi se zelo dolga meja odprla v celoti in bi se gradile nove povezave je pričakovati hiter razcvet celotne Istre. Sploh ni pomembno kakšen bi bil dogovor, ali bo nekakšna pokrajina v skupni upravi, ali najem za sto let ali kaj drugega. Dejstvo je, da do sodelovanja ne bo prišlo, če Slovenija ne bo imela svojega interesa.. Če ostane Istra hrvaška, lahko vse to kar pozabijo in z njenimi dolgovi se prihodnost odmika daleč naprej v neznano...
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Poldrekač,raje se primi motokultivatorja in košnje,Ni za te Internet,Zate je poljodjelstvo in cirkus.

06. avgust 2009, ob 11:50:52
Neznan

neznan | 06.08.2009 | 09:08:29
Slovenski stručnjak za pomorsko i prometno pravo Marko Pavliha je izjavil v sredo da bi možni kondominij v Piranskom zalivu s katerim bi se riješilo slovensko-hrvaški mejni spor moral zajeti Savudrijski rt, i celi Belokriški hrib do Strunjana.
++++++++++++++++
Pavliha je klovn enako kot je naš poldrek !! Prvi je šolovan in izurjen za strukovnjaka,ampak se ni
maknul dalj od bedaka poldreka.

06. avgust 2009, ob 11:47:52
Neznan

poldek | 06.08.2009 | 09:58:11
Slovenija je naslednica sporazuma med Vlado SFRJ in Vlado R.Italije o razmejitvi epikontinentalnega pasu med državama iz leta 1968.
Slovenija je nasledstvo tega sporazuma notificirala Italiji z noto MZZ RS - ZSD - JVE-46/03 z dne 24.07.2003.
O nasledstvu je RS obvestila tudi Hrvaško.
Italija je slovensko nasledstvo omenjenega sporazuma vzela na znanje ( nota ministrstva za zunanje zadeve italijanske republike št.003889/205,z dne 22.12.2003 ).
Italija je tako Sloveniji priznala nasledstvo tega sporazuma.
Stem je priznala,da ima Slovenija epikontinentalni pas ( južneje od točke T - 5 ).
Ker ima Slovenija epikontinentalni pas,ima tudi teritorialni izhod na odprto morje.
To so dejstva,ki so podkovana z argumenti in dokumenti.
Hrvaška se očitno dela norca z nami,pa ne samo z nami,tudi z Italijani.
+++++++++++++++++++
V zadnjem času je poldrek glavni klovn ! Ne more vam Italija nič priznati na teritoriju ki je del hrvaškeg ozemlja.Glupi kmetavzeri imajo nastranu domišljivo če gre za lastno požrešnost.
Poldrek,javi se v cirkus,Tam bo precej dela za klovna tvog kalibra !

06. avgust 2009, ob 11:46:09
Neznan

S takim dogovorom bo ohranjen status Luke Koper kot vodilne luke v severnem Jadranu.

Seveda mi je nadvse zabavno, kako se politiki odločijo za "tiho diplomacijo", potem pa takole lansirajo novice v medije. No ja, to je verjetno potrebno zaradi preverjanja odziva javnosti.


neznan
| 05.08.2009 | 12:14:51
[prijavljen kot neprimeren komentar]
Hanzi,
Rumunska i Bugarska je donjela trziste od nekih 30 mil ljudi u miraz.
Slovenija je samo Balkanizirala EU. To su rijeci Bildta
------------------------------------------------------------------------
niso, to si si izmislil. Boš pa seveda lahko preveril, kako kdo balkanizira EU, ko zate prost pretok delovne sile v Romunijo in Bolgarijo ne bo veljal, Romuni in Bolgari pa se kot člani EU s stažem bodo lahko prosto zaposlovali na Hrvaškem.

06. avgust 2009, ob 11:35:13
HarveyDent

poldek.....Upam da to kar pišeš je samo zajebancija. Če resno verjameš v te blodnje je nekaj hudo narobe z tabo. Če to tudi govoriš okoli, sem prepričan ,da ti se ljudje smejijo za hrbtom enako kot jaz tukaj.

06. avgust 2009, ob 11:20:00
Zlatorog

Njihova edina realna možnost, da se izmažejo iz govna, v katerem so do vratu je, da se s Slovenijo na tak ali drugačen način dogovorijo za Istro do Reke in Kornate. Dovolj je če si vsak za sebe ogleda zemljevide.

V tem primeru se odpre možnost sodelovanja Kopra in Reke ter delitev dela glede tovornega prometa, gradnja železnice, odpre se cela vrsta možnosti za hiter gospodarski razvoj in povezave v evropo. Sodelovanje glede ekološke cone in zaščita morja bi takoj dobile pravo vrednost in bi se res ukvarjali s problematiko ne samo "kao" zaradi meje. Za tistih par metrov morja se Sloveniji ne splača pogovarjati in do kaj resnega ne bo nikoli prišlo. Ker bi se zelo dolga meja odprla v celoti in bi se gradile nove povezave je pričakovati hiter razcvet celotne Istre. Sploh ni pomembno kakšen bi bil dogovor, ali bo nekakšna pokrajina v skupni upravi, ali najem za sto let ali kaj drugega. Dejstvo je, da do sodelovanja ne bo prišlo, če Slovenija ne bo imela svojega interesa.. Če ostane Istra hrvaška, lahko vse to kar pozabijo in z njenimi dolgovi se prihodnost odmika daleč naprej v neznano...

06. avgust 2009, ob 10:33:39
Zlatorog

Slovenija je naslednica sporazuma med Vlado SFRJ in Vlado R.Italije o razmejitvi epikontinentalnega pasu med državama iz leta 1968.
Slovenija je nasledstvo tega sporazuma notificirala Italiji z noto MZZ RS - ZSD - JVE-46/03 z dne 24.07.2003.
O nasledstvu je RS obvestila tudi Hrvaško.
Italija je slovensko nasledstvo omenjenega sporazuma vzela na znanje ( nota ministrstva za zunanje zadeve italijanske republike št.003889/205,z dne 22.12.2003 ).
Italija je tako Sloveniji priznala nasledstvo tega sporazuma.
Stem je priznala,da ima Slovenija epikontinentalni pas ( južneje od točke T - 5 ).
Ker ima Slovenija epikontinentalni pas,ima tudi teritorialni izhod na odprto morje.
To so dejstva,ki so podkovana z argumenti in dokumenti.
Hrvaška se očitno dela norca z nami,pa ne samo z nami,tudi z Italijani.

06. avgust 2009, ob 09:58:11
čuk

VEČERNJI LIST ZAGREB :

Kondominij bi se širio i na kopno?
U Bruxellesu se mišljenje o kondominiju ne može dobiti jer su članovi središnjih europskih ustanova na ljetnome odmoru, koji se prekida samo zbog izvanrednoga događaja poput rata ili prirodne katastrofe.

Kondominij u Piranskome zaljevu/Savudrijskoj vali ne bi, međutim, Sloveniji pružio izravan dodir s međunarodnim vodama jer se točka u kojoj se one dodiruju s hrvatskim i talijanskim morem nalazi 12 milja od Stelle Maris, na ulazu u Umag iz smjera Savudrije.

To znači da bi se kondominij morao s mora proširiti i na obalu, pa bi tako Slovenija dobila suvlast nad Kanegrom, Savudrijom, Bašanijom, Zambratijom, Katorom i Stellom Maris. Jednako bi tako Hrvatska morala dobiti suvlast nad Sv. Lucijom, Portorožem, Sv. Bernardinom, Piranom i Strunjanom, do pred ulaza u Izolu sa slovenske strane.

06. avgust 2009, ob 09:46:18
Zlatorog

Odrekanje dostopa do odprtega morja
V več poglavjih pa Hrvaška dokumentom prilaga tudi zemljevide z vrisano morsko mejo, ki še ni določena; tako v poglavju Okolje, Vseevropska omrežja kot v Regionalni politiki in strukturni elementi. V poglavju Carinska unija pa je Hrvaška predložila Carinski zakon, ki navaja tudi Pomorski zakonik, ki definira hrvaški epikontinentalni pas na način, ki Sloveniji odreka možnost epikontinentalnega pasu. Na Carinski zakon se Hrvaška sklicuje tudi v poglavjih o Varni prehrani, Veterini in fitosanitarni politiki (v Pravilniku o opravljanju veterinarko-zdravstvenih pregledih v prometu prek meje).

06. avgust 2009, ob 09:43:25
crni kos

Admin | 06.08.2009 | 08:55:29
RE: poldek | 06.08.2009 | 08:19:23
Administrator

Sem opazil da si na delu, lepo to.
Ampak lahko bi tam pri vas malo premislili o tem, da bi zaposlili še nekoga v nočnem času, takrat, ko Hrvati najbolj pljuvajo po Sloveniji in pri tem uporabljajo najbolj poniževalne izraze.
Je pa pohvalno, da ste se končno "zbudili".

poldek, ravno ti si med največjim odpadom na tem forumu.
------------------------------------
Admin, ja mu to već dugo sugeriram, no bedak ostaje bedak, nije za pomoći. Čuo sam i da je peder?

06. avgust 2009, ob 09:33:53
Neznan

V španoviji še pes crkne!!! Pa tega Boruta (Borata), bi vprašal, če doma z njegovo babo tud dva upravljata?! SD- izdajalci Slovenskega naroda!!!- Sam ne pozabite, da se vse vrača in tudi plača!!!-Plačilni dan pa se bliža Borči tudi zate!!!

06. avgust 2009, ob 09:29:21
Neznan

škoda da ti stari ni imel golnona ko te je delal.........

06. avgust 2009, ob 09:15:39
Demidzen

pa cetud je kondominij do strunjana, vazno je samo kdo pobira davke. kaksne veze ma vse to kdo bi stekal.

06. avgust 2009, ob 09:15:38
Neznan

Slovenski stručnjak za pomorsko i prometno pravo Marko Pavliha je izjavil v sredo da bi možni kondominij v Piranskom zalivu s katerim bi se riješilo slovensko-hrvaški mejni spor moral zajeti Savudrijski rt, i celi Belokriški hrib do Strunjana.

06. avgust 2009, ob 09:08:29
Zlatorog

V zadnjem času so se pojavile govorice, da bi Hrvaška lahko umaknila sporne dokumente iz pristopnih pogajanj. Ker je Hrvaška v pogajanjih predložila določene zakone, ki vsebujejo prejudice meje, ne bi bilo dovolj, če bi te dokumente preprosto umaknila. "Umik" dokumentov bi po pojasnilih ministrstva za zunanje zadeve dejansko pomenil, da bi morala spremeniti kar nekaj zakonov, uredb, pravilnikov … Zato smo na MZZ preverili, na katerih mestih in kako je Hrvaška dejansko prejudicirala mejo.

06. avgust 2009, ob 09:07:00
Zlatorog

pa še tole ;

Mejni prehod Plovanija
Prejudiciranje meje na mejnem prehodu Plovanija se pojavlja v kar nekaj poglavjih. Najprej v poglavju o obdavčitvi. Na podlagi zakona o javnih cestah je Hrvaška sprejela Odlok o razvrstitvi cest, kjer navajajo, da je G.P. Plovanija – Nuje. Nevedena dikcija pa ni skladna z dogovorom Drnovšek-Valentič iz leta 1994, da se do končne rešitve mejnega vprašanja naveden prehod navaja zgolj kot začasna mejna kontrolna točka.
Tudi v poglavju Pravica, svoboda, varnost Hrvaška navaja pravilnik o mejnih prehodih, kjer je kot mejni prehod I. kategorije naveden mejni prehod plovanija-Sečovlje (tudi tu bi moral biti naveden kot začasna kontrolna točka). Isti pravilnik na meji s Srbijo in Črno goro sporne prehode navaja kot začane točke, pri tem ugotavljajo na MZZ. V poglavju Pravica, svoboda, varnost Hrvaška navaja tudi Zakon o zaščiti državne meje, na osnovi katerega je bil sprejet Sklep o določitvi območja stalnega mednarodnega mejnega prehoda cestnega mejnega prehoda I. kategorije Plovanija. V njem so med drugim naštete tudi katastrska parcela, na kateri prehod stoji, in katastrske parcele, na katere prehod meji. Tu gre za navajanje katastrskih številk iz katastra, ki ga je Hrvaška nezakonito nastavila, je zapisano v Informaciji o primerih prejudicev.Želim ti veliko užitkov ob prebiranju.

06. avgust 2009, ob 09:05:14
Zlatorog

Tebi "Admin" pa tole ;

Slovenija se na Medvladni pristopni konferenci EU s Hrvaško (Bruselj, 19. december 2008) strinja z odprtjem enega pogajalskega poglavja (poglavje 5 – javna naročila) in z začasnim zaprtjem treh pogajalskih poglavij (poglavja 7 – pravo intelektualne lastnine, 10 – informacijska družba in mediji in 17 – ekonomska in monetarna politika).
Za sedem pogajalskih poglavij Slovenija izraža zadržek, ker je hrvaška vlada v svojih pogajalskih izhodiščih navajala pravne akte, ki neposredno ali prek podzakonskih aktov prejudicirajo določitev meje med Slovenijo in Hrvaško. Za štiri ostala pogajalska poglavja pa Slovenija izraža tudi druge vsebinske zadržke.
Slovenija zaradi ugotovljenih prejudicev meje ne more dati soglasja na odprtje naslednjih petih pogajalskih poglavij:

11 (kmetijstvo),

12 (varna prehrana, veterina in fitosanitarna politika),

161 (obdavčitev),

22 (regionalna politika in koordinacija strukturnih instrumentov) in

24 (pravica, svoboda in varnost).
Slovenija zaradi ugotovljenih prejudicev meje ne more dati soglasja tudi za začasno zaprtje naslednjih pogajalskih poglavij:

21 (vseevropska omrežja) in

29 (carinska unija).
Slovenija zaradi še nekaterih drugih vsebinskih zadržkov tudi ne more dati soglasja za odprtje naslednjih štirih pogajalskih poglavij:

4 (prost pretok kapitala),

13 (ribištvo),

27 (okolje) in

31 (skupna zunanja in varnostna politika).

06. avgust 2009, ob 09:03:08
Neznan

RE: poldek | 06.08.2009 | 08:19:23
Administrator

Sem opazil da si na delu, lepo to.
Ampak lahko bi tam pri vas malo premislili o tem, da bi zaposlili še nekoga v nočnem času, takrat, ko Hrvati najbolj pljuvajo po Sloveniji in pri tem uporabljajo najbolj poniževalne izraze.
Je pa pohvalno, da ste se končno "zbudili".

poldek, ravno ti si med največjim odpadom na tem forumu.

06. avgust 2009, ob 08:55:29
turboj

Mi butci vedni pri raznih komentarjih navajamo imena in priimke komentiranih,hrčeki pa napišejo neimenovani strani ali domači diplimat itd.

06. avgust 2009, ob 08:39:04
Neznan

poldek, tisti ne pljuvajo po Sloveniji, temveč po sebi,ker nimajo osnovne olike, da pljuvanje je v vseh
civiliziranih okoljih neprimerno.

06. avgust 2009, ob 08:29:30
Neznan

krpan, kje si bil ko smo peli tisto "Druže Tito, mi te se kunemo....."?

06. avgust 2009, ob 08:26:51
Zlatorog

Administrator

Sem opazil da si na delu, lepo to.
Ampak lahko bi tam pri vas malo premislili o tem, da bi zaposlili še nekoga v nočnem času, takrat, ko Hrvati najbolj pljuvajo po Sloveniji in pri tem uporabljajo najbolj poniževalne izraze.
Je pa pohvalno, da ste se končno "zbudili".

06. avgust 2009, ob 08:19:23
Neznan

Nejc O | 06.08.2009 | 07:19:16
No, vidiš. Kar naenkrat jih zmanjka, pa je mir.
Najlažje bo, če ustanovijo skupnost balkanskih narodov, pa bodo glavni!

neznan | 06.08.2009 | 00:41:44
neznan | 06.08.2009 | 00:37:40
++++++++++++++
smo si mislili, pa nismo bili prepricani, da se bo Frajla FT strinjal, ker je že en dogejsnejsi cast v sloveniji.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Nejc&Bine,ta dva sta pederja in zato se tako obnašajo !

06. avgust 2009, ob 07:55:52
Murray

No, vidiš. Kar naenkrat jih zmanjka, pa je mir.
Najlažje bo, če ustanovijo skupnost balkanskih narodov, pa bodo glavni!

06. avgust 2009, ob 07:19:16
Neznan

neznan | 06.08.2009 | 00:37:40
++++++++++++++
smo si mislili, pa nismo bili prepricani, da se bo Frajla FT strinjal, ker je že en dogejsnejsi cast v sloveniji.

06. avgust 2009, ob 00:41:44
Neznan

odgovor na komentar uporabnika neznan :

> > da zakljucimo s kondominijem.

Pa res zaključimo: kondom pride iz izraza "con domus" z zaščito (domus = dom, zavetje), "con-dominium" pa pomeni so-gospodarjenje.

Drugače pa oboje ni omembe vredno. Kvečjemu v primeru širjenja AIDS-a v Afriki. Za to pa se javite pri Benediktu XIV ...

06. avgust 2009, ob 00:37:40
Neznan

odgovor na komentar uporabnika neznan :

> da zakljucimo s kondominijem.
> to je veeeeeeeeeeelikii kondom v obliki Fantjererminatorja, oblecenega v dezni plasc.
> FT sanjaj vsaj kobilo Suzy, ker je Joras zaklenio stalo in spustil okokucnega domobrana.
> jutri te bomo pa itak obravnavali na koligiju, ti ze ves kje, samo ne omenjej imen, ker jim je cena definitivno in dogovorjeno silno poskocila. ti svetujem kot "prijatelju", ker sem usmiljen z ubogimi na duhu.
> pusicu !


Kresaslova bo dobila Kondom-ij, Pahorcek pa Vazelin-ij. in pika (.)
.

06. avgust 2009, ob 00:28:58
Neznan

da zakljucimo s kondominijem.
to je veeeeeeeeeeelikii kondom v obliki Fantjererminatorja, oblecenega v dezni plasc.
FT sanjaj vsaj kobilo Suzy, ker je Joras zaklenio stalo in spustil okokucnega domobrana.
jutri te bomo pa itak obravnavali na koligiju, ti ze ves kje, samo ne omenjej imen, ker jim je cena definitivno in dogovorjeno silno poskocila. ti svetujem kot "prijatelju", ker sem usmiljen z ubogimi na duhu.
pusicu !

06. avgust 2009, ob 00:26:14
Neznan

odgovor na komentar uporabnika stoychi :

> kondominij bo čisto v redu, ...

Ma, čisto nič ne bo v redu. Naš prvi kondominij s Hrvaško (saj se spominjate, NE Krško) je vse prej, kot uspešna zgodba. Ogibajmo se raznih džoint venčurjev s Hrvati, ker vemo, kako se bo izšlo. Hrvatje si pač zadeve vedno drugače predstavljajo, kot mi. Pogodb tudi ni mogoče sestaviti tako, da bi bili zavarovani pred hrvaškim pohlepom, nedelom, samoumevnostjo in iznajdljivostjo, kako pridobiti čimveč, ne da bi mrdnil za to.
 

06. avgust 2009, ob 00:05:17
stoychi

kondominij bo čisto v redu,
vendar se bodo za dom spremni morali prej umakniti iz okupiranih slo. ozemelj,
sicer pa zrakomlatni itak sploh ne vejo kaj bi radi;
"neče da mi uđe noga u EU cipele tuđe ;)"

05. avgust 2009, ob 23:42:07
Neznan

> Da se ne trudiš, je jasno. Tudi če bi se trudil, pa rezultati ne bi bili boljši. Vsak kreten je zadovoljen, četudi napredka ni. Sicer pa: tudi, če bi znal pisati, ti tudi ne bi nič pomagalo. Saj veš, Arnie je imel v filmih tudi "močne" vloge: "I'll be back!" ali pa "Hasta la vista!". Kar je znal, je bilo udarit. Tukajle pa le ni film, je le treba kaj povedat ...
> ++++++++++++++++++++++++++++++++
> Kaj ga spet sereš ?? Povedal si že da greš v španjsko !

No, kot prvič: tu serješ samo ti!

Kot drugič: ne moreš bit tak Kreten (s Pelješca), da ne bi razumel, da je tukaj več neznanih. Tisti, ki je šel spat, ni pisal šumnikov (spanjsko!). Si pač preveč zabit, da bi take stvari opazil ...
 

05. avgust 2009, ob 23:41:56
Neznan

neznan | 05.08.2009 | 23:31:03 > Moras biti zelo zabit, da se nisi naučil kaj vec!
> ++++++++++++++++++++++++
> Ne trudim se preveč.Kot slovenskem petokolonašu mi gre dobro !!

Da se ne trudiš, je jasno. Tudi če bi se trudil, pa rezultati ne bi bili boljši. Vsak kreten je zadovoljen, četudi napredka ni. Sicer pa: tudi, če bi znal pisati, ti tudi ne bi nič pomagalo. Saj veš, Arnie je imel v filmih tudi "močne" vloge: "I'll be back!" ali pa "Hasta la vista!". Kar je znal, je bilo udarit. Tukajle pa le ni film, je le treba kaj povedat ...
++++++++++++++++++++++++++++++++
Kaj ga spet sereš ?? Povedal si že da greš v španjsko !

05. avgust 2009, ob 23:37:12
Neznan

> Moras biti zelo zabit, da se nisi naučil kaj vec!
> ++++++++++++++++++++++++
> Ne trudim se preveč.Kot slovenskem petokolonašu mi gre dobro !!

Da se ne trudiš, je jasno. Tudi če bi se trudil, pa rezultati ne bi bili boljši. Vsak kreten je zadovoljen, četudi napredka ni. Sicer pa: tudi, če bi znal pisati, ti tudi ne bi nič pomagalo. Saj veš, Arnie je imel v filmih tudi "močne" vloge: "I'll be back!" ali pa "Hasta la vista!". Kar je znal, je bilo udarit. Tukajle pa le ni film, je le treba kaj povedat ...
 

05. avgust 2009, ob 23:31:03
Neznan

neznan | 05.08.2009 | 23:03:28 neznan | 05.08.2009 | 22:58:36
Očitno je da sam tukaj več časa od tebe !
+++++++++++++++++++++++++++
Frajla, naj ti prevedem:
"Očitno sem tu dalj časa kot ti."

Moras biti zelo zabit, da se nisi naučil kaj vec!
++++++++++++++++++++++++
Ne trudim se preveč.Kot slovenskem petokolonašu mi gre dobro !!

05. avgust 2009, ob 23:19:30
Neznan

neznan | 05.08.2009 | 23:08:29 VERJELI ALI NE !

VEČERNJI LIST ZAGREB :

Kondominij bi se širio i na kopno?
U Bruxellesu se mišljenje o kondominiju ne može dobiti jer su članovi središnjih europskih ustanova na ljetnome odmoru, koji se prekida samo zbog izvanrednoga događaja poput rata ili prirodne katastrofe.

Kondominij u Piranskome zaljevu/Savudrijskoj vali ne bi, međutim, Sloveniji pružio izravan dodir s međunarodnim vodama jer se točka u kojoj se one dodiruju s hrvatskim i talijanskim morem nalazi 12 milja od Stelle Maris, na ulazu u Umag iz smjera Savudrije.

To znači da bi se kondominij morao s mora proširiti i na obalu, pa bi tako Slovenija dobila suvlast nad Kanegrom, Savudrijom, Bašanijom, Zambratijom, Katorom i Stellom Maris. Jednako bi tako Hrvatska morala dobiti suvlast nad Sv. Lucijom, Portorožem, Sv. Bernardinom, Piranom i Strunjanom, do pred ulaza u Izolu sa slovenske strane.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

IZOLA IN KOPER SLEDIJO ...PO VSTOPU V EU ...

TAKO RAZMIŠLJAJO IN PIŠEJO IDIOTI NA HRVAČIJI !
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Novinarska patka !! Nič od tega !!
na koncu bo Mednarodni sud pravde v Haagu !!

05. avgust 2009, ob 23:18:19
Neznan

neznan | 05.08.2009 | 23:11:57 neznan : Frajla
lahkejsu noc, gredoh jaz na spanjsko.

A v brlog na Velebitu ?
++++++++++++++++++++++++
A tvoj Črnomelj ni vukojebina ?

05. avgust 2009, ob 23:16:30
Neznan

neznan : Frajla
lahkejsu noc, gredoh jaz na spanjsko.

A v brlog na Velebitu ?

05. avgust 2009, ob 23:11:57
čuk

VERJELI ALI NE !

VEČERNJI LIST ZAGREB :

Kondominij bi se širio i na kopno?
U Bruxellesu se mišljenje o kondominiju ne može dobiti jer su članovi središnjih europskih ustanova na ljetnome odmoru, koji se prekida samo zbog izvanrednoga događaja poput rata ili prirodne katastrofe.

Kondominij u Piranskome zaljevu/Savudrijskoj vali ne bi, međutim, Sloveniji pružio izravan dodir s međunarodnim vodama jer se točka u kojoj se one dodiruju s hrvatskim i talijanskim morem nalazi 12 milja od Stelle Maris, na ulazu u Umag iz smjera Savudrije.

To znači da bi se kondominij morao s mora proširiti i na obalu, pa bi tako Slovenija dobila suvlast nad Kanegrom, Savudrijom, Bašanijom, Zambratijom, Katorom i Stellom Maris. Jednako bi tako Hrvatska morala dobiti suvlast nad Sv. Lucijom, Portorožem, Sv. Bernardinom, Piranom i Strunjanom, do pred ulaza u Izolu sa slovenske strane.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

IZOLA IN KOPER SLEDIJO ...PO VSTOPU V EU ...

TAKO RAZMIŠLJAJO IN PIŠEJO IDIOTI NA HRVAČIJI !

05. avgust 2009, ob 23:08:29
Neznan

Frajla
lahkejsu noc, gredoh jaz na spanjsko.

05. avgust 2009, ob 23:06:22
Neznan

neznan | 05.08.2009 | 22:58:36
Očitno je da sam tukaj več časa od tebe !
+++++++++++++++++++++++++++
Frajla, naj ti prevedem:
"Očitno sem tu dalj časa kot ti."

Moras biti zelo zabit, da se nisi naučil kaj vec!

05. avgust 2009, ob 23:03:28
Neznan

odgovor na komentar uporabnika neznan :

> neznan | 05.08.2009 | 22:56:46 odgovor na komentar uporabnika neznan :
> Figo je tukaj tvoj dom. Po treh letih še zmeraj nimaš pojma o slovenščini. Tvoj dom je na Pelješcu.
> +++++++++++++++++++++++++++++++++++
> Treh letih ? Malo si fulao !! Očitno je da sam tukaj več časa od tebe !

Kaj pomenu "fulao"? A sem full zadel? Kaj pomeni "sam tukaj"? Pomeni, da serješ že predolgo?

Preden si se ti tukaj začel oglašati (srati), sem jaz že drugim navijal ušesa, heh™...
 

05. avgust 2009, ob 23:02:54
Neznan

neznan | 05.08.2009 | 22:56:46 odgovor na komentar uporabnika neznan :

> gavrilo princip | 05.08.2009 | 22:45:40
> FT alias fantemlat:još puno jašeš aristarha i ostala uvoženu gamad na VL;
> ++++++++++++++++++++++++
> Nema mene tamo.Tukaj je moj dom !!

Figo je tukaj tvoj dom. Po treh letih še zmeraj nimaš pojma o slovenščini. Tvoj dom je na Pelješcu.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++
Treh letih ? Malo si fulao !! Očitno je da sam tukaj več časa od tebe !

05. avgust 2009, ob 22:58:36
Neznan

strusil
+++++++++++++++
?????????????????????????????

frajla, ne pij tako mocnih pijac. se bos zapalil kot tisti slovenski bedak v Novalji.

05. avgust 2009, ob 22:57:13
Neznan

Krasna zemljo, Istro mila

Krasna zemljo, Istro mila,
Dome roda Hrvatskog,
Svud se ori pjesma vila
S Učke pa do mora tog.

Glas se čuje oko Rase,
Čuje Mirna, Draga, Lim,
Sve se diže što je naše,
Za rod gori srcem svim.


Slava tebi Pazin grade,
Koj nam čuvaš rodni kraj.
Krasna polja, i livade,
Nek vas mine, nek vas mine tuđi sjaj!

Sad se Istra širom budi,
Pula, Buzel, Lošinj, Cres.
Svud pomažu dobri ljudi,
Nauk žari, nauk žari kano krijes!

Krasna zemljo, Istro mila, najpoznatija istarska pjesma, koju je 1912. u Pazinu skladao M. Brajša Rašan prema predlošku I. Cukona. U prvoj ju je inačici zapisao za solo glas i glasovir, a prvi ju je put otpjevala Brajšina kći Jelka.

Poslije je prerađena za mješoviti zbor i već je desetljećima na repertoaru svih zborova, posebice u Istri. U njoj su skladno stopljeni tal. glazbeni izraz i hrv. domoljubni tekst. Odlikuje se slavljenjem radosti života, ljepote prirode i dobrote ljudi, te domoljubljem i optimizmom. Službena je himna Istarske županije. Sam je Brajša istar. himnom smatrao svoju skladbu za muški zbor Predobri Bože, napisanu u Buzetu 1890., a Krasna zemljo bila je himna namijenjena Školskoj družbi sv. Ćirila i Metoda za Istru.

05. avgust 2009, ob 22:56:50
Neznan

odgovor na komentar uporabnika neznan :

> gavrilo princip | 05.08.2009 | 22:45:40
> FT alias fantemlat:još puno jašeš aristarha i ostala uvoženu gamad na VL;
> ++++++++++++++++++++++++
> Nema mene tamo.Tukaj je moj dom !!

Figo je tukaj tvoj dom. Po treh letih še zmeraj nimaš pojma o slovenščini. Tvoj dom je na Pelješcu.

05. avgust 2009, ob 22:56:46
Neznan

Ah, to so "tamočni" argumenti, heh? Res, prepričljivo ;-)
+++++++++++++++
za starega stalnega prebivalca Vrapc vec kot spodbudno.

05. avgust 2009, ob 22:55:24
Neznan

neznan | 05.08.2009 | 22:52:02 odgovor na komentar uporabnika neznan :

> neznan | 05.08.2009 | 22:44:05 odgovor na komentar uporabnika neznan :
>
> > neznan | 05.08.2009 | 22:24:39 neznan | 05.08.2009 | 22:22:30
> > ++++++++++++++
> > zakaj nisi Fantjeterminator ?
> > ++++++++++++++++++++++++
> > Pokvareni zlovenci mi kradejo nick in pišu neumnoasti pod njim.
> > Zato pač bom raje neznan .
>
> Ti pišeš neumnosti zmeraj, neodvisno od nicka.
> +++++++++++++++++++++++
> Šuti stara pijanduro.Bolj star,bolj nor !!

Ah, to so "tamočni" argumenti, heh? Res, prepričljivo ;-)
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Stari pejd spati ! Za danes si preveč strusil !!

05. avgust 2009, ob 22:54:29
Neznan

odgovor na komentar uporabnika neznan :

> neznan | 05.08.2009 | 22:44:05 odgovor na komentar uporabnika neznan :
>
> > neznan | 05.08.2009 | 22:24:39 neznan | 05.08.2009 | 22:22:30
> > ++++++++++++++
> > zakaj nisi Fantjeterminator ?
> > ++++++++++++++++++++++++
> > Pokvareni zlovenci mi kradejo nick in pišu neumnoasti pod njim.
> > Zato pač bom raje neznan .
>
> Ti pišeš neumnosti zmeraj, neodvisno od nicka.
> +++++++++++++++++++++++
> Šuti stara pijanduro.Bolj star,bolj nor !!

Ah, to so "tamočni" argumenti, heh? Res, prepričljivo ;-)

05. avgust 2009, ob 22:52:02
Neznan

gavrilo princip | 05.08.2009 | 22:45:40
FT alias fantemlat:još puno jašeš aristarha i ostala uvoženu gamad na VL;
++++++++++++++++++++++++
Nema mene tamo.Tukaj je moj dom !!

05. avgust 2009, ob 22:51:19
Neznan

gavrilo princip | 05.08.2009 | 22:46:34 neznan
| 05.08.2009 | 22:45:12

Imaš pravo tebe je ušutkala priroda, FT seljo beljo,
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Tebi je vrijeme da nađeš prvi otvoreni kontejner za spavanje.

05. avgust 2009, ob 22:50:36
Neznan

Nejc O | 05.08.2009 | 22:40:01 [hiter odgovor]
Doture, jaz grem spat.
Res se mi ne ljubi komentirati kozarov in ovčarjev. So pač beda, nepismena.
Lahko noč!
++++++++++++++
tudi jaz grem spat. samo dol na Pepeljesac (ce se vzge kamen bosta kriva Mama Elka in Bine)
poklicem, da vidim kako sta se vkljucila v zivljenje domacega plemena Krateni.
Elka bo guvernerka, Bine pa "gradonacelnik". On je za njih kot za Ljubljano Jankovic, Elka pa kot Viktorija. Se podobni sta si malo.

05. avgust 2009, ob 22:48:33
Neznan

neznan
| 05.08.2009 | 22:45:12

Imaš pravo tebe je ušutkala priroda, FT seljo beljo,

05. avgust 2009, ob 22:46:34
Neznan

neznan | 05.08.2009 | 22:44:05 odgovor na komentar uporabnika neznan :

> neznan | 05.08.2009 | 22:24:39 neznan | 05.08.2009 | 22:22:30
> ++++++++++++++
> zakaj nisi Fantjeterminator ?
> ++++++++++++++++++++++++
> Pokvareni zlovenci mi kradejo nick in pišu neumnoasti pod njim.
> Zato pač bom raje neznan .

Ti pišeš neumnosti zmeraj, neodvisno od nicka.
+++++++++++++++++++++++
Šuti stara pijanduro.Bolj star,bolj nor !!

05. avgust 2009, ob 22:45:55
Neznan

FT alias fantemlat:još puno jašeš aristarha i ostala uvoženu gamad na VL;

05. avgust 2009, ob 22:45:40
Neznan

dr.Tupko | 05.08.2009 | 22:36:14 FT-ercegovsko govedo
na začasnem delu v Sloveniji, jaz ne kradem nickov jih pa meni.
+++++++++++++++++++++++
Tisti ki kradejo moj nick ,bodo sami sebi naredili škodo kar mene ne morejo ušutkati !

05. avgust 2009, ob 22:45:12
Neznan

odgovor na komentar uporabnika neznan :

> neznan | 05.08.2009 | 22:24:39 neznan | 05.08.2009 | 22:22:30
> ++++++++++++++
> zakaj nisi Fantjeterminator ?
> ++++++++++++++++++++++++
> Pokvareni zlovenci mi kradejo nick in pišu neumnoasti pod njim.
> Zato pač bom raje neznan .

Ti pišeš neumnosti zmeraj, neodvisno od nicka.

05. avgust 2009, ob 22:44:05
Neznan

Halo Milane,gdje si ??
Jel si stvarno imao poziv sa onog broja ??

05. avgust 2009, ob 22:43:43
Neznan

Nejc O | 05.08.2009 | 22:40:01
Doture, jaz grem spat.
Res se mi ne ljubi komentirati kozarov in ovčarjev. So pač beda, nepismena.
Lahko noč!
+++++++++++++++++
Nejc,ti si potomak čistača septičkih jama.

05. avgust 2009, ob 22:42:40
Neznan

gavrilo princip | 05.08.2009 | 22:39:19
FT: šta to jedeš klozetske daske, da ti smrdi iz gubice retardirana seljaćina,
+++++++++++++++++++++++++++
Gde si bre Milane,zar nisi u Čavoglavama na koncertu Thompsona,
tvog omiljenom pjevača.

05. avgust 2009, ob 22:41:08
Neznan

Nejc:popuši FT,

05. avgust 2009, ob 22:40:45
Neznan

fr.Tupko: radiš ili ne radiš, šalabajzeru,

05. avgust 2009, ob 22:39:57
dr.Tupko

FT-ercegovsko govedo
na začasnem delu v Sloveniji, jaz ne kradem nickov jih pa meni.

05. avgust 2009, ob 22:36:14
Neznan

neznan | 05.08.2009 | 22:32:53 Frajla
zlovenski kmetavzeru,to kar so bili tvoj očka in deda,obstaja v dunajskem arhivu !!
+++++++++++++++
kaj pise v dunajskih arhivih o slovenskih cobanih? da slisimo !
+++++++++++++++++++++++++++++
Vse kaj ne piše v hervardima,karantaniji,zavodu 25.junij in tako naprej,cepec !!

05. avgust 2009, ob 22:34:08
Neznan

Hrvatska purgerica pride z najnovejšim beemvejem v mehanično delavnico in prosi mehanika za pomoč: "Kod mene u motoru uvijek je bila jedna 710-ica a sada je više nema!"

??? Mehanik se čudi. "710-ca?" In jo sprašuje, kako je ta izgledala. Purgerica reče, da je na krogu bilo napisano 710. Mehanik gleda po motorju in nato predloži, da pogledata v kak drug avto.

"Ali je v tem avto ta vaša 710-ca?"

"Jeste! Evo je tamo!"

Mehanik na pokrovčku prebere:

⌉IO

 

05. avgust 2009, ob 22:33:09
Neznan

neznan | 05.08.2009 | 22:30:42 Frajla
Čobane,vrni se,v gorice,
tvoje ovc še vedno upajo in čakajo te !!
++++++++++++
smo rekli, da v Sloveniji ni cobanov temvec so pastirji (kako bi se slisalo "coban Kekec"?).
v slovenscini pojmujemo "gorice" vinograde (vinske gorice), kjer ne pasemo ovc.

Frajla, totalka tepec si bil in totalka tebec bos ostal.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Stara pijanduro,pol vas je čefurja !! Oglej si teg opančara TupkoŠupkoslava ki še
vedno ima skrite dedine opanke z katerim je prihajal v sloveniju !!

05. avgust 2009, ob 22:33:02
Neznan

Frajla
zlovenski kmetavzeru,to kar so bili tvoj očka in deda,obstaja v dunajskem arhivu !!
+++++++++++++++
kaj pise v dunajskih arhivih o slovenskih cobanih? da slisimo !

05. avgust 2009, ob 22:32:53
Neznan

Frajla
Čobane,vrni se,v gorice,
tvoje ovc še vedno upajo in čakajo te !!
++++++++++++
smo rekli, da v Sloveniji ni cobanov temvec so pastirji (kako bi se slisalo "coban Kekec"?).
v slovenscini pojmujemo "gorice" vinograde (vinske gorice), kjer ne pasemo ovc.

Frajla, totalka tepec si bil in totalka tebec bos ostal.

05. avgust 2009, ob 22:30:42
Neznan

neznan | 05.08.2009 | 22:25:32 odgovor na komentar uporabnika neznan :

> neznan | 05.08.2009 | 22:12:26 > "SLOVENIJA NIMA NIČ Z MEDITERANSKOM KULTUROM!!"
>
> Hehehe, kot da bi Kroati imeli nekaj skupnega s kulturo ... LOL !!!
> +++++++++++++++++++++++
> Seveda,Slovenci smo zelo kulturni ker naša kultura izhaja iz avstrijskih štal !!
> Tudi naša kultura je svetovno zelo prepoznata.Namreč,še vedno vonjamo po kojnski balegi !

Brez skrbi. Sicer Hrvatje ne vonjajo en drugega, ker se počasi na vonj navadiš - mimogrede: naši predniki so bili povečini kmetje, vaši pa so bili povečini konji.
+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
zlovenski kmetavzeru,to kar so bili tvoj očka in deda,obstaja v dunajskem arhivu !!
badava vam hervardi,karantanije,kojekakšni zavodi in ostale falsificirane in krivotvorene web stranice.
Nacija brez bilo kakšneg identiteta.Vse je ukradeno in ponarejano !!

05. avgust 2009, ob 22:30:15
dr.Tupko

Fantjeterminator

prjatu, ti si skrivaška, bezkičmenjanska pederčina.

05. avgust 2009, ob 22:29:02
Neznan

neznan | 05.08.2009 | 22:24:39 neznan | 05.08.2009 | 22:22:30
++++++++++++++
zakaj nisi Fantjeterminator ?
++++++++++++++++++++++++
Pokvareni zlovenci mi kradejo nick in pišu neumnoasti pod njim.
Zato pač bom raje neznan .

05. avgust 2009, ob 22:27:21
SavudrijaIstraCroatia

GORIŠKE ČOBANE IN KMETAVZERE sigurno ne bum pital kaj je to kultura!

to je bagra kaj slini nad Hrvatskim morem&teritorijem ! ...ali nema razloga za strah jer ta gamad samo sliniti i ucjenjivati zna sve dok ne dobe po picki.......onda bu mir .....USKORO.!!


by the way kmetovi; tema je ZAJEDNICKA UPRAVA NAD CIJELIM ZALJEVOM;

BREZ;
dimnika
teritorija
morja
plina
nafte
vitalnih ciljeva

hehehe ; mogli bu te pecati na cijelom zaljevu KAO I MI !

05. avgust 2009, ob 22:26:49
Neznan

odgovor na komentar uporabnika neznan :

> neznan | 05.08.2009 | 22:12:26 > "SLOVENIJA NIMA NIČ Z MEDITERANSKOM KULTUROM!!"
>
> Hehehe, kot da bi Kroati imeli nekaj skupnega s kulturo ... LOL !!!
> +++++++++++++++++++++++
> Seveda,Slovenci smo zelo kulturni ker naša kultura izhaja iz avstrijskih štal !!
> Tudi naša kultura je svetovno zelo prepoznata.Namreč,še vedno vonjamo po kojnski balegi !

Brez skrbi. Sicer Hrvatje ne vonjajo en drugega, ker se počasi na vonj navadiš - mimogrede: naši predniki so bili povečini kmetje, vaši pa so bili povečini konji.

05. avgust 2009, ob 22:25:32
Neznan

Ima li još netko da nije čuo stare slovenskem mediteranske pjesme,
kao " Moj očka ima konjčka dva, "Na planincah" in tako naprej !!

p.s.Pozabil sam se spomniti dva največja slovenska ribara,Janezi Ibrahimoviča in Jasmina Hukiča

05. avgust 2009, ob 22:25:32
Neznan

neznan | 05.08.2009 | 22:22:30
++++++++++++++
zakaj nisi Fantjeterminator ?

05. avgust 2009, ob 22:24:39
Neznan

neznan | 05.08.2009 | 22:12:26 > "SLOVENIJA NIMA NIČ Z MEDITERANSKOM KULTUROM!!"

Hehehe, kot da bi Kroati imeli nekaj skupnega s kulturo ... LOL !!!
+++++++++++++++++++++++
Seveda,Slovenci smo zelo kulturni ker naša kultura izhaja iz avstrijskih štal !!
Tudi naša kultura je svetovno zelo prepoznata.Namreč,še vedno vonjamo po kojnski balegi !

05. avgust 2009, ob 22:21:29
Neznan

Pavliha sanja koruzo !!

05. avgust 2009, ob 22:19:08
Neznan

> "SLOVENIJA NIMA NIČ Z MEDITERANSKOM KULTUROM!!"

Hehehe, kot da bi Kroati imeli nekaj skupnega s kulturo ... LOL !!!

05. avgust 2009, ob 22:12:26
Neznan

SavudrijaIstraCroatia | 05.08.2009 | 22:03:01
"SLOVENIJA NIMA NIČ Z MEDITERANSKOM KULTUROM.GRE ZA GORIŠKE ČOBANE IN
KMETAVZERE !!"
+++++++++++++++
veliki genij Istre in bliznje okolice. v Sloveniji smo v vseh narecjih poznali le pastirje, cobani pa so bili oni iz bizantinskega dela bivse juge.
Recimo na tvojem rodnem Peljescu Kreteni.

05. avgust 2009, ob 22:12:24
Neznan

dr.Tupko | 05.08.2009 | 22:03:27
++++++++++++++++++++++++
iz dupeta jorasove kobile za tebe PRD, a unju tvoj TVRD..........

05. avgust 2009, ob 22:12:14
Neznan

SavudrijaIstraCroatia | 05.08.2009 | 21:58:30
Moram vam po sto puta ponavljati:
Elektronske Novine
5.8.2009, Sreda
Pelješac
Kako su Kreteni ostali bez zemlje
Piše: Ante Tomić
Tu na poluotoku Pelješcu žive Kreteni, od davnine poznato hrvatsko pleme, skroman i samozatajan narod, zemljoradnici i ovčari koji nas uistinu nisu bogzna čime zadužili i ne bi bilo znatnije štete da uopće nisu postojali ali još postoje i ZNATNA ŠTETA JE NANEŠENA."
+++++++++++++++++++
bravo samovudriga, sada ti doslo !!!

05. avgust 2009, ob 22:04:03
dr.Tupko

"neznan"

tvoj animalni sex me ne zanima, idi pa se leči malo, perverznjaku jedan, imam ovce in koze če hočeš, a nebi ti dao tovara da ti ga uvali, jer bi to bilo okrutno do tebe, ipak si frend iz neta.

05. avgust 2009, ob 22:03:27
znan ac

dr.Tupko | 05.08.2009 | 21:56:51 "neznan"

prjatu to je pošteno vi jebete naše Mojce, mi vam jebemo vaše rvatice od naše Slavonije do bodoče naše Dalmacije. Razlika je v tem, da vam vi nesebično dvigamo IQ kar pa vam zelo pomaga. Zdaj pa bodi mudonja in reci da smo Slovenci zajebani.
-----------------------------------------------------------------------
Tvoj IQ je toliko velik kao i tvoja dezela.

05. avgust 2009, ob 22:02:19
Neznan

.
Hrvatje in Kreteni imajo skupne prednike. Ti so se imenovali Kroteni. Pravzaprav med obema vejama, ki sta iz Krotenov nastali, ni velike razlika, le ime: Kroati in Kreteni.

Ker ima druga veja precej podobnosti z zvrstjo, ki jo pišemo z malo začetnico, je to poimenovanje počasi izginevalo, da ne bi neposredno kazalo na duševno stanje celega naroda. Po drugi strani pa se je ravno to duševno stanje ohranjevalo do današnje stopnje v drugače poimenovanemu delu enotne zasnove, kar se pa še najbolj kaže na forumih. Da med Kroati in Kreteni ni bistvene razlike, lahko opazujete po tipičnih reakcijah, ki so značilne pri takih posušenih vejah. Za poizkus bom moral napisati le inicialni stavek, s katerim pospešimo reakcijo, saj deluje kot katalizator in pospeševalnik:

Buci, buci, buc ....

.

05. avgust 2009, ob 22:02:13
SavudrijaIstraCroatia

dr tupan;"a ti veš kje je SLOVENSKA ISTRA? "
----------------------------------------------------------------

VEM; u tvojim snovima! (gdje bu i ostala)

05. avgust 2009, ob 21:58:30
Neznan

Elektronske Novine
5.8.2009, Sreda

Pelješac
Kako su Kreteni ostali bez zemlje
Piše: Ante Tomić

Tu na poluotoku Pelješcu žive Kreteni, od davnine poznato hrvatsko pleme, skroman i samozatajan narod, zemljoradnici i ovčari koji nas uistinu nisu bogzna čime zadužili i ne bi bilo znatnije štete da uopće nisu postojali
+++++++++++++++++++++
toda oni "su postojali i jos postoje" i ZNATNA STETA JE NANESENA.

05. avgust 2009, ob 21:57:30
Neznan

Tupko,čobane,za te je zlovenskisvinjac,a ne Istra !!

05. avgust 2009, ob 21:56:58
Neznan

KRASNA ZEMLJO ISTRO MILA,
upravo svira na HTV1

05. avgust 2009, ob 21:56:06
Neznan

popravek,
Hrvatje smo v Istri bili večina,vi pač minorna manjina.

05. avgust 2009, ob 21:54:50
Neznan

dr.Tupko | 05.08.2009 | 21:47:33 neznan | 05.08.2009 | 21:40:38
dr.Tupko | 05.08.2009 | 21:34:22 SavudrijaIstraCroatia | 05.08.2009 | 21:31:02
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prjatu zagoveden, svinjar, njonjo i gelipter, a ti veš kje je SLOVENSKA ISTRA? Jebo te onaj ko te učio geografijo.
++++++++++++++++++++++++++++++++++
Zlovenci posranci in Istra !! To se ne nikakor ne ujema !
_________________________________________________________________________-

ISPRAVAK NETOČNOG NAVODA uvaženog čarapanskog komentatorja

ISTRA IN RVATCKA NIMA NIČ SKUPNEGA (BERI ZGODOVINO).
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Tvoj opankarski deda ima veze z Istrom !!¨
Hrvatje smo v Isteri bili večina,vi pač minorna manjina.
Že ob 18 stoletju vas tam sploh ni bilo.Koncem 19stoletja ste se začeli spuščati
na obalo kot sluge in potkivači kojn ! Slovenci so popolnoma neavtohtoni narod na obali.
SLOVENIJA NIMA NIČ Z MEDITERANSKOM KULTUROM.GRE ZA GORIŠKE ČOBANE IN
KMETAVZERE !!

05. avgust 2009, ob 21:53:48
Neznan

dr.Tupko | 05.08.2009 | 21:44:05 neznan | 05.08.2009 | 21:39:08
------------------------------------------------------------------------------------------------------
nima Nejco O. nič z pederastijo, mene zanima le ZAKAJ mora vsako leto skoraj MILIJON Slovencev k vam na morje da pofukajo vaše Dalmatinke. Kaj vi Rvatčuge nimate več trdih, ali vam je "od bratomornog rata meka cura".
++++++++++++++++++++++
Tupkošupkasti majmune,zlovenci ste pederjin in si medsebom gurate qurz u shupak.
Mi ga pač guramo v Mojce,Špele in Marjetke namesto vas.

05. avgust 2009, ob 21:50:13
znan ac

dr.Tupko | 05.08.2009 | 21:44:05 neznan | 05.08.2009 | 21:39:08
------------------------------------------------------------------------------------------------------
nima Nejco O. nič z pederastijo, mene zanima le ZAKAJ mora vsako leto skoraj MILIJON Slovencev k vam na morje da pofukajo vaše Dalmatinke. Kaj vi Rvatčuge nimate več trdih, ali vam je "od bratomornog rata meka cura".
--------------------------------
Si se zaj.. kod nas dolazi oko 600 000 Slovenki,a onih 400 000 su pola Bosanci,Srbi.....

05. avgust 2009, ob 21:48:53
dr.Tupko

neznan | 05.08.2009 | 21:39:08
------------------------------------------------------------------------------------------------------
nima Nejco O. nič z pederastijo, mene zanima le ZAKAJ mora vsako leto skoraj MILIJON Slovencev k vam na morje da pofukajo vaše Dalmatinke. Kaj vi Rvatčuge nimate več trdih, ali vam je "od bratomornog rata meka cura".

05. avgust 2009, ob 21:44:05
Neznan

dr.Tupko | 05.08.2009 | 21:34:22 SavudrijaIstraCroatia | 05.08.2009 | 21:31:02
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prjatu zagoveden, svinjar, njonjo i gelipter, a ti veš kje je SLOVENSKA ISTRA? Jebo te onaj ko te učio geografijo
++++++++++++++++++
jebo ti krepalu jorasovo kobilu.

05. avgust 2009, ob 21:41:24
Neznan

dr.Tupko | 05.08.2009 | 21:34:22 SavudrijaIstraCroatia | 05.08.2009 | 21:31:02
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Prjatu zagoveden, svinjar, njonjo i gelipter, a ti veš kje je SLOVENSKA ISTRA? Jebo te onaj ko te učio geografijo.
++++++++++++++++++++++++++++++++++
Zlovenci posranci in Istra !! To se ne nikakor ne ujema !

05. avgust 2009, ob 21:40:38
Neznan

Nejc O | 05.08.2009 | 21:28:27 dr.Tupko | 05.08.2009 | 21:17:46
Nejc O.
-----------------
Pozabil sem te vprašati kaj je novega iz homoseksualne scene ustaške politične mafije?
Kaj se aids pri njih še vedno širi? Morda je prav zaradi tega angažiran Bine, ki pozna vse te junce, kozare in ovčare iz rvatske homo scene. Groza, še ta nevarnost nam je potrebna.
++++++++++++++++++++++++
Nejc,duhovit si kot crnut konj !! To da se interesiraš za svojo homoseksualno bračo
mi je čist navadno,ampak tvoj šupak posle toliko let neomejene uporabe,tega več ne
more izdržati !

05. avgust 2009, ob 21:39:08
Neznan

dr.Tupko | 05.08.2009 | 21:29:46
++++++++++++
navodno Bine i mama Elka se po tom pitanju muvaju po Peljescu kod hrvatskog plemena sa imenom Kreteni.

Evo dokaza:

Elektronske Novine
5.8.2009, Sreda

Pelješac
Kako su Kreteni ostali bez zemlje
Piše: Ante Tomić

Tu na poluotoku Pelješcu žive Kreteni, od davnine poznato hrvatsko pleme, skroman i samozatajan narod, zemljoradnici i ovčari koji nas uistinu nisu bogzna čime zadužili i ne bi bilo znatnije štete da uopće nisu postojali

05. avgust 2009, ob 21:37:27
Murray

neznan | 05.08.2009 | 21:33:04
Nejc O | 05.08.2009 | 21:28:27 dr.Tupko | 05.08.2009 | 21:17:46
Nejc O.
-----------------
Pozabil sem te vprašati kaj je novega iz homoseksualne scene ustaške politične mafije?
Kaj se aids pri njih še vedno širi? Morda je prav zaradi tega angažiran Bine, ki pozna vse te junce, kozare in ovčare iz rvatske homo scene. Groza, še ta nevarnost nam je potrebna.
........................................
Ja Nejc Opica morat ces paziti koga ces nategovat...Ta bolest,dobim-podarim bi vas mogla skupo stajati...
-----------------
Žal, to božjo kazen ste iz vukojebine prinesli v Slovenijo kozari in ovčari.

05. avgust 2009, ob 21:36:11
Murray

Mrbit Prbit | 05.08.2009 | 21:28:54
mečkatasenanudlplažipress
Če misliš bine - ivek, se motiš. Binetu se dedci gravžajo. Čeprav v letih, ima raje dečve!

05. avgust 2009, ob 21:31:33
Neznan

kad se Bine vrati, si bu uzel nadimak dr. Ivo Dezerter.
tako barem jevljaju iz glavnog stozera mame Elke.

05. avgust 2009, ob 21:31:21
SavudrijaIstraCroatia

stina je sljedeca: 1945. je Tito izmislio zlovence! A sve do 1991. zlovenci nisu imali niti himnu ni grba! 1991. vam je Milan Kucan izmislio grb..i izabrao birtijsku pijanicu "Zdravljica" kao "himnu"!! a da vam nije srba, siptara i bosanaca - vas u dezeli bi bilo niti milijun ljudi! Nemate povijest, nemate identitet - a kamoli morala! Smijurija od mini prcije!

05. avgust 2009, ob 21:31:02
Neznan

Nejc O | 05.08.2009 | 21:24:18 dr.Tupko | 05.08.2009 | 21:17:46
Nejc O.

lep pozdrav tudi tebi, nisem imel časa ker je (hvala bogu) kar precej dela, čeprav je kriza. Dela imam sicer za 30-40% manj vendar bomo preživeli.

Prjatu kako naš Bine
----------------------
Kolikor mi je znano, je Bine angažiran v specialni enoti za dezinsekcijo, dezinfekcijo in deratizacijo na južni šengenski meji. Pojavili so se prvi resni sumi na vnos svinjske kuge in parkljevke iz juga.
Stvar je resna, zato mislim, da se bo javil, ko pride z dolžnosti

+++++++++++++++++++++

kolk mi je znano za te zadeve je angažiran dotur Tupko ŠUPKOLJUBAC SVINJSKE RITI, on ima čez tudi svinjsko gripo.

05. avgust 2009, ob 21:29:52
dr.Tupko

Nejc O.

prjatu Bine ima specialne"redarstvene postrojbe "mama Elke" in verjamem da bodo zrihtali stvar.
Mimogrede neki dan nazaj sem gledal oddajo HTV "GENETSKO POREKLO RVATA" da se userješ od smeha!!!!

05. avgust 2009, ob 21:29:46
Neznan

mečkatasenanudlplažipress

05. avgust 2009, ob 21:28:54
Murray

dr.Tupko | 05.08.2009 | 21:17:46
Nejc O.
-----------------
Pozabil sem te vprašati kaj je novega iz homoseksualne scene ustaške politične mafije?
Kaj se aids pri njih še vedno širi? Morda je prav zaradi tega angažiran Bine, ki pozna vse te junce, kozare in ovčare iz rvatske homo scene. Groza, še ta nevarnost nam je potrebna.

05. avgust 2009, ob 21:28:27
Neznan

je vas prjatu Bine se vedno na porocnem potovanju z mamo Elko ?

05. avgust 2009, ob 21:27:18
Murray

dr.Tupko | 05.08.2009 | 21:17:46
Nejc O.

lep pozdrav tudi tebi, nisem imel časa ker je (hvala bogu) kar precej dela, čeprav je kriza. Dela imam sicer za 30-40% manj vendar bomo preživeli.

Prjatu kako naš Bine
----------------------
Kolikor mi je znano, je Bine angažiran v specialni enoti za dezinsekcijo, dezinfekcijo in deratizacijo na južni šengenski meji. Pojavili so se prvi resni sumi na vnos svinjske kuge in parkljevke iz juga.
Stvar je resna, zato mislim, da se bo javil, ko pride z dolžnosti.

05. avgust 2009, ob 21:24:18
dr.Tupko

"neznan"

lep pozdrav tudi tebi, Šime kaže dođi i jebi onu kozu koju si je ostavio da sada sama bleji ili meketa jer joj fališ nešto.

05. avgust 2009, ob 21:23:36
Neznan

dr.Tupko | 05.08.2009 | 21:17:46 Nejc O.

lep pozdrav tudi tebi, nisem imel časa ker je (hvala bogu) kar precej dela, čeprav je kriza. Dela imam sicer za 30-40% manj vendar bomo preživeli.
.................................
E sastali se pederi i pričaju o delu.hahahahhhhaaaaaaaaa

05. avgust 2009, ob 21:22:50
Neznan

SavudrijaIstraCroatia | 05.08.2009 | 21:16:34
dr.Tupko slovensko govedo; zacepi gubec SMRDIS prek interneta.
+++++++++++++++++++++
ni to to. ne bi smel sezuti opanke. to so tvoje noge izpod mize.

05. avgust 2009, ob 21:21:46
Neznan

dr.Tupko | 05.08.2009 | 21:06:56...
+++++++++++
Bok doture , jesi li bio kod Šimeta da te najede srdela, a usput na tebe pusti tovara da se isprazni.

05. avgust 2009, ob 21:18:05
dr.Tupko

Nejc O.

lep pozdrav tudi tebi, nisem imel časa ker je (hvala bogu) kar precej dela, čeprav je kriza. Dela imam sicer za 30-40% manj vendar bomo preživeli.

Prjatu kako naš Bine?

05. avgust 2009, ob 21:17:46
SavudrijaIstraCroatia

dr.Tupko slovensko govedo; zacepi gubec SMRDIS prek interneta.

05. avgust 2009, ob 21:16:34
Neznan

izabrao birtijsku pijanicu "Zdravljica" kao "himnu"!!
+++++++++++++++++++
z nekim tujcem (tujim clovekom) Tudjmanom smo se dogovorili da bomo imeli lačni kmetovi isto himno:
Lepa nasa domovina,
nima kruha,
nima vina,
stare babe jebovina...

05. avgust 2009, ob 21:16:01
znan ac

dr.Tupko | 05.08.2009 | 21:06:56 Pomoz'Bog rvatcka goveda, in lep pozdrav slovenskim komentatorjem, spet pljuvate rvatčuge sicer je to edino kar znate, je bo vas ex Sanader ki vas še sedaj jebe.
--------------------------
De si Tupi,mamlazu jedan.Jesi li platio porez Hrvatskoj ili si na crno iznajmljivo?

05. avgust 2009, ob 21:15:20
dr.Tupko

SavudrijaIstraCroatia | 05.08.2009 | 21:11:39
dr.Tupko slovensko govedo;

kaj tebi opet nije jasno debilu??
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Čarapan ercegovski, tebi ni nič jasno. Spel se na VL, JL in ostale hoštaplerske portale.

05. avgust 2009, ob 21:14:15
Murray

dr.Tupko | 05.08.2009 | 21:06:56
Pomoz'Bog rvatcka goveda, in lep pozdrav slovenskim komentatorjem, spet pljuvate rvatčuge sicer je to edino kar znate, je bo vas ex Sanader ki vas še sedaj jebe
-----------------
Bok, doture!
Že dolgo te ni bilo. Je preveč smrdelo?

05. avgust 2009, ob 21:13:48
Neznan

dr.Tupko | 05.08.2009 | 21:06:56......
+++++++++++++++++++++++++++++++++

ciao dotore ŠUPKOLJUBAC SVINJSKOG DUPETA, dove sei stato ti aspetavo a Cittanova, ce ti taglio i coglioni....

05. avgust 2009, ob 21:13:48
Neznan

Slovenci smo izvirni čefurji,čeprav se delamo hlapci in tega rad zanikamo !!
++++++++++++++++++
sploh ti FT sad te ima sad te nema.

05. avgust 2009, ob 21:12:13
SavudrijaIstraCroatia

dr.Tupko slovensko govedo;

kaj tebi opet nije jasno debilu??

05. avgust 2009, ob 21:11:39
Neznan

Analitiki: Kondominij ni rešitev
Octovec | 05.08.2009 | 20:58:57 [hiter odgovor]
Kaj je to slovenski ali hrvaški portal?
+++++++++++++
to je delo.UUU

05. avgust 2009, ob 21:09:35
SavudrijaIstraCroatia

Trlababalan | 05.08.2009 | 20:34:53


pod uvjetom da se granica odredi(tamo gdje vec i je; pol/pol ili priblizno)) ;
kako bi to utjecalo na tu ideju o kondominiju?
(Slo je zainteresirana za kondominij samo na Hr. teritorij&more a ne na cijeli zaljev.)
U slucaju kondominija sto je s podmorjem&exploatacijom?

05. avgust 2009, ob 21:08:19
Neznan

SavudrijaIstraCroatia | 05.08.2009 | 21:01:39 octovec ; NE SERI ! (provjeri hrvatske portale; slovenci "ljetuju" i seru kak i ti)

Istina je sljedeca: 1945. je Tito izmislio zlovence! A sve do 1991. zlovenci nisu imali niti himnu ni grba! 1991. vam je Milan Kucan izmislio grb..i izabrao birtijsku pijanicu "Zdravljica" kao "himnu"!! a da vam nije srba, siptara i bosanaca - vas u dezeli bi bilo niti milijun ljudi! Nemate povijest, nemate identitet - a kamoli morala! Smijurija od mini prcije!
++++++++++++++++++++++++++++
Slovenci smo izvirni čefurji,čeprav se delamo hlapci in tega rad zanikamo !!

05. avgust 2009, ob 21:04:17
Neznan

Octovec | 05.08.2009 | 20:58:57 Kaj je to slovenski ali hrvaški portal?
Pojdite pisat v Novi list ali Slobodno Dalmacijo, Jutarnji ali Večernji. Tam boste našli primerno družbo...
Pa še kaj preberite, na primer o demonstracijah proti Mesiću in o tem, da ga je Glas koncila proglasil za veleizdajalca.... lepa država, kjer imata Vatikan in Jezerinac glavno besedo.
++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Hej Kisovec.tebe nihče ni zval tukaj da nam držiš predavanje.
Raje se drži svoje vasice in nehaj ga kenjati brez veze !!

05. avgust 2009, ob 21:02:54
SavudrijaIstraCroatia

octovec ; NE SERI ! (provjeri hrvatske portale; slovenci "ljetuju" i seru kak i ti)

Istina je sljedeca: 1945. je Tito izmislio zlovence! A sve do 1991. zlovenci nisu imali niti himnu ni grba! 1991. vam je Milan Kucan izmislio grb..i izabrao birtijsku pijanicu "Zdravljica" kao "himnu"!! a da vam nije srba, siptara i bosanaca - vas u dezeli bi bilo niti milijun ljudi! Nemate povijest, nemate identitet - a kamoli morala! Smijurija od mini prcije!

05. avgust 2009, ob 21:01:39
Neznan

neznan | 05.08.2009 | 20:03:29 stoychi | 05.08.2009 | 18:16:55 odgovor na komentar SavudrijaIstraCroatia;
moje mišljenje je, da oba naroda in hrvaški in slovenski zaslužita boljšo vlado
in da politiki, ki so v obeh državah na nepošten način prišli do milijonskega premoženja sodijo v zapor,
vaši v lepoglavo, naši na dob, vsi vsaj za 10 do 15 let.
Itak bo v obeh državah prej ko slej moralo priti do konca te nerazumne kleptokracije.
hrvati in slovenci pa se bomo morali naučiti pomagati drug drugim,
če nočemo izginiti s teh področij, ki jih zdaj zasedamo.
Medsebojna medijska mržnja gre samo v korist kleptokratov z obeh strani,
Takšno je moje mnenje.
.........................................................
Stojo nesto si se raspekmezio danas,da nisi mozda bolestan?
++++++++++++++++++++++++++++++
Kot sam že povedal,stoychi je ostal brez denarja in brez mamila.
Gre za apstinencijsko krizo in otud suze teg četniškeg smrada !!

05. avgust 2009, ob 21:01:07
Octovec

Kaj je to slovenski ali hrvaški portal?
Pojdite pisat v Novi list ali Slobodno Dalmacijo, Jutarnji ali Večernji. Tam boste našli primerno družbo...
Pa še kaj preberite, na primer o demonstracijah proti Mesiću in o tem, da ga je Glas koncila proglasil za veleizdajalca.... lepa država, kjer imata Vatikan in Jezerinac glavno besedo.

05. avgust 2009, ob 20:58:57
znan ac

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 20:57:45
Neznan

Nejc O | 05.08.2009 | 20:48:11 poldek | 05.08.2009 | 19:37:01
ja, ja, hrčki so dobri pri menjavah, he, he.
-------------------
Poldek, morda ti veš kaj za eni debili so tu, bosansko govoreči?
Nejc,ti staro strašilo za plašit otroke.Bomo te stavili v Binetov vinograd
da plašiš vrane.

05. avgust 2009, ob 20:55:56
SavudrijaIstraCroatia

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 20:53:43
Murray

poldek | 05.08.2009 | 19:37:01
ja, ja, hrčki so dobri pri menjavah, he, he.
-------------------
Poldek, morda ti veš kaj za eni debili so tu, bosansko govoreči?

05. avgust 2009, ob 20:48:11
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 20:42:20
SavudrijaIstraCroatia

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 20:42:06
trlababalan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 20:34:53
SavudrijaIstraCroatia

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 20:33:47
znan ac

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 20:03:29
SavudrijaIstraCroatia

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 20:00:17
Neznan

poldek | 05.08.2009 | 19:37:01
ja, ja, hrčki so dobri pri menjavah, he, he.
++++++++++
vemo, tako bodo menjali tudi Savudrijo

05. avgust 2009, ob 19:38:51
Zlatorog

ja, ja, hrčki so dobri pri menjavah, he, he.

05. avgust 2009, ob 19:37:01
Neznan

poldek | 05.08.2009 | 19:31:53
+++++++++++++++++++
so pa zmagali in dobro menjali. pralne stroje in hladilnike za mine. Demontaza hladilnikov in vgradnja min brezplacna.

05. avgust 2009, ob 19:36:01
Neznan

ajde šuti krumpir kupusaru ! Vi nimate pojma kaj je dobra hrana.Tudi kuhinjo ste pokradli od drugih,
enako kot zgodovino,jezik,kulturo,vice in tako naprej.
+++++++++++++++++++++++++
srbske mine niso dobra hrana, sploh če jih dobiš v črevesje skoz popek.

05. avgust 2009, ob 19:28:32
Neznan

stoychi | 05.08.2009 | 17:09:49
kondominij do reke Mirne bi bil kar zadovoljiva rešitev,
+++++++++++++++++++++++++++
Zdi se mi da ti maš deficit mamila ki vodi do halucinacij !!

itak pa se bodo Istrani že kmalu lahko odločili po ekonomskih kazalcih,
na koncu bodo šli tja, kjer bo za njih ceneje in kjer jim bo bolje,
++++++++++++++++++++++++++++
A kam bi to Istrani ! U sloveniju ? Povedal sam ti da maš halucinacije !

zaenkrat je v krotolandiji hudirjevo drago,
že jeseni pa bo moralo priti do devalvacije kune,
saj je kuna vredna vsaj trikrat manj kot bi zanjo radi dobili hrvati.
++++++++++++++++++++++++++++++
Tebi so že zdavnaj devalvirale možgane,da ne morejo več !!

05. avgust 2009, ob 19:22:58
Neznan

"Hrvaška ima plodno zemljo ki jue vi jadniki morete samo sanjati"
+++++++++++++
in je vsa zaminirana in vi lahko le sanjate, da boste sekali po vaših gozovih in orali po vaših poljih še nekaj desetletij. Tiste mine so padale s traktorjev med begom.

05. avgust 2009, ob 19:22:32
Neznan

neznan | 05.08.2009 | 19:13:55
To pać drži,zato te prosim da se vrneš nazaj v gorice kjer ti se dedek pomotom spustil na obalo !!
+++++++++++++++
to pac drzi. nas dedek se je spustil s Pohorja, a ni bilo pomotoma. bil je poziv v kraljevo srbsko mornarico v Splitu in tam naredil najslavnejsega zlobenca Rudl Štrudlna. mamica si je "osigurala" vecerjo.

05. avgust 2009, ob 19:18:10
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 19:17:23
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 19:13:55
Neznan

Se strinjava ! Redko se pri Slovencih najde ambalaža kar tudi njo poždrejo !!
+++++++++++++++++++++++
to potrjuje naso trditev, da vse prevohljate, da bi kaj nasli za "Tuđmanovu stoku sitnoga zuba".

05. avgust 2009, ob 19:10:18
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 19:06:56
Neznan

neznan | 05.08.2009 | 18:59:29
Teg ni v slovenskem rečniku !! Spet bereš hrvaške rečnike
++++++++++++++++++++++++++++
rečnika ni v SSKJ, je pa
"nesréčnik" -a m knjiž. nesrečen človek: bil je nesrečnik že od rojstva / skupina nesrečnikov je zapuščala pogorelo vas (fukojebino) v kamenjarju.

05. avgust 2009, ob 19:05:09
Neznan

neznan | 05.08.2009 | 17:14:29
Jaz sem slovenski drekač in hočem celi Piranski zaliv, zanima me če je še kakšna govna razen mene Bineta, stojćića, Nejca, poldeka, , jazbara seveda, na tem portalu
++++++++++++++++++++++++++++++++++
popravek,poldrek je pol drekač in pol drek.Hočem povedati da se ne radi o čistem drekaču !!

05. avgust 2009, ob 19:02:05
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 18:54:44
stoychi

odgovor na komentar SavudrijaIstraCroatia;
moje mišljenje je, da oba naroda in hrvaški in slovenski zaslužita boljšo vlado
in da politiki, ki so v obeh državah na nepošten način prišli do milijonskega premoženja sodijo v zapor,
vaši v lepoglavo, naši na dob, vsi vsaj za 10 do 15 let.
Itak bo v obeh državah prej ko slej moralo priti do konca te nerazumne kleptokracije.
hrvati in slovenci pa se bomo morali naučiti pomagati drug drugim,
če nočemo izginiti s teh področij, ki jih zdaj zasedamo.
Medsebojna medijska mržnja gre samo v korist kleptokratov z obeh strani,
Takšno je moje mnenje.

05. avgust 2009, ob 18:16:55
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 17:23:16
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 17:17:35
SavudrijaIstraCroatia

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 17:16:02
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 17:14:29
Neznan

odgovor na komentar uporabnika poldek :

> savudrijska krota
>
> Sem ti že lepo povedal, v skrajnem slučaju se bo vprašalo sLOVEnski narod.
> In odgovor je že na dlani !!!!!!!!!! PROTI vašemu vstopu.


Poldrek, tudi z Nato-jem ste probali, pa nogom v rit !:DD

05. avgust 2009, ob 17:14:10
Zlatorog

».....zaboravio si da i u podshengenskim zemljama postoje TV&novine.«

Ki pa pišejo tako, kot se jim naroči. Podšengenski debili pač.

05. avgust 2009, ob 17:13:05
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 17:11:45
Zlatorog

savudrijska krota

Sem ti že lepo povedal, v skrajnem slučaju se bo vprašalo sLOVEnski narod.
In odgovor je že na dlani !!!!!!!!!! PROTI vašemu vstopu.

05. avgust 2009, ob 17:11:24
SavudrijaIstraCroatia

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 17:11:19
stoychi

kondominij do reke Mirne bi bil kar zadovoljiva rešitev,
itak pa se bodo Istrani že kmalu lahko odločili po ekonomskih kazalcih,
na koncu bodo šli tja, kjer bo za njih ceneje in kjer jim bo bolje,
zaenkrat je v krotolandiji hudirjevo drago,
že jeseni pa bo moralo priti do devalvacije kune,
saj je kuna vredna vsaj trikrat manj kot bi zanjo radi dobili hrvati.

05. avgust 2009, ob 17:09:49
Neznan

odgovor na komentar uporabnika poldek :

> neznan 05.08.2009 | 17:06:44
>
> »"kruha vina i igara za narod" (v krizi) «
>
> Saj se vaša policija že pripravlja, da vas umiri v času krize, he, he.


tudi vasi so spremni, za Muro pa naprej...

05. avgust 2009, ob 17:09:43
Zlatorog

BEDA hrvaška

05. avgust 2009, ob 17:09:24
SavudrijaIstraCroatia

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 17:09:11
Zlatorog

neznan 05.08.2009 | 17:06:44

»"kruha vina i igara za narod" (v krizi) «

Saj se vaša policija že pripravlja, da vas umiri v času krize, he, he.

05. avgust 2009, ob 17:08:28
Zlatorog

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 17:07:03
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 17:06:44
SavudrijaIstraCroatia

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 17:05:33
Zlatorog

SavudrijaIstraCroatia 05.08.2009 | 17:01:16

»DO KONCA LETA papak !«
Dokler ne UMAKNETE dokumentov, PAPAK.
Če bo to trajalo 10 let, boste pa blokirani še 10 let.
JASNO, papak ??????????

05. avgust 2009, ob 17:04:31
Zlatorog

»......pripadnik jednog zločestog plemena, bez povjesti, koji se smjestio u slijepom crijevu Europe - deželi koja pruža WC usluge za hrvatske turiste i nikoga ne interesira.«

In ta dežela vas "božanski narod" blokira !!!
Ustreli se bedak, pa nikar v glavo. To bi bil strel v prazno.

05. avgust 2009, ob 16:57:27
Zlatorog

»Zbogart je plazil, pred Klintonovo kot crvic.«

Ne poznam ne zbogarta , ne Klintonove. !!!
To je verjetno spet kakšen vaš izum.

05. avgust 2009, ob 16:55:38
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 16:55:34
SavudrijaIstraCroatia

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 16:51:00
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 16:49:09
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 16:48:54
Neznan

Kolk krat smo rekli da mi Jistrijani ne rabimo kondoma ali goldona, Goldoni so za vse tiste nad Črnim Kalom, naj si na glavo navlečejo.

05. avgust 2009, ob 16:48:28
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 16:48:21
Zlatorog

neznan 05.08.2009 | 16:46:13

Zakaj bi mi Evropejci sploh reševali VAŠ problem.
Nam je dobro tudi BREZ vas.

05. avgust 2009, ob 16:48:19
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 16:47:55
vest

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 16:47:22
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 16:47:01
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 16:46:13
Zlatorog

neznan 05.08.2009 | 16:43:57

Sploh ni važno če me računaš ali pa ne.
Jaz sem pripadnik naroda, ki VAS BLOKIRA.

05. avgust 2009, ob 16:45:52
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 16:44:29
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 16:42:48
Neznan

Slovenci 'ruše' hrvatski turizam anketom tipa: 'Koje turiste najviše mrzite?', oglasom u Večernjem listu u Hrvatskoj, u jeku sezone!

Anketu provodi firma Kitio mobile, zapravo slovenska tvrtka sa podružnicom u Hrvatskoj.

Zato se i zovu ZLO-BENCI, a bez podmetanja znaju da su zaslužni da ih najviše mrzimo.

05. avgust 2009, ob 16:40:58
SavudrijaIstraCroatia

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 16:40:25
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 16:36:52
SavudrijaIstraCroatia

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 16:36:18
Neznan

SavudrijaIstraCroatia | 05.08.2009 | 16:17:38
+++++++++++++++++++
trenutno se kopam v najčistejšem morju na svetu.
zjutraj smo imeli 26 C sedaj je burja ohladila na 25 C
maj darling bizantinček.
danes si zopet zaslužil tistih 7 kun turistične takse.
pridno zbiraj za članarino v NATO.

05. avgust 2009, ob 16:25:17
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 16:24:17
SavudrijaIstraCroatia

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 16:17:38
Neznan

"Kondominij ni rešitev"
+++++++++++++++++
suligoj, pozkusi z Viag-RINI.

05. avgust 2009, ob 15:54:25
Neznan

Zlovenci uživajte u ljetu i prestanite o hrvatskom moru. Jeste li vi bolesni - ne prođe ni dan a da vi ne pišete o granici. Budite cool!

05. avgust 2009, ob 15:49:33
Neznan

odgovor na komentar uporabnika vest :

> Od neznanega sigurno ne ker je brez jajc


se bolj, vprasaj svojo zenskico ?!
.

05. avgust 2009, ob 15:37:21
vest

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 15:35:48
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 15:33:11
vest

A ti neznan k**** u čelo

05. avgust 2009, ob 15:31:59
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 15:29:24
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 15:21:26
Neznan

A zašto bi Hrvatska u Europu kada je pola Europe u Hrvatskoj, da bar na kratko uživa u njezinim ljepotama. Zlovenceima bi trebalo biti dovoljno da smiju dolaziti u Hrvatsku, a što bi oni s morem: proširivali bi luku Kopar dok ne bi zagadili cijeli Jadran. Debili!

05. avgust 2009, ob 15:17:31
Neznan

"neznan | 05.08.2009 | 14:37:55"

Izvjestni Tomašević Jozo iz univerze Stanford piše o Kraljevini NDH kot eklatantnem primeru kondominija med Kraljevino Italijo in Nemčijo. Slabo izobraženemu in načitanemu "neznanemu" to kot običajno odpuščamo. Podvomili smo, da je Kraljevina NDH bila v personalni uniji z Kraljevino NDH saj Vittorio Emamanuele III, kralj Italije, imperator Etiopije in kralj Albanije ni bil tudi kralj Kraljevine NDH.

Kondominij nad teritorialnimi vodami danes kontroliranih s strani R Hrvaške in R Slovenije med vzporednikoma, ki gresta čez Piran in Konversado bi izpolni vse hrvaške pogoje o mednarodnopravni rešitvi kao mejnega spora.

05. avgust 2009, ob 15:17:08
Neznan

maček | 05.08.2009 | 14:52:48
"ne neznan to pa ne bo držalo. je sa vezom i te kakvom. objektivno gledano, ne preneseš dejstva do so romuni in bolgari pred vami vstopili v EU. kar pa očitno zelo boli tebe kot hrdojeta. e moj hrdoje jadni grdoje."

O ti revček ubogi, ki slišiš na ime maček :) Pa saj ti še pisat ne znaš, pa bi tu nekaj pametoval !
Kot drugo, mene nima kaj bolet, ker sem že v tej EU. Če nisi opazil, da sem Slovenec, imaš g*** v glavi !
Ali pa si romunski ali bolgarski ci*** !! V vsakem primeru te mora biti sram.

05. avgust 2009, ob 14:59:42
Neznan

| 05.08.2009 | 11:01:59
krpan | 05.08.2009 | 10:21:03
Spet spodaj vidim nekakšne komentarje v jeziku tretje države, to je države nečlanice EU

EU je pred 10. leti bila pojem. Kaj pa danes ? Sinonim za romune in bolgare. BREZ VEZE

ne neznan to pa ne bo držalo. je sa vezom i te kakvom. objektivno gledano, ne preneseš dejstva do so romuni in bolgari pred vami vstopili v EU. kar pa očitno zelo boli tebe kot hrdojeta. e moj hrdoje jadni grdoje.

05. avgust 2009, ob 14:52:48
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 14:37:55
Neznan

Mogoče pa našim hrvaškim tovarišem kondominij ne leži zaradi zgodovinske obremenjenosti. Namreč, mednarodni pravniki so Kraljevino NDH smatrali za kondominij med Kraljevino Italijo in Nemčijo.

05. avgust 2009, ob 14:10:26
Rajko

mastablasta | 05.08.2009 | 14:00:32 To je pa zelo ozko gledano, mogoče zaradi neznanja. Namreč ob vstopu Hrvaške v EU, vseeno kdaj bo, bo Jadran postal EU morje, torej skoraj brez omejitev za EU članice, razen seveda z obveznim varovanjem morja, na široko napisano. Kajti ukrepi za odpravo vedno hujšega onesnaženja morja so enako čim hitreje potrebni, kot je zmanjševanje izpustov CO2.
Pri tem se gleda samo na denar in ne na ljudi. Trst, Koper in Reka s svojimi pristanišči onesnažijo najmanj desetkrat bolj Jadransko morje, kot vsi ti milijoni turistov, ki spuščajo svoje odvečno blato in tekočine naravnost v morje mimo čistilnih naprav.

05. avgust 2009, ob 14:08:57
mastablasta

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 14:00:32
Rajko

neznan | 05.08.2009 | 12:16:17 hahahahhahahahaha Spet ena za pomirjanje živcev !!!! Hvala !!! hahhaha

05. avgust 2009, ob 13:49:01
Neznan

Kaj pa je sedaj to!

R Hrvaška (bolje rečeno naši hrvaški tovariši s teh strani) je do sedaj kao zahtevala mednarodno pravo (tudi "načelo pravičnosti" je mednarodno pravo!) in ICJ kot razsodnika v kao mejnem sporu z R Slovenijo.

Toda ta isti ICJ je v zadevi Zaliv Fonseca razsodil, da je to kondominij, s čimer je omogočen izhod Kostariki na Pacifik. El Salvador je v kondominij prinesel precej več teritorialnega morja kot Kostarika in upoštevani so bili tudi zgodovinski razlogi.

A sedaj za R Hrvaško tak mednarodnopraven akt ne bi bil dober. Torej ni problem v uporabi ali neuporabi mednarodnega prava - tudi sedaj, ko je že kupljen čas za privatizacijo ladjedelnic, ker bodo odpuščeni delavci umeščeni v kao svetovno gospodarsko krizo.

Mimogrede: v zgodovini so imele hrvaške kraljevine stik s kao Avstrijo samo preko personalne unije z Ogri.

05. avgust 2009, ob 13:48:05
Zlatorog

»"Hrvati su najhrabriji narod na svetu. Ne zato što se nikoga ne boje, već zato što se ničega ne stide."
Jovan Dučić«

He, he.

05. avgust 2009, ob 13:43:47
Neznan

Dragi sosedje Hrvati-ce: ker se tako zelo obešate na mednarodno pravo, dajte najprej lastno državo pripraviti do spoštovanja obstoječih zakonov. Ko boste sposobni lastne zakone spoštovati na domačem terenu bodo vaši klici k mednarodnemu pravu postali legitimni, pa tudi zveneli bodo resno.
Nihče v Sloveniji nima nič proti mednarodnemu pravu, nočemo papostati žrtev hrvaškega družinskega interpretiranja mednarodne zakonodaje.

Poglejte malce analogijo nesreče nagibnega vlaka pri Splitu in spreglejte že enkrat, da na domačem dvorišču zakoni niso nič drugega kot mrtva črka na papirju.

05. avgust 2009, ob 13:24:39
Neznan

Gre samo zato, da je bil strateški plan HR, da zbije Slovenijo v nulo pred očmi evropske in svetovne javnosti zaradi primata na zahodnem Balkanu in potem umakne dokumente. In Slovenija je vseskozi verjela, da ona vodi igro! Dejstvo je, da so nas spet enkrat nategnili na suho!

In nihče me ne more prepričat, da ni v ozadju zapiranja Slovenije v teritorialno morje strateški interes luke Reka in vse kar je povezano s statusom pomorske države!

Barabe, ki se delajo fine in prijateljske ob prvi priliki so te pripravljeni popljuvat, da ti nobeno tuširanje ne pomaga več!

05. avgust 2009, ob 13:15:46
vest

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 13:05:59
Zlatorog

Zaenkrat ima kondom čez glavo Hrvaška, he, he.

05. avgust 2009, ob 12:56:16
Zlatorog

ermojsa 05.08.2009 | 12:35:56

»............tudi ce slovenija takoj dvigne blokado hrvaska ne more koncati pogajanj...........«

In zakaj naj bi jih mi odblokirali ??
Vsaj en pameten razlog bi prosil !!!!
Zablokirani bodo najmanj do takrat ko umaknejo sporne dokumente. To je blokada iz naše strani, seveda pa so potem še druge države...................

05. avgust 2009, ob 12:43:35
Neznan

ermojsa | 05.08.2009 | 12:35:5............
+++++++++++
še IZBRISANE si pozabil.......

05. avgust 2009, ob 12:41:28
ermojsa

............tudi ce slovenija takoj dvigne blokado hrvaska ne more koncati pogajanj............dokler ne zadovolji zahtevam nizozemske in belgije in najde topniske dnevnike, omogoci vrnitev srbom, jim vrne stanovanja, pokojnine.............dokler ne refomira pravosodja.................dokler ne uredi razmer v ladjedelnistvu..............dokler ne uredi razmer v kmetijstvu..............

05. avgust 2009, ob 12:35:56
jup

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 12:28:01
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 12:25:08
Neznan

neznan | 05.08.2009 | 12:16:17 Hrvatska je imala stik sa Austrijom 400 godina.
Kondominij nad koridorom od HR to Austrije!
++++++++++++++++++++++++
Dokončno smislen predlog !! Zakaj pa so kondominiji in koridori
ograničeni predvsem na morje ??
Kot Slovenc,nimam nič zoper teg da bomo Hrvatom dali enaki koridor do avstrijske meje,kot teritorijalni stik z otvorenim morjem ki ga Hrvatje bodo podarili nami .Menim da bo to drastično izboljšalo odnose med nami !!

05. avgust 2009, ob 12:23:37
SEMEDELCAN

Pricakujemo hrvasko akcijo "oluja" (slo nevihta) in tako bo dokoncno resen mejni spor. Josko Joras se bo s traktorjem evakuiral proti Luciji.

05. avgust 2009, ob 12:23:04
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 12:20:05
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 12:16:17
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 12:14:51
Neznan

nema tu rjesenja osim u oruzanom sukobu

05. avgust 2009, ob 12:12:56
hanzi

neznan | 05.08.2009 | 11:01:59
krpan | 05.08.2009 | 10:21:03
Spet spodaj vidim nekakšne komentarje v jeziku tretje države, to je države nečlanice EU

EU je pred 10. leti bila pojem. Kaj pa danes ? Sinonim za romune in bolgare. BREZ VEZE

Za Hrvate pa še vedno nekaj nedoseglivega.

05. avgust 2009, ob 12:11:34
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 12:11:19
hanzi

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 12:08:43
theCHAOS

neznan
| 05.08.2009 | 07:33:31
[prijavi kot neprimeren komentar]
brezvezni spor glede meje je možno rešiti v 5. minutah, seveda to velja za inteligentne ljudi :-)))))

SE STRINJAM!!

še posebej pa ne potrebujemo v bližini zvedavih novinarjev. Po eni strani se jim že toži po časih, ko se je politika primitivno dajala v zobe medijev, po drugi pa, kot je razvidno tudi iz tega članka, že išče legitimitetne temelje, ki bodo opravičili še naprejšnje rovarjenje po tej nesrečni temi.

Naj gospoda novinarja opozorim, da to početje načeloma je legitimno, a le dokler se v imenu legitimnosti opravičuje interes javnosti. A naj to nikogar ne zavede. Interes javnosti niti slučajno ni interes lastnikov medijev ali pa interes gostilniških gobezdačev ali "bognedaj" kakšnih političnih hujskačev.

05. avgust 2009, ob 11:54:10
Neznan

Izmir | 05.08.2009 | 08:10:27
"Kje je Pahorjeva leva roka?"

Desni žep :)))))))

05. avgust 2009, ob 11:02:48
Neznan

krpan | 05.08.2009 | 10:21:03
Spet spodaj vidim nekakšne komentarje v jeziku tretje države, to je države nečlanice EU

EU je pred 10. leti bila pojem. Kaj pa danes ? Sinonim za romune in bolgare. BREZ VEZE

05. avgust 2009, ob 11:01:59
manipuliran

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 10:21:50
Neznan

Spet spodaj vidim nekakšne komentarje v jeziku tretje države, to je države nečlanice EU. Prevajalca prosim, ker mi je ta "jezik" nerazumljiv.

05. avgust 2009, ob 10:21:03
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 10:12:42
Izmir

Zakaj se Jadranka tako smeje?

05. avgust 2009, ob 08:11:11
Izmir

Kje je Pahorjeva leva roka?

05. avgust 2009, ob 08:10:27
stanislavko

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 07:36:30
turboj

Spoštovanje sogovorca je temelj vseh pogovorov.Toda ne samo tisti trenutek pri pogovorih,ampak ves čas dogovarjanja.Spoštovanje sogovorca,pa naj bo črn ali rdeč,angel ali hudič,majhen ali velik,mora biti na etični ravni.Le tako se vodi dialog in razgovor.

05. avgust 2009, ob 07:33:58
Neznan

Komentar je kršil Pogoje komentiranja na spletnem portalu Delo, zato je bil izbrisan.

05. avgust 2009, ob 07:33:31
259 komentarjev
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej