Še juha iz hokaido buč

Uživata letnemu času prilagojeno hrano, poleti je pretežno sveža, pozimi pa tudi kuhana. Znata poskrbeti, da je jed okusna in tudi zanimiva na pogled, saj oba dobro vesta, da jemo z vsemi čuti.

tor, 06.10.2009, 06:00

Juha iz buč hokaido


Sestavine:

  • 1 srednje velika buča hokaido
  • 1 rdeč korenček
  • 1 rdeča čebula
  • 2 stroka česna
  • ščep neprečiščene in jodirane morske soli
  • začimbe (kari, kurkuma, peteršilj, šetraj, koper, drobnjak)
  • 2 žlici sončničnega semena
  • sojina ali kozja smetana


Priprava:
1 Bučo narežemo na kose, ravno tako korenje, čebulo, česen, prilijemo vodo in kuhamo, da se sestavine zmehčajo.
2 Nato s paličnim mešalnikom zelenjavo zmeljemo, dodamo začimbe in po okusu dodamo žlico smetane.


Kvinoja s tofujem in brokolijem


Sestavine:

  • 2 skodelici kvinoje
  • ščep soli
  • ekstra deviško olje
  • omaka tamari
  • 3 žlice gorčice
  • začimbe po okusu (poper, čili, majaron, šetraj, kari)
  • 1 tofu
  • 2 skodelici brokolija
  • sezam


Priprava:
1 Kvinojo skuhamo v štirih skodelicah vode. Ko je kuhana, jo pokapamo z oljem in omako tamari.
2 Tofu narežemo na rezine, debele pol centimetra, jih premažemo z gorčico, dodamo začimbe po okusu, spečemo in na koncu prelijemo z obeh strani z omako tamari.
3 Brokoli operemo in skuhamo na pari, na koncu polijemo z mešanico tamarija in olja ter posujemo s sezamom, ki smo ga prej popražili v ponvi (brez maščobe).

Iz priloge odprta kuhinja!

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
1 komentar
Igor Đukanović

No comment. Just yumy. :-)

06. oktober 2009, ob 10:58:28
1 komentar
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej