Slovenski avto leta 2010 je volkswagen polo

Za naslov slovenski avto leta 2010 so se potegovali opel astra, volkswagen polo, škoda yeti, toyota avensis in mazda 3. Lovoriko je tokrat osvojil volkswagen polo, vozilo, ki je za nemško avtomobilsko tovarno izjemnega pomena.

pet, 08.01.2010, 21:42

Ljubljana - Po skoraj dveh mesecih in preštetju več kot 52.000 glasov oziroma glasovnic, ki so prišle na naslove sedmih organizatorjev letošnjega, sicer že 18. izbora slovenskega avtomobila, je bil v velikem studiu nacionalne televizije na vrsti še zaključni del. Za naslov slovenski avto leta 2010 so se potegovali opel astra, volkswagen polo, škoda yeti, toyota avensis in mazda 3. Lovoriko je tokrat osvojil volkswagen polo, vozilo, ki je za nemško avtomobilsko tovarno izjemnega pomena. Letos je bilo v izboru, v katerem so poleg časopisne hiše Delo (Slovenske novice) sodelovali še Dnevnik (Nedeljski dnevnik), Avto Foto Market, Motorevija, Večer, Val 202 in spletni portal Siol, 24 avtomobilov oziroma tisti, ki so se v letu 2009 prvič pojavili na slovenskem trgu.

V prvem delu glasovanja so bralci z glasovi oziroma glasovnicami določili pet finalistov, izmed teh pa so avtomobilski novinarji na sklepni prireditvi izbrali končnega zmagovalca. Izžrebani so bili tudi dobitniki nagrad. Osebni avtomobil Fiat 500 je dobila Tamara Predan, Hočko Pohorje 13 d, 2311 Hoče, s športnim kolesom Škoda Cross Country XC se bo vozila Tina Vuleta, Breg pri Borovnici 9, 1353 Borovnica, navigacijska naprava Garmin Nüvi 139T pa je šla v roke Jelki Križnik, Loka pri Žusmu 15, 3223 Loka. Obširneje bomo o zadnjem delu izbora slovenskega avtomobila 2010 poročali v avtomobilski prilogi Na kolesih prihodnji teden.

Iz sobotne tiskane izdaje Dela.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
4 komentarji
joachim

če pustimo ostalo ob strani...mene pa predvsem moti, da rtv slo ne premore poštene oddaje o avtomobilizmu...pa ne take, kjer bodo samo predstavljali avtomobile, temveč tudi opozarjali in izobraževali voznike, obveščali o novostih v prometu...
glede na to, da imamo raznovrstne oddaje o modi, vrtovih, živalih, glazbi, kuhanju, narodni glazbi...
pa ni vrag, da je tako malo Slovencev udeleženo v prometu, da si ne zaslužijo take oddaje...

09. januar 2010, ob 12:10:18
Oli123

Verjetno mislijo "avto leta v Sloveniji"? Od kdaj je VW slovenski avto? Že leta in leta me skrajno moti naziv tega izbora "Slovenski avto leta". Koliko avtomobilov lastne proizvodnje pa imamo v Sloveniji?

09. januar 2010, ob 12:02:51
Neznan

pozabili ste napisati: Glavni sponzor novinarjev, ki testirajo avte je: Porsche Slovenija.

09. januar 2010, ob 02:06:25
borojevic

Beda, beda in še enkrat beda.

08. januar 2010, ob 22:42:26
4 komentarji
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej