Slovenski avto leta 2010 je volkswagen polo

Za naslov slovenski avto leta 2010 so se potegovali opel astra, volkswagen polo, škoda yeti, toyota avensis in mazda 3. Lovoriko je tokrat osvojil volkswagen polo, vozilo, ki je za nemško avtomobilsko tovarno izjemnega pomena.

pet, 08.01.2010, 21:42

Ljubljana - Po skoraj dveh mesecih in preštetju več kot 52.000 glasov oziroma glasovnic, ki so prišle na naslove sedmih organizatorjev letošnjega, sicer že 18. izbora slovenskega avtomobila, je bil v velikem studiu nacionalne televizije na vrsti še zaključni del. Za naslov slovenski avto leta 2010 so se potegovali opel astra, volkswagen polo, škoda yeti, toyota avensis in mazda 3. Lovoriko je tokrat osvojil volkswagen polo, vozilo, ki je za nemško avtomobilsko tovarno izjemnega pomena. Letos je bilo v izboru, v katerem so poleg časopisne hiše Delo (Slovenske novice) sodelovali še Dnevnik (Nedeljski dnevnik), Avto Foto Market, Motorevija, Večer, Val 202 in spletni portal Siol, 24 avtomobilov oziroma tisti, ki so se v letu 2009 prvič pojavili na slovenskem trgu.

V prvem delu glasovanja so bralci z glasovi oziroma glasovnicami določili pet finalistov, izmed teh pa so avtomobilski novinarji na sklepni prireditvi izbrali končnega zmagovalca. Izžrebani so bili tudi dobitniki nagrad. Osebni avtomobil Fiat 500 je dobila Tamara Predan, Hočko Pohorje 13 d, 2311 Hoče, s športnim kolesom Škoda Cross Country XC se bo vozila Tina Vuleta, Breg pri Borovnici 9, 1353 Borovnica, navigacijska naprava Garmin Nüvi 139T pa je šla v roke Jelki Križnik, Loka pri Žusmu 15, 3223 Loka. Obširneje bomo o zadnjem delu izbora slovenskega avtomobila 2010 poročali v avtomobilski prilogi Na kolesih prihodnji teden.

Iz sobotne tiskane izdaje Dela.

Prijavi sovražni govor