Policija se ne bo ustavila

Šesterico osumljenih v preiskavi gradbenih podjetij je preiskovalna sodnica izpustila, a bo o tožilčevem predlogu za njihov pripor odločil zunajrazpravni senat treh sodnikov. V priporu je ostal le Tomaž Žibert.

čet, 14.02.2008, 20:36
V policijskem pridržanju so se po neuradnih podatkih znašli Tomaž Žibert iz Javnega podjetja Kontrola zračnega prometa, predsednik uprave SCT Ivan Zidar, Ivan Demšar, prav tako iz podjetja SCT, Hilda Tovšak, predsednica uprave Vegrada, Ivan Kroflič, prav tako iz Vegrada, in kočevski podjetnik Srečko Gabrič. Potem ko je policija v sredo ob 23.45 iz pridržanja spustila direktorja SGP Primorje Dušana Črnigoja, so policisti včeraj okoli 15. ure na Letališču Jožeta Pučnika aretirali še enega osumljenca, po naših podatkih Boruta Farčnika, ki se je vrnil iz tujine.

Pridržanega predsednika uprave SCT Ivana Zidarja od včeraj zjutraj zastopa odvetnik Aleksander Čeferin. Ta je za Delo pojasnil, da ovadba za njegovo stranko do včeraj popoldne še ni bila vložena, zato tudi ni mogel komentirati, kakšnih kaznivih dejanj je osumljena njegova stranka. Tožilci morajo ovadbo vložiti najpozneje do danes zjutraj, natančneje do 6. ure, sicer bodo pridržane osebe morali izpustiti. »Dejstvo pa je, da ni razloga, da se pridržane ljudi drži priprte in da se 75-letnega človeka v slabem zdravstvenem stanju prevaža v policijski marici,« je dejal Čeferin. (iz četrtkovega tiskanega Dela)

Ljubljana - Minister za promet Radovan Žerjav je zaradi objektivne odgovornosti pozval k odstopu direktorja javnega podjetja Kontrola zračnega prometa Slovenije Srečka Janšo, so sporočili z ministrstva.

Srečko Janša: Ne čutim se odgovornega


Direktorja Kontrole zračnega prometa Slovenije Srečka Janšo je današnji poziv ministra Žerjava, da zaradi objektivne odgovornosti odstopi s položaja, presenetil. O morebitnem odstopu še razmišlja, sicer pa se v primeru suma gospodarskega kriminala pri projektu gradnje kontrolnega stolpa na Brniku ne čuti odgovornega.

"Ne čutim se odgovornega. Takoj ko sem izvedel, da teče preiskava in da je vanjo vpleten in osumljen tudi eden od zaposlenih, sem tega izključil iz komisije za izbor izvajalca, naslednji dan pa sem odločil, da se v tem postopku ne izbere nobenega izvajalca," je poudaril Janša.

Janša ni želel napovedati, kdaj bo sprejel odločitev o pozivu ministra. Je pa dejal, da "se bo treba odločiti v kakšnem dnevu". Ob tem je izrazil tudi upanje, da bo preiskava zaključena v kratkem in da bodo kmalu znani njeni izsledki.

Janša ni želel podrobneje komentirati poziva ministra Žerjava. "O tej zadevi še razmišljam, glede na to, da je zelo sveža," je bil redkobeseden. Dejal je le, da je o morebitnem odstopu že govoril s prometnim ministrom.

Je pa Janša nad Žerjavovim pozivom zelo presenečen. "Bil sem zelo presenečen, ker se ne čutim popolnoma nič odgovornega. Ne vem, kaj je botrovalo takšni odločitvi," je še povedal.

Kot je znano, je bilo javno podjetje Kontrola zračnega prometa vpleteno v nepravilnosti na področju javnega naročanja, zaradi katerih je bila v minulih dneh izvedena tudi obsežna kriminalistična preiskava, priprli pa so tudi več odgovornih oseb. Član razpisne komisije javnega podjetja Kontrola zračnega prometa Tomaž Žibert je edini, za katerega je bil odrejen pripor, medtem ko se bodo ostali branili s prostosti.

Žiberta so po pojasnilih direktorja Kontrole zračnega prometa Janše sicer že umaknili iz komisije za izbiro izvajalca gradbenih del pri projektu centra za vodenje in kontrolo zračnega prometa na letališču Jožeta Pučnika Ljubljana. Kontrola zračnega prometa bo razpis ponovila, SCT, Primorje in Vegrad pa na razpisu ne bodo smeli sodelovati.

O morebitnem priporu izpuščenih zunajobravnavni senat

Preiskovalna sodnica je v okviru preiskave gospodarskega kriminala v sredo zvečer zaslišala sedem oseb. Osumljenci niso podali vsebinskega zagovora, državni tožilec pa je zanje predlagal pripor. Ta je bil odrejen zoper eno osebo, zoper ostale pa je bilo pridržanje odpravljeno. O njihovem morebitnem priporu bo odločal zunajobravnavni senat.

Kot je danes na novinarski konferenci povedal vodja skupine tožilcev za pregon organiziranega kriminala pri vrhovnem državnem tožilstvi Harij Furlan, je tožilec pripor za sedmerico - med njimi predsednika uprave SCT Ivana Zidarja, direktorico Vegrada Hildo Tovšak in Tomaža Žiberta iz Kontrole zračnega prometa, za katerega je bil nato dejansko odrejen pripor - predlagal iz razloga t.i. personalne koluzijske nevarnosti, saj obstajajo okoliščine, ki kažejo, da bodo osebe, če ne bodo priprte, vplivale na priče.

En osumljenec v sredo ni bil pripeljan na zaslišanje k preiskovalni sodnici, saj ga je policija že v torek zvečer zaradi sklicevanja na imuniteto izpustila iz pridržanja. Gre za prvega moža Primorja in državnega svetnika Dušana Črnigoja. Furlan je pojasnil, da je tožilstvo danes ob 8.30 predsedniku državnega sveta poslalo zahtevo, da v skladu s poslovnikom osumljenemu svetniku imuniteto odvzame.

Direktor uprave kriminalistične policije pri Generalni policijski upravi Aleksander Jevšek je poudaril, da se policija na tej točki ne bo ustavila. Medtem ko so na tem primeru že zdaj sodelovali z uradom za preprečevanje pranja denarja in davčno upravo, za naprej pričakujejo tudi vključevanje strokovnjakov s področja trga vrednostnih papirjev, drugih nadzornih finančnih institucij in sodelovanje s tujimi varnostnimi organi.

Direktorje je v past zvabil uradnik

Kriminalisti, ki so po večmesečni preiskavi s spektakularnimi aretacijami dregnili v gradbeno osje gnezdo, so včeraj zvečer pred preiskovalno sodnico ljubljanskega okrožnega sodišča Marjutko Paškulin privedli sedem pridržanih. Po naših podatkih je bil prvi med njimi Tomaž Žibret, član razpisne komisije Javnega podjetja Kontrola zračnega prometa. Povod za kriminalistično operacijo, v kateri je sodelovalo kar 110 kriminalistov in 52 uniformiranih policistov, so menda bile prav nepravilnosti pri javnem naročilu za gradnjo kontrolnega stolpa na Letališču Jožeta Pučnika. Policijske napovedi, da se bo preiskava še razširila, se bodo, kot kažejo podatki, do katerih smo se dokopali, že kmalu uresničile.

Čeprav so uradni viri silno redkobesedni, nam je uspelo izvedeti, zakaj je policijski spektakel dvignil na noge domala vso državo. Vse se je začelo, ko je bil objavljen javni razpis za gradnjo stometrskega stolpa na letališču. Po naših podatkih je Tomaž Žibret kot član razpisne komisije Javnega podjetja Kontrola zračnega prometa Primorju in SCT ponudil, da bosta dobila posel, a le če bosta v ponudbi zamenjala enega od podizvajalcev za elektroinstalacije. Namesto njega bi podizvajalska dela opravil Žibretov svak. Podizvajalec je bil menda tudi dejansko zamenjan, sprememba v dokumentaciji pa naj bi bila narejena po tistem, ko je rok za oddajo ponudb že potekel.

Žibretu menda očitajo še eno nečednost, saj naj bi bil Vegradu obljubil, da mu bo v zameno za plačilo priskrbel posel. Pri tem je menda imel Žibret posrednika, po nepreverjenih podatkih je bil to lastnik podjetja SI. Sport Borut Farčnik, nekdanji vodja logistike na obrambnem ministrstvu iz časa ministra Jelka Kacina, sicer funkcionar v Kolesarski zvezi Slovenije. Kriminalisti, ki so v preiskavi uporabili tudi posebne ukrepe, med njimi sledenje in prisluškovanje, so menda ugotovili, da so se z Žibretovim posrednikom v Kranju sestali direktorica uprave Vegrada Hilda Tovšak, Ivan Kroflič, direktor inženiringa v Vegradu, in Srečko Gabrič, kočevski podjetnik, ki je bil do leta 2002 na lokalni ravni vrsto let aktiven v stranki SDS. Kroflič je menda posredniku izročil kuverto z neugotovljeno vsoto denarja, Gabrič pa je menda izročil novo ponudbo. Tovšakovo baje bremeni tudi izjava, ki so jo kriminalisti domnevno ujeli med prisluškovanjem. Nekomu se je bojda pohvalila, češ, »eliminirali smo SCT in Primorje, kar me je veliko stalo«.

To naj bi bil prvi sklop sumov nedovoljenega sprejemanja oziroma dajanja daril, na katerega so se za zdaj osredotočili kriminalisti. Med preiskavo so se menda dokopali tudi do sumov, da je podjetje SCT za svoje posle uporabljalo slamnata podjetja, pod drobnogled pa naj bi vzeli tudi prekupčevanje z nepremičninami v Fiesi. Lastniki teh podjetij naj bi bili ljudje z družbenega dna (alkoholiki in zasvojenci), ki so za prgišče drobiža pripravljeni postati formalni lastniki slamnatih podjetij. Kot kaže, se bo tako preiskava razširila še na davčne nezakonitosti.

Tovšakova že na delovnem mestu


Vegrad je, kot pri vseh dosedanjih naročilih, tudi v primeru oddaje javnega naročila za izgradnjo kontrolnega stolpa na letališču Jožeta Pučnika postopal korektno in transparentno ter v skladu z razpisno dokumentacijo in pogoji razpisa, so danes sporočili iz Vegrada. Predsednica uprave družbe Hilda Tovšak je danes že na delovnem mestu.

"Očitki o zahtevi za preiskavo nikakor niso utemeljeni, a naj o tem odloča sodišče," je v izjavi za javnost povedala Tovšakova, ki je danes že na delovnem mestu.

Kot je znano, je preiskovalni sodnik ljubljanskega okrožnega sodišča v sredo zvečer sedem od osmih osumljenih oseb, med njimi tudi Tovšakovo, spustil domov in se bodo branili s prostosti. Tovšakova je danes že začela z rednim delom, pred tem pa se je srečala s sodelavci. Kot je povedala Tovšakova, se bo sama ukvarjala z delom na Vegradu in vodenjem podjetja, s preiskavo pa se bodo ukvarjali izključno odvetniki.
Zatrdila je, da preiskava na delo v družbi ne vpliva. "Vegradova ekipa je ena izmed najbolj, če ne kar najbolj, strokovna v Sloveniji, zato se za naše poslovanje ne bojim, saj preiskava, ki intenzivno poteka zadnjih nekaj dni, na delo v Vegradu ne vpliva," je povedala Tovšakova. Zaradi preiskave, ki je še v teku, pa v Vegradu na dodatna novinarska vprašanja ne bodo odgovarjali, so dodali.

Medtem ko so iz Vegrada sporočili, da je predsednica uprave družbe Tovšakova je danes že na delovnem mestu, je po poročanju medijev predsednik uprave SCT Ivan Zidar na bolniški, predsednik uprave Primorja Dušan Črnigoj pa na službeni poti.

SCT: Negativne posledice bodo nesporno velike

V SCT so prepričani, da se bo v postopkih, ki so v teku, izkazalo, da so vsi očitki neutemeljeni in da so bili posli opravljeni korektno, so danes sporočili iz družbe, kjer delo že poteka normalno. Glede na odmevnost dogodka pa ocenjujejo, da bodo negativne posledice, ne glede na rezultat preiskave, nesporno velike.

Predsednik upravnega odbora SCT Ivan Zidar, ki ga je preiskovalni sodnik v sredo spustil na prostost, je iz zdravstvenih razlogov odsoten, poslovodstvo pa opravlja vse potrebne aktivnosti skladno s statutom družbe. Vsi tekoči gradbeni projekti se izvajajo, kot je opredeljeno s pogodbami, so sporočili iz družbe.

V SCT pričakujejo, da v prihodnjih dneh motenj poslovnega procesa ne bo več, vsekakor pa bodo, če bo potrebno, še naprej korektno sodelovali s preiskovalci.

Več o tem v današnjem tiskanem Delu

Povezane novice

Zbudil se je brez hlač
5. november ob 09:53
Ko je voznik spal v parkiranem tovornjaku, je vozilo nekdo razdejal in 50-letnega Hrvata okradel.

Komentiraj članek

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje je preprosto, vendar pa zaradi spodbujanja kulturne in dostojanstvene razprave pred oddajo komentarjev zahtevamo vnos osebnih podatkov.
Za komentiranje morate biti prijavljeni. Še nimate uporabniškega imena in gesla? Registrirajte se!

Spoštovani komentatorji!

Komentiranje prispevkov na straneh Dela ni pravica, temveč možnost, ki jo omogoča medijska družba Delo, d. d. S komentarji prispevkov izražate svoje mnenje ali stališče na lastno odgovornost. Za objavo komentarjev, ki bodo na ogled takoj vidni vsem obiskovalcem portala, zahtevamo vnos osebnih podatkov. Kot registriran uporabnik, ki osebnih podatkov v uporabniškem računu ni dopolnil, pa imate možnost oddaje komentarjev, pri čemer si uredništvo pridržuje pravico do objave po lastni presoji.

Uredništvo Dela in izdajatelj Delo, d. d., spodbujata argumentirano razpravo in ne dovoljujeta zlorabe medijskega prostora za žalitve, napeljevanje k sovraštvu ali nasilju, osebno diskreditacijo identificiranih piscev, oglaševanje izdelkov ali storitev ali kako drugače pravno spornih komentarjev.

Po kazenskem zakoniku je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti ter za grožnjo, da bo napadel življenje ali telo druge osebe, kakor tudi za razžalitev, žaljivo obdolžitev in obrekovanje. Uredništvo Dela bo pomagalo pri ugotavljanju identitete avtorjev sporočil, če bodo to zahtevali pristojni organi. Podatke lahko na zahtevo sporoči tudi prizadeti osebi zaradi uveljavljanja njenih pravic.

Uredništvo Dela bo zato po svoji presoji brisalo sporna sporočila; posameznim avtorjem bo tudi odvzelo možnost komentiranja.

Za vsebino, naslove in priloge sporočil v forumih so odgovorni avtorji sami.

Medijska družba Delo, d. d., uredništvo Dela

Prijavi se

Komentarji

Prikaži: starejši prej
170 komentarjev
Neznan

baldrickus inconcessus deleticius - 15.02.2008 ob 13:51:54 -

celoten scenarij pogroma tajkunov je skoraj identičen nekdanjemu preganjanju lulakov in kasneje ostankom buržoazne kontrarevolucije....

--------------------------------------
------------------------------------------
----------------

če gre za kriminal oz. korupcijo, ne nakladaj neumnosti in ne politiziraj, politikant. Pravica ni stvar samo bogatih, zakon vendar naj velja za vse, lažni "demokrat"!15. februar 2008, ob 14:11:43
Neznan

B. Šrot se je skoraj razjokal, ko je komentiral, da so Zidarja,starega človeka, trpali v marico. Postopek policije je bil korekten. Starost gor ali dol; a za direktorja pa je sposoben?

15. februar 2008, ob 14:08:08
Neznan

ce sem se malo bolj zleht, mi vseskozi naprej skace podoba immanuela goldsteina ...Heh, jest ze ves cas pravim - ko poslusam JJ&co., mi v usesih odzvanja internacionala.

15. februar 2008, ob 13:57:02
Neznan

enzrovt - ne samo spominja....celoten scenarij pogroma tajkunov je skoraj identičen nekdanjemu preganjanju lulakov in kasneje ostankom buržoazne kontrarevolucije....pa ne, da si med omenjenimi marsikdo ne zasluži krepkih....ampak tole mlatenje na povprek in pošrek po vseh, ki imajo več...pač preostanek enoumja in uravnilovke, še vedno preveč prisoten v glavah večine politične elite. Zamenjali so samo besede, načina pa še ne.

15. februar 2008, ob 13:51:54
Neznan

TVOJ ATA KAPITALISTIČNI TAJKUN!15. februar 2008, ob 13:38:40
NeznanBeseda tajkun izvira iz besednjaka izbrisanih---TAJ K UN

15. februar 2008, ob 13:36:32
Neznan

A koga uporaba besede "tajkun" kaj spominka na nekdaj priljubljeno psovko "kulak"?15. februar 2008, ob 13:32:33
Neznan

Medijska hijena- ma ko te šta pita!

Mene ne moreš užaliti s tvojimi skropuloznimi pisarijami.

Že tvoj nick pove, da imaš omejeno obzorje.

15. februar 2008, ob 12:10:01
Neznan

Drugače pa policijo čaka še dovolj dela. Za začetek lahko priprejo kar vse, ki so na vrhu bogatih po podatkih revije Manager. Razen Akrapoviča, ki je edini uspel z izumi in ne mešetarjenjem.Potem pa še naprej na elitno peščico, ki bi resnično morali biti na vrhu lestvice.

15. februar 2008, ob 11:52:57
Neznan

ah lepo prosim no...."ne čutim se odgovornega"????ej, če si šef vseh šefov, potem si tudi odgovoren za njihovo delo. tale posel pa prav gotovo ni šel samo prek osumljenega in brez vednosti vrhovnega! pa s tem ne mislim na konkretno pogojevanje, ampak na celoten posel.če direktor ne more nadzorovati podrejenih, potem naj odstopi. Iz načelnih vzrokov !

15. februar 2008, ob 11:48:57
Neznan

kandrea: kako naj te najmanj užalim?

veliko sodnikov in tožilcev je prešlo med odvetnike, ker so tam precej boljše plače. Malo se pozanimaj, preden pišeš bedarije. In kakšna je lupa slovenske javnosti? In kako si predstavljaš neodvisnost sodišča, če ti nekdo stalno diha za ovratnik? Napaka sodišča je za nekoga tudi napačna odločitev, pol pa likvidacija tega sodnika.

15. februar 2008, ob 11:48:55
Neznan

ZianfakablsPa kaj še čakate gospod ? Pojdite tja od kjer ste prišli.

15. februar 2008, ob 11:36:53
Neznan

Davko-neplačevalci, če nimate kaj bolj pametnega početi, idite vrt štihat, pa vam bo odleglo. Pa še davek ne pozabite plačati od dela na "črno".

15. februar 2008, ob 11:36:33
Neznan

Spoštovani bralci! Prosimo vas, da se v komentarjih osredotočite na vsebino, ki je povezana s člankom. Vabimo vas, da med seboj raje poklepetate na našem forumu (http://forum.delo.si).

15. februar 2008, ob 11:18:39
Neznan

@ZIANFAKA..... "Ampak, ker je slovensko prebivalstvo 75% butasto na ta ali oni nacin in ker je prevec takih, ki zgledajo in razmisljajo kot prebivalci Ambrusa na tisti dvostranski fotografiji v Mladini, za Slovenijo ni upanja".

YES, IT IS TRUE!

15. februar 2008, ob 11:16:23
Neznan

Tresla se je gora ,rodila se je miš.V tem primeru pa močno dvomim da se bo rodila miš.150 policistov in kriminalistov je od lani sodelovalo v preiskavi,priprli pa so enega.Učinkovito,ni kaj.Pregovor da vrana vrani ne izkjuje oči se bo pokazal za resničnega.

15. februar 2008, ob 05:07:47
Neznan

Treba je Ustanovit Stranko Pravice, ki bi se udelezila volitev sicer z poimenskimi zastopniki, ki pa bi se dejansko borila SAMO za to, da ne zmaga nihce. Ker so vsi isti in vsi kradejo, lazejo, goljufajo in gredo prek vseh dovoljenih meja. Ce bi zmagala Stranka Pravice, recimo z 51% glasov, bi lahko v parlamentu izglasovala, da po zakonu LAHKO obstaja brezvladje, ce ljudje nikogar ne izvolijo, torej, ce je udelezba manjsa od 50% ali ce novo postavko na volilnih listicih (NIHCE) obkrozi 50.01% volivcev. Nato bi vsi odstopili, saj bi svoj namen dosegli. Nato bi bile ponovne volitve, na katerih bi bila udelezba verjetno pod 30% in bi bilo konec sranja. Potem bi vsi politiki morali dobro premisliti kaj nameravajo STORITI za ljudi, ki naj bi jih izvolili in kaj jim LAHKO obljubi ter kaj LAHKO naredi. In po konec z volilnimi klobasami, nategovanjem itd. A ja, sori, pisem v zanosu. Z idejo oz. predpostavko, da bi taksne volitve lahko uspele le v drzavi, kjer je vsaj 50% normalnih. Ampak, ker je slovensko prebivalstvo 75% butasto na ta ali oni nacin in ker je prevec takih, ki zgledajo in razmisljajo kot prebivalci Ambrusa na tisti dvostranski fotografiji v Mladini, za Slovenijo ni upanja. Zato bodo vsi pametni iz Slovenije pobegnili, prej ali slej, ce so le pametni.

15. februar 2008, ob 04:51:42
Neznan

Da smo čisti, policija dela samo to kar napoveduje, predlaga in odobri zakon. S tem ko jih pripeljejo na sodišče ali v zapor je njihovo delo končano. Kdo pa kontrolira lumpe zgoraj?

15. februar 2008, ob 00:21:49
Neznan

Japajade- zate je presvetli car v Murglah in si to zapomni.

Janeza Janšo pa še boš gledal naslednja štiri leta kot poštenega politika, ki je samo obramboslovec in nikakršen car.

14. februar 2008, ob 23:09:37
Neznan

Sam presvetli car JJ bo moral zapreti dosti več slovencev, ne samo teh nekaj, če bo želel zmagati na jesenskih volitvah, ker če jih ne bo, bo težko prešel volilni prag! :))))))))))))))))))))))))))))))))))

14. februar 2008, ob 22:57:30
Neznan

Ta kriminal je samo prenos iz prejšnjega sistema.Vedelo se je kdo in kaj.Smo pa bogatejši in se več pokrade.Ker je veliko zajetih je malo tožnikov.Se pa to že dolgo vleče,tako da človek ne verjame več v pravo.Taktika je prosojna in nihče od odgovornih seveda nič ne vidi,če dobi dobro kuverto.Kraje postanejo silne z znanimi udeleženci,ki so že dolgo znani in nedotakljivi.To traja predolgo,da bi bilo lahko rešljivo.Če bo policija res dosledna je vprašanje kdo bo sploh obstal,saj je ta kriminal splošen.Cene,spričo podražitev so že nore,pa to vsakdo vidi in se sploh ne skriva.In če plačnik kljub temu plačuje, je sam znotraj tega.Preprosto:spodnji(davkoplačevalci)pl
ačujejo,zgornji kasirajo.In to že jako dolgo.

14. februar 2008, ob 22:54:58
Neznan

dober čuvaj za te tajkune bi bi Natašin Priklopil

14. februar 2008, ob 22:41:41
Neznan

Čeferinov Andrejček ima pa res veliko dela, on je bog in batina velikih kalibrov...

14. februar 2008, ob 22:38:50
Neznan

kje je tu kos ,oni z državno plačo 2000 eu..

več ve pa si ne upa ..

zakaj....

14. februar 2008, ob 22:12:57
Neznan

Prečitajte si dobro naslov članka in naj vam bo jasno, da ni naključen !

Tudi sodišča bodo pod "lupo" slovenske javnosti, tako, da bodo sodniki morali pokazati, da so neodvisni in sami pravtako podležejo zakonu, sicer si bodo morali iskati službo med odvetniki.

Vendar pa bo že vsakemu takemu jasno, da, če si bil slab sodnik, tudi dober odvetnik ne moreš biti. No, za preživetje bo kljub temu "kasiral".

14. februar 2008, ob 22:02:32
NeznanAli kdo ve zakaj D.Ptiča ni bilo na oddaji Trenja a kak nogomet sodi al na Amazonki metuljčka plava?

14. februar 2008, ob 22:00:22
Neznan

ker cepec je prevzel moje ime

14. februar 2008, ob 21:53:19
Neznan

V šajtrgo naj ga ruknejo pa po Ljubljan šibajo kot zidake

14. februar 2008, ob 21:51:59
Neznan

Ja no to ne velja za kriminaliste iz Gorice.

14. februar 2008, ob 21:49:36
Neznan

Ja, da te pr sedemsetih letih vozijo v marici pa res ne vidiš vsak dan niti v ameriških filmih. Le kje se šolajo naši kriminalisti mogoče v Rusiji .

14. februar 2008, ob 21:46:29
Neznan

Koker se mi zdi, naj bi bli Šroti oziroma njihov imperij solastniki Dela. Pa ja da novinarji pol ne upajo pisat. To je glih tko ko pr Dnevniku, ko ne upajo pisat za leve stranke in Dnevnikove gazde, mislim da so nek z juga.

14. februar 2008, ob 21:22:30
Neznanšala

14. februar 2008, ob 21:17:28
Neznan

Ne vem zakaj ima tako nečisto vest tudi BOŠKO ŠROT, da se sedaj po tej akciji kriminalistov boji lastno senco.SEM bral članek na drugem mediju.Je pa zanimivo, da se mediji ne upajo malo potipat tudi v tem primeru, pa naj kdo reče, da mediji niso pristranski, še posebej DELO.

14. februar 2008, ob 21:05:27
Neznan

definitivno, kako pa po tvojem naj bi ga vozili?

14. februar 2008, ob 21:01:29
Neznan

definitivno - 14.02.2008 ob 20:03:25 -Bumbar, kakšna škoda neki?

Kriminelec je kriminalec. Ugled mu bo trpel šele, ko bo sedel v zaprtem delu....Zadnji čas.

14. februar 2008, ob 20:35:55
Neznan69 ali nekaj takega, sigurno ne 75.

14. februar 2008, ob 20:33:59
NeznanNepopravljiva škoda za Zidarja. Ali si zamišljate, kako mu ugled trpi? Kdo bo to škodo popravil. Ti davkoplačevalec ?!

14. februar 2008, ob 20:03:25
Neznan

Viktor - 14.02.2008 ob 19:56:28 -

Tole si prečitajte še enkrat, potem pa napravite zključek.

Vašo legitimno pravico o propagiranju socializma pa le širite. Bodite pa pozorni, da vas ne bodo križali.

--------------------------------------
-------

No, tule pa se z vami strinjam.Slovenija je polna raznih fobij in diskriminacij takšnih in drugačnih.

14. februar 2008, ob 20:02:11
Neznan75 let starega človeka vozijo v marici. Pa kje ste to še videli. Ja, daleč smo od demokracije.

14. februar 2008, ob 20:01:29
Neznan

hopsasa - 14.02.2008 ob 19:48:00 - temu se reče show za množice in nabiranje političnih točk.****************************Ja seveda je predvolilnakampanja!

Da bi le vsak dan tako kampanjo furali, do jeseni se znebimo parazitov in zajedalcev.

Vem kaj vam že iz grla štrli, da bodo tadesni prevzeli njihovo mesto.

Potem pa kampanjo zaženejo levi in se zatre zalego iz obeh strani.

Torej fuuuuraj mi kampanjo miško!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

14. februar 2008, ob 20:01:04
Neznan

MARX II. - 14.02.2008 ob 17:38:26 ,

MARX II. - 14.02.2008 ob 17:38:50 - II.Tole si prečitajte še enkrat, potem pa napravite zključek.

Vašo legitimno pravico o propagiranju socializma pa le širite. Bodite pa pozorni, da vas ne bodo križali.

14. februar 2008, ob 19:56:28
Neznan

Kolikor vem, odloča o priporu zunajobravnavni senat v primeru, če se preiskovalni sodnik ne strinja s tožilčevim predlagom za odreditev pripora.

14. februar 2008, ob 19:53:51
Neznan

Viktor - 14.02.2008 ob 19:37:34 - MARX II. - 14.02.2008 ob 18:50:40 - No, pa da vam še tu pojasnim, da ste navaden demagog.

Če vam je všeč diktatura proletariata, socializem in podobne bolane želje, potem jo mahnite na Kubo ali še bolje v Venezuelo.

--------------------------------------
--------------------------------

Nikjer ne navajam teh idej,kot trdite vi. Očitno pa se jih bojite kot hudič križa. Če bi se pa vi resnično zavzemali za demokracijo in nediskriminacijo oz. svobodo govora, ne bi pisarili to, kar navajate zgoraj. Kar se pa tiče socializma je legitimna ideja, za katero se zavzema kar mnogo tudi evropskih strank. Očitno ste obtičali v antikomunizmu, kar pa je demagogija in nevarnost za pravo demokracijo!

14. februar 2008, ob 19:52:13
Neznan

temu se reče show za množice in nabiranje političnih točk.

14. februar 2008, ob 19:48:00
Neznan

MARX II. - 14.02.2008 ob 18:50:40 - Lastnina je tatvina!!! je rekel francoski mislec Proudhon...No, pa da vam še tu pojasnim, da ste navaden demagog.

Če vam je všeč diktatura proletariata, socializem in podobne bolane želje, potem jo mahnite na Kubo ali še bolje v Venezuelo.

14. februar 2008, ob 19:37:34
Neznan

Ne prehitro vleči zaključke, zato nimate, dragi komentatorji, nobene podlage.

Zadeve so komaj na začetku in se bodo nadaljevale vse do "glave" teh mahinacij.

Mnogi že slabo spijo !

14. februar 2008, ob 19:35:11
Neznan

@dremavec...končalo se bo tako....Obtožnice bodo umaknili zaradi "pomanjkanja dokazov in proceduralnih napak v postopkih", potem bo SCT zastonj dokončal predor na koncu gorensjke avtoce4ste in poštimal tiste trojanske drsalnice, za nameček pa bo potihem še v pušico spustil ustrezen prispevek za volitveno kampanjo prave stranke in zadeva bo pozabljena. Je pa lepo videti, da fantje (kriminalisti) znajo, če hočejo.

14. februar 2008, ob 19:17:00
Neznan

Zakaj pa sploh rabite tisti 100m visoki stolp na brniku za tistih par letal na dan.

Pri nas v Torontu ravno gledam na leatalisce in je stolp visok morda 30m

pa pristaja in odleta okoli 800 avionov na dan, na kennedyu v New yorku je podoben pa niti ne vem koliko jih gre cez vsak dan

Sicer pa pozdravlam gest policije .Upam da vam je sodstvo kaj boljse kot tukaj-ceprav ne verjamem prevec.

Je pa lahko lep zacetek.

Gradbenistvo je in je bilo (in verjetno bo)zaradi nacina delovanja in ... idealno za mafijo in mafijase- take prasce kot so Zidar in podobni

Na tem kontinentu prednjacijo Italijani (juzni seveda)

14. februar 2008, ob 19:15:35
Neznan

MARX II. - 14.02.2008 ob 17:38:50 - predvsem pa slo. družba ni zrela za biti liberalna.stara miselnost je v bistvu dobila prosto pot, ko smo zamenjali sistem.

14. februar 2008, ob 19:09:37
Neznan

ja kaj pa dela 75 let star človek v službi, naj gre vendar v pokoj, saj ima dovolj let. Mogoče je spet eden, ki misli, da je nanadomestljiv.

14. februar 2008, ob 19:01:50
Neznan

Državnemu tožilcu za posebne namene!Absolutno pozdravljam vašo akcijo proti slovenskim parazitom in zajedalcem, ki so oguljfali in še goljufujejo lastne sodržavljane.Toliko ogromnega bogastva in imetja v državah zahodne demokracije ne morejo zaslužiti cele generacije, pri nas pa v nekaj letih.Vse to bogatenje je dovolila komunjarska kamarila , ki še vedno ustrahuje in manipulira s slovenskim narodoom.Predlagam , da z akcijo čiste roke nadaljujete tudi v Laškem , zlasti pri največjih bogatunih , ki so v slabih PETIH letih prišli do ogromnega materialnega premoženja v škodo delavnih slovencev in slovenk.Lep pozdrav.

14. februar 2008, ob 18:58:22
Neznan

Lastnina je tatvina!!! je rekel francoski mislec Proudhon.

14. februar 2008, ob 18:50:40
Neznan

Ubogi reveži!

14. februar 2008, ob 18:47:29
Neznan

Stresla se je gora, rodila se je miš... slovenci smo bogatejši za 10 let pravdanja, ki se bo verjetno končalo v odškodninah, kot se v teh primerih pač vedno. Sploh pred volitvami. In kot po navadi bodo največ iz tega pokasirali najbogatejši.

14. februar 2008, ob 18:13:55
Neznan

rabin T. - 14.02.2008 ob 17:52:20 - toni perić..primer slabo napisanega članka po nareku.zakaj slabo-ker so res, ampak res vsa dejstva zlagana..in to po ne-vem-koliko faking debat po forumih, medijih. tok očiten nonsense, dnevnik pa to vseeno objavi.levaki levaki...

14. februar 2008, ob 18:12:52
Neznan

Kje so .berite današnji nedeljc pa jih boste našli nekaj celo z imeni.prava slovwenska imena.

14. februar 2008, ob 17:52:20
Neznan

Kje so drugi super bogati in lopovski državljani, ki so pod okriljem Murgeljskega kratkonogega in majčkenega pajacka neswluteno obogateli. .Seznam obsega kar nekaj ti+soč bogatunov rdečega porekla in kubanskih razmišljanj.ČaKAMO NA DRUGI DEL TE AKCIJE!

14. februar 2008, ob 17:41:34
Neznan

II.

Tako je velika večina zreducirana, ker ji je odvzeta lastnina nad rezultati njihovega dela, le na objekt;ki ima neko tržno ceno(dogovorno med kapitalisti, pa ne dobesedno; Smithova nevidna roka). S tem objektom se ravna slabše kot s sužnji, še posebej s tistimi profili, ki so slabo plačani. V sužnjelastniškem redu je lastnik svojega sužnja dobro vzdrževal, če je želel, da mu bo dolgo služil ali ,da bo v primeru prodaje zanj iztržil čim višjo ceno. Liberalizem in s tem kapitalizem, ki danes vlada, je bistveno slabši sistem od pravega sužnjelastniškega reda, saj je varnost in negotovost družbe bistveno slabša. Pohlep, ki ga liberalizem skozi tki.človekove pravice poganja, pa je zavzel vse kotičke v človekovih možganih in vse kotičke na edinem planetu, ki ga imamo. Pohlep svinja družbo in planet, kulminiral pa bo v apokalipsi, vkolikor v človeški družbi ne postanejo pravice planeta in družbe prioritetnejše kot pravice posameznika.

14. februar 2008, ob 17:38:50
Neznan

Enakost in enakopravnost vseh pred zakonom bo tedaj, ko več ne bo ne tajkunov, ne kapitalistov in ne bogatašev. Bodo pa ljudje, ki bodo zadovoljni s svojim življenjem,ki bodo primerno situirani in ne bo revežev. Družba, ki pa drvi v vedno večjo družbeno razslojevanje, pa predstavlja najbolj rodovitno polje za diktature vseh vrst, predvsem pa tki. "demokracije". Pod to "demokracijo", ki nam jo danes velikodušno ponujajo, se skrivajo interesi vseh vrst elit(političnih,ekonomskih,kulturnih,ipd.
), ki v imenu človekovih pravic, predvsem pa "svobode" pridobivanja individualne lastnine, izčrpavajo mase, ki se več ali manj samovoljno odpovedujejo svojemu delu nove vrednosti za žepe posameznikov,lastnikov. Sčasoma bo potrebno razumeti in dojeti v korist vsega človeštva, da nobena organizacija (javni ali zasebni sektor, tretji sektor), ki zaposluje dva ali več ljudi, ne more oz. ne sme biti v lasti samo ene osebe. Vsaka individualna lastnina posameznika ali velike manjšine nad proizvajalnimi sredstvi nujno vodi v izkoriščanje oz. kopičenje dobička pri le teh. Velika večina, ki pa je pridobila skozi produkcijo dobiček in dodano vrednost, pa ostaja pogosto le z okrnjeno znižano amortizacijo (vzdrževanje lastne produkcijske sile, ki omogoča komaj enostavno reprodukcijo).

14. februar 2008, ob 17:38:26
Neznan

a sta v sorodu?

14. februar 2008, ob 17:22:48
Neznan

A se je vrnu Duško s poti?

14. februar 2008, ob 17:22:02
Neznan

Prepolni zapori malih "rib" ne odtehtajo nekaj tajkunov na prostosti!

14. februar 2008, ob 17:09:22
Neznan

FT

samo se ti zabavaj in "kontroliraj" kaj v SLO komentiramo.Midva ne bova prišla do soglasja, ker delava na različnih frekvencah in ne morava vzpostaviti razumljivo zvezo, veš tisto: Orao javi se....

14. februar 2008, ob 17:02:48
Neznan

ALI V SLOVENIJI VELJA EN SISTEM ZA VSE, ENA USTAVA ZA VSE ?UPAM, DA TOREJ VSI ŽIVIMO V ENEM SISTEMU !TOREJ. PRIČAKUJEM, DA BO MINISTER ZA FINANCE POZVAL K ODSTOPU UPRAVO ABANKEVIPA D.D., IN K POVRNITVI ŠKODE, KI JO JE POVZROČILA, SAJ JE TA BANKA OBJEKTIVNO IN SUBJEKTIVNO SOODGOVORNA ZA ŠKODO IN GOLJUFIJO PRI GRADNJI PROJEKTA ZBILJSKI GAJ.

14. februar 2008, ob 16:44:56
Neznan

Sirijus ob 14:26:51

Kakav susjed i kakva štala ?? Stakno se vtikavaš kod suseda in ne vidiš da ti dvorišče grca v gnoju.Od teh vaših tajkun ov ne bo nič in im se ne bo nič dogodilo.

Tukaj su ti neki već odgovorili da je tudi pri vas korupcija na vsakem koraku.

Korupcija je tudi v EU na vsakem koraku.Iz EU budžeta i iz raznih fondova kradu se stotine milijumna evra-

.

Alo swe spomnite kad je ona francuska ministrica in EU komesarka morala

odstopiti zajedno sa cijelim timom.I nikom ništa.Krade se bez kontrole i bez sankcije.EU je raj za korupciji.Naravno da u RH ima korupcije na vsakem koraku in je to res najgora bolezan,ampak mi nemoj povedati da ju v Rumunjskoj in Bugarskoj manja kot v RH.

14. februar 2008, ob 16:44:53
Neznan

Ko se je že dvignilo toliko prahu okoli 100 metrskega letališkega stolpa, s samo eno zasajeno »LOPATO«, bi lahko naredili na njem eno modifikacijo, ki ne bi vplivala na varnost letenja, oziroma bi ga še povečala. Lahko bi na stolp prislonili dve smučarske skakalnice in imeli bi svetovno atrakcijo prve vrste. Smučarski poleti bi se lahko neovirano, z letališke kontrole nadzorovano, odvijali v zimskem in poletnem času na snežni in plastični podlagi. Bili bi svetovna atrakcija št. 1. Spet bi SLO pridobila primat v izvirnih rešitvah v alpskih disciplinah.

14. februar 2008, ob 16:29:14
Neznan

ANTONINALEMEVSEK - 14.02.2008 ob 16:03:37 - petelin (rokovnjaško ime:gallus): že v tem razpisu za gradnjo brniške piramide so se po rangu kvalitete razvrstili - njaprej SCT, Primorje in Vegrad...smo že povedali,da bo stolp zastonj gradila firma (ad-hoc holding) Krasniqi,Kokkollari,Lalloshi&partneri,čim
priznamo KosovE.Zadeva bo delno modificirana v obliko minareta (multifunkcijska naprava skratka)

14. februar 2008, ob 16:15:05
Neznan

Sirijus - 14.02.2008 ob 15:56:09 - Kaj korupcija sploh je?..vprašanje naslovi na velikega šefa protikorupcijske komisije to.Draga Ptiča.On je o tem pripravljen govoriti ure in ure. Trenutno je sicer v avtu,ker še ni doumel,kaj se mu je dogodilo. Verjetno s Kečanović Bećirjem mrzlično iščeta večjega ali tudi manjšega desnega tajkuna.Napovedal je bil namreč,da bo na spomlad razkril veliko afero,ki bo prizadela eno vladno stranko (op.ni Desus)

14. februar 2008, ob 16:07:42
Neznan

Glede na to, da Komentator ne odgovarja na moje vprašanje, lahko navedem, da sem danes na to temo navedel sum koruptivnega početja.Bojim se da neka DZ komisija, ki je danes zaslišala enega od vpletenih v posel vreden nad 100 mil ,,,,,,,€, ni "gospodu" zastavila vprašanje od kod mu stanovanje, jahta, motocikel, audi in mogoče še kaj. Kako je prišel do tega zavidanja vrednega premoženja, če leta 91 ni imel niti za kruh???Pa tako enostavno vprašanje.

14. februar 2008, ob 16:04:15
Neznan

petelin (rokovnjaško ime:gallus): že v tem razpisu za gradnjo brniške piramide so se po rangu kvalitete razvrstili - njaprej SCT, Primorje in Vegrad, potem pa Konstruktor in neka srbska pa avstrijska firma. Po načelu, da zmaga, kdor preživi, bo posel dobil Konstruktor. Kot nas je naučila zgodovina iz jajca: "če prve tri sekretarje ZKJ zaprejo, potem prevzame funkcijo JBT in jo drži 50 let, pa če gre vse v fojbe".14. februar 2008, ob 16:03:37
Neznan

Kaj korupcija sploh je?

Tu je ena od definicij, k jo lahko štejemo kot uporabno v EU:

Svet Evrope kot mednarodna organizacija, ki prevzema vedno bolj aktivno vlogo v boju zoper korupcijo, jo definira kot "katerokoli dejavnost oseb, ki jim je zaupana odgovornost v javnem ali zasebnem sektorju, s katero kršijo svoje dolžnosti, ki izhajajo iz statusa javnih uslužbencev, uslužbencev v zasebnem sektorju, neodvisnih agencij in drugih razmerij te vrste, in je usmerjena v pridobivanje kakršnihkoli nezasluženih koristi zase in za druge".Ob tej definiciji v pogledu "naših" in vaših" bi se lahko naši politiki streznili.

14. februar 2008, ob 15:56:09
NeznanKomentator - 14.02.2008 ob 15:24:02 - Sirijus, korupciija je na vsakem koraku.Kje si jo ti detektiral, oziroma doživel. Take pavšalne ocene ponavadi niso dobre. Naštej primere, tiste za katere imaš dokaz, ne tiste po občutku.

14. februar 2008, ob 15:40:34
Neznan

Sirijus, korupciija je na vsakem koraku, kjer se ne spoštuje dosledno zakonov. Jasno je tudi, da kjer je korupcija, ni in ne more biti pravne države.

14. februar 2008, ob 15:24:02
Neznan

baldrickus inconcessus deleticius - 14.02.2008 ob 14:55:34 - ej gallus, kaj pa tisti model, ki je za odpovedan posel dobil 600 jurjev ojrotov keša v obliki avansa, ki ga ni potrebno vrniti?Baldi;tajkunsko stanje je približno takole ;

tajkuni F21 (red rdečega zvežčiča): vladni tajkuni = 4552359615235: 12(stanje je trenutno,se sproti ažurira)

14. februar 2008, ob 15:19:01
Neznan

Ta stolp je zamišljen kot eden največjih v tem delu Evrope - zamislili so si ga v smislu Pučnik ima največjega...

14. februar 2008, ob 15:11:33
Neznan

To bi se moralo zgoditi že pred desetimi leti!! Pa se ni?????????

14. februar 2008, ob 15:09:05
Neznan

Problem korupcije je problem cele države in ne samo izbrane politične elite. Korupcija ni ne leva ne desna, je samo korupcija, ki je kaznivo dejanje. Zakaj se politizira in poskuša speljati na politični mlin ene opcije. Parola : vi (levi) do sedaj niste nič naredili, predstavlja tako zlorabo. Vi (levi) ste vodili vse do sedanje vlade ( kar je samo delno res) in gradbeni lobi je cel čas »mlel« državni denar.Kdo pa je cel čas vodil prometno ministrstvo (kar niti ni tako pomembno – barva namreč)?Pomembno je nekaj drugega, da vodstvo tega ministrstva ni bilo kos gradbenemu lobiju, ki je venomer znova znal izsiliti ugodne pogoje za sprejem javnih naročil, ki so se dobesedno skurbala v ne slutene višine, in ta je pozneje še z dodatnimi zahtevki zaradi »nepredvidenih« okoliščin uspel dodatno povišati ceno.

Kolikor se spomnim je bila predvidena cena investicije za celoten avtocestni križ 5,5 mrd. $. Koliko krat smo ga presegli? Nekajkrat je verjetno bilo potrebno popraviti to cifro zaradi pravih nepredvidenih okoliščin, vendar je dober del ostalega denarja prekanaliziran v žepe gradbenikov in pri tem so lepljivi prsti odigrali najpomembnejšo vlogo. Gradbeništvo se je pri nas uspešno spri(h)vatiziralo in dober del financ za to je priskrbela država, preko javnih del.Vlada se hvali s tem, da bo korupciji stopila na vrat in nekateri ji za to ploskate. Hvali se s tem, da počenja tisto, kar je njena dolžnost, z zagotavljanjem pravne države namreč. Zato naj je zopet volimo (ljubimo).

Da le ni bila ta akcija samo milni mehurček, oziroma maža za oči in odvračanje pozornosti tudi z drugih pomembnih tem, kot je inflacija, npr.Srečno Valentinovo, »draga« Vlada14. februar 2008, ob 15:05:10
Neznan

ej gallus, kaj pa tisti model, ki je za odpovedan posel dobil 600 jurjev ojrotov keša v obliki avansa, ki ga ni potrebno vrniti? ali morda notar, ki je olajšal taisto podjetje še za 250 jurjev ojrotov, da je "uskladil interne akte" ali nekaj takšnega...saj veš - za posrat....s palomo naprej...

14. februar 2008, ob 14:55:34
Neznan

Žerjav ne bo dolgo....čeprav se z njim popolnom strinjam in mi je samo žal, da ga ni Janša že v začetku mandata uvrstil v svojo ekipo. morda uglelda luč tudi po naslednjih volitvah, tako kot se je to zgodilo ministru Gregorju?Sicer pa me izjemno zanima, kako se bo razpletla zgodba Šoltes-Podobnik-Janša...Z odstavitvijo Podobnika bi Janša v mojih očeh dobil nikoli slutene in nezaslišano visoke pike....pa vem da je izjemno težko....četudi bi morda rad.

14. februar 2008, ob 14:52:42
Neznan

franček - 14.02.2008 ob 14:29:33 - Prav bi bilo da Konstruktor dobi posel, če ga je v Palomi, ga pa še naj na Brniku.

Kdaj pa pride na vrsto direktorica Palome???,

Dnevne ugotovitve :

1. kompozicija F21 je ob "locirala" desnega tajkuna št.2 .Direktorico Palome. Bojda je težka EUR 60.000. Pričakujemo obsežne članke v Delu,dnevniku,Lady,Jani,Vročem Kaju ipd.Menda gre za sratpapir...PS: Desni tajkun št.1 Zavrl Domen (prijatelj od znanca od bratranca svakove žene,ki je v SDS) ,težek EUR 250.000 (mimogree,20 Zavrlov je en Z$KI) se je očitno izpel.pozdrav Celici,kjerkoli že je..

14. februar 2008, ob 14:40:07
Neznan

A je Žibret ali Žibert ?

14. februar 2008, ob 14:36:23
Neznan

Leiderer - 14.02.2008 ob 13:07:35 , Razpis se seveda mora razveljaviti, vendar mora JJ istočasno angažirati recenzijo predlagane tehnične rešitve, da se preveri upravičenost tako megalomanskega kontrolnega stolpa, kateremu del stroke ostro nasprotuje. Sicer pa ne vidim razloga, zakaj SCT, Vegrad in Primorje ne bi smeli ponovno podati ponudbe. Dogovarjati se ne smejo več...

14. februar 2008, ob 14:33:08
Neznan

Prav bi bilo da Konstruktor dobi posel, če ga je v Palomi, ga pa še naj na Brniku.

Kdaj pa pride na vrsto direktorica Palome???, menda nikol ker je na ta pravi strani.

Za te ko so pa bili par minutk v zaporu je prav le da ne bodo obsojeni, kot ponavadi. Mi davkoplačevalci pa dobimo nagrado, odškodnine bodo verjetno šle do neba.

14. februar 2008, ob 14:29:33
Neznan

ANTONINALEMEVSEK - 14.02.2008 ob 13:27:28 - Nepotizem & klientelizem

Očitno postaja, da je bila ta afera z direktorji največjih in najbolj konkurenčnih gradbenih podjetij sproducirana zato, da bi 30 milijonski posel z brniško piramido dobil kdo, ki je bližji gospodarju. ...genau, takoj ko priznamo Kosovo bo stolp gradila tvrtka Krasniqi,Kokollari&partner.

Usput bodo zašolali še tlak od Janševe nove bajte. Piše v Dnevniku.

Zastonj kakopak...Vam Palček še ni dal ustreznega USBja,da kar tako tvezite neke nepotrjene blodnje?

14. februar 2008, ob 14:28:52
Neznan

FT,

ni važno, ali tebi gori štala, važno je, da je sosedu crknila krava. Tako bi lahko okarakterizirali zanimanje tega jeznega HR-ta za našo korupcijo. Ko jim poveš resnico v obraz, te pozneje v vsaki temi iščejo in poskušajo izraziti svoje veselje nad težavami, ki jo tvoja država ima na nekem področju in na nek način potrditi svoj prav na temo meddržavnih sporov.Ko gre za korupcijo, pa se res nimaš kaj smejati SLO. SLO je na lestvici koruptivnosti daleč, daleč za HR in najnovejši dogodki pričajo, da na tem področju sicer škriplje, vendar pa je država pognala kolesje zakonitosti.

Pri nas je za akcijo bilo dovolj 130 policistov in kriminalistov. Res je, da je tudi na HR odjeknila ena od redkih afer pri kraji državnega denarja, vendar, če bi se korupcije resno želeli lotiti ne bi bila zadosti niti cela HVO s policijo na čelu. Tam je to stil življenja in brez napitnine ne dobiš niti državne pomoči (za siromake). To je tudi razlog, da HR ne more niti odpreti poglavja javne uprave in sodstva, kaj šele voditi pregovore na to temo.V bistvu to ne pišem za to, da bi se ob težavah v HR naslajal, marveč za to, da bi pokazal na nizko raven kulture njihovih »komentatorjev na teh straneh.14. februar 2008, ob 14:26:51
Neznan

bozenarudolf - v evropskih demokracijah se dogajajo še večje svinjarije kot pri nas ( poglej si Berlusconija, pa mafijo, pa podkupnine v letalski in avtomobilski industriji....), zato menim, da je bolje, da vztrajamo na svoji poti.

Nikar preveč evforije, nič pomembnega se še ni zgodilo!

14. februar 2008, ob 14:13:51
Neznan

Važno, da domišljija dela, kajne folkec ?

14. februar 2008, ob 14:11:40
Neznan

A tu na tem spletu ne rabiš možganov ?

14. februar 2008, ob 14:09:22
Neznan

direktorje je v past zvabil uradnik - in sedaj bodo zagovorniki ugotovili, da je bil uradnik SODELAVEC POLICIJE - PROVOKATOR in zadeva bo padla!!!!!

14. februar 2008, ob 14:07:09
Neznan

republika palma de coco

14. februar 2008, ob 13:59:19
Neznan

slamnik+slamica+coctail..... soli na rep fantje hahaha

14. februar 2008, ob 13:58:10
Neznan

Službena pot ja..

14. februar 2008, ob 13:39:18
Neznan

Nepotizem & klientelizem

Očitno postaja, da je bila ta afera z direktorji največjih in najbolj konkurenčnih gradbenih podjetij sproducirana zato, da bi 30 milijonski posel z brniško piramido dobil kdo, ki je bližji gospodarju. Njihova kazenska odgovornost pri tem sploh ni pomembna, saj so jih mediji že diskreditirali. Tudi milijonske oškodnine, ki jih bodo plačali davkoplačevalci, jih ne bodo oprale. V zadnjih mesecih pred volitvami se je pač treba rešiti zaveznikov, ki so postali nepotrebni in napraviti več prostora levim tajkunom.

14. februar 2008, ob 13:27:28
Neznan

@tomc

Ja to je bilo v 70. letih. Se spominjam, ko mi je znanka pripovedovala, koliko Jugoslovanov je naenkrat v hotelu in to je bilo v tujini. 500 km po zraku iz Ljubljane. Jaz sem tam blizu delal. To je tudi bila druščina za sebe.

14. februar 2008, ob 13:27:06
Neznan

@bozenarudolf

Tebi se sanja ne kaj je na zahodu, oziroma EU ali EG. Pri nas jih samo posnemajo.

14. februar 2008, ob 13:13:38
Neznan

Ali kdo kaj ve, a je kdo (potencialno vpleteni v afero) že zbežal iz države? Kot v tistem primeru (bilo je, če se ne motim nekje v 70-ih), ko je Vitomil Zupan dal izjavo, da je umrl Tito (bila ji čista zajeb...). In ko se je novica razširila so nekateri visoki funkcionarji KP že s kovčki bežali proti meji z namenom zbežat iz države.

14. februar 2008, ob 13:11:30
Neznan

Iz današnjih komentarjev sem zasledil, da je Janša odtavil Žiberno in da se bo razpis za stolp ponovil. Na ponovnem razpisu ne smejo kandidirati SCT,Primorje in Vegrad. Tako bo lahko zmagovalec Konstruktor za katerega lobira Petek. Za tako rešitev pa res ni bilo potrebno angažirati vso slovensko policijo. Malo čudno je, da je to napad na desničarje, ki so vsi Janševi simpatizerji. Desničarji običajno govorijo, da kradejo levičarji. Vse skupaj je malo čudno.

14. februar 2008, ob 13:07:35
Neznan

Kdo pa je ta obupanec v avtu?

14. februar 2008, ob 13:06:31
Neznan

Da, tocno tako je tudi z nasimi odvetniki.

Vedno se pojavljajo ista imena ... tudi to mrezo bi bilo treba enkrat raztrgati!

Oni mislijo da mi drzavljani nic ne vemo (niti o pravu) in pravni jezik obracajo tako, da se clovek niti ne zave, da je njegova zena poslanka. Mreza je tako spet sklenjena.Dobro, da imamo Schengen obmocje, sedaj se bo sele koncno upam malo prevetrilo!

Folk naj pogleda kako je zunaj, malo cez meje, doma nam lahko natikajo soncna ocala, vendar ne vsem!

Kar na dan z vsemi, jih je se veliko!

14. februar 2008, ob 13:01:21
Neznan

Ves ta dvignjen prah okoli afere direktorjev gradbenih podjetij ima resnično velike razsežnosti. Imam pa predlog. Počakajmo nekaj časa in bomo videli kaj se bo iz tega izcimilo. Vsi ti komentarji so do določene mere napisani v tisti začetni zagnanosti in evforiji, ko besede kar bruhajo na dan. Premišljene ali nepremišljene. Včasih čisto ideološko napirjene. Predlagam novinarjem in vsem piscem tega foruma da se oglasimo čez en mesec in odprimo razpravo. Novinarji naj nas čez en mesec izčrpno obvestijo, kaj vse je bilo storjenega in bomo videli.

14. februar 2008, ob 12:57:05
Neznan

Ne čakaj na maj, bruhaj že zdaj!

14. februar 2008, ob 12:56:21
Neznan

Sem ravno razmišljal, da je Zidar moral najeti Čeferina ker je Zdolšek sam verjetno preveč vpleten v te posle (nekdo je pač moral sestavljati vse te sporne dokumente, pogodbe itd.) ;)

14. februar 2008, ob 12:43:22
Neznan

KONCNO!

Cas je ze bil sa v Sloveniji razpihajo in privlecejo na dan ljudi ....

Nimamo niti financne policije ali podobnih teles kot v tujini, ki imajo pooblastila da zahacijo in pridejo do dna tudi najbolj bogatim.

Sodics v slo ne naredijo Nicesar, sveto nicesar in so dobro placani!KONCNO in CESTITAM! Bil je ze skrajni cas!

Se veliko jih je, za katere vemo, vendar o njih "potiho" govorimo. Dejavni zlasti v politiki, zupani... z listami itd.NA DAN Z VSEMI! BRAVO SLOVENIJA, koncno si stopila na isto pot kot druge demokraticne drave! Bravo Jansa!

Bravo!

14. februar 2008, ob 12:40:53
Neznan

@DON

Počakaj, sem šel iskat Krjavelja, da bo pomagal.

14. februar 2008, ob 12:37:26
Neznan

Na tem forumu ste pa res sami strokovnjaki sej kr ne morem verjeti

BRAVO pametnjakoviči

14. februar 2008, ob 12:28:06
Neznan

MI ŽIVIMO V BUTALAH! TOREJ SMO...BUTALCI.

IN V BUTALAH, HUDE BUTALCE LOVI CEFIZELJ.

IN NAUK?

GA NI!14. februar 2008, ob 12:19:20
Neznan

coil - o kadrovskih tsunamijih.....transparento (prozorno po slovensko) je, kako se nekatere kadrovske rošade izvajajo. ne zaradi boja proti koruptivnosti ampak zaradi lastnega vpliva, ki pomeni pač dodelitev poslov SVOJIM.In zaradi takšnih protestiramo vsi...

Samo glavo je potrebno urediti, da prepoznaš ta dejanja in ne nasedaš puhlicam v tistem trenutku vladajoče garniture.....Urejanje teh zadev mora temeljiti predvsem na doslednem upoštevanju zakonov in pravil in ne na nameščanju svojih ljudi, ki naj bi stvari uredili namesto skorumpiranih "njihovih"....vsak se pokvari, če dobi priložnost.javna beseda, nadzor in dosledno spoštovanje pravil pa bi morala biti imperativ brez izjeme. Ne glede na to, ali to pove levi, desni, rdeči beli ali kodrlajsasti, naš ali njihov ali en tretji....

14. februar 2008, ob 12:12:50
Neznan

schutz - krivda je kar na obeh straneh enaka...ugotavljati, kdo je prvi pričel, je neumnost.Če direktorji ne bi ponujali podkupnin/ugodnosti itd...., tudi uradniki ne bi tega prejemali...

In obratno - če uradniki ne bi sprejeli/zahtevali ugodnosti, jih tudi ponudniki ne bi nudili....Spomnim se razpisa za tehnološke inkubatorje, ki naj bi se napajali iz evropskih sredstev.....Po prijavi smo dobili predlog od člana komisije:vi dokumentacije ne boste sposobni ustrezno spravili skupaj. lahko jo pa jaz in boste sprejeti. seveda ne zastonj, a ne? seveda njemu ni problem ugotavljati "ustreznosti"...Vendar bi bil v primeru sprejetja te igrice čisto enako kriv. Za kakšno prijavo pa itak nisem imel osnovnih pogojev.....je vse urejeno z nekaj namigi.no - s tem mi nimamo nič opraviti, si je pa gotovo tisti uradnik omastil brkove pri kupu drugih...In pri večini naših firm, ki pridobivajo enormne posle, je pravilo postavljeno in brezobzirnost velikanska. Če ne drugače, te pa onesposobijo z vezami pri kakšnih drugih poslih....zato z državo že 10 let nimam več opravkov...nimam ne časa ne volje ne energije...

14. februar 2008, ob 12:03:44
Neznan

Schutz:

Sploh ne zagovarjam koruptnih direktorjev temveč grajam državni aparat. Mi volimo vlado, da te zadeve uredi v JAVNI UPRAVI. Čista javna uprava je tisto, kar si želim in kar imam pravico zahtevati....bla,bla,bla..........

***************************Ti je že en zgoraj vrgel v bučo pa si ne morem kaj,da ti ne bi še jaz!

Kaj pa potem serješ o kadrovskih cunamijih in apokaliptičnih menjavah v državni upravi in ostalih institucijah????????????????''

Kako boš kaj spremenil če imaš notri zasejanih ničkoliko skorumpiranih in zaradi tvoje neumnosti nedotakljivih podkupljivih voluharjev?????

To stanje v katerem ,smo direktno podpiraš ti z svojim zavzemanjem za pravice teh podgan , da ne bi bile zamenjane in prevetrene.

14. februar 2008, ob 11:55:21
Neznan

Kako glasi moto večine naših vodilnih menagerjev."Kadar je eden od nas ogrožen, smo vsi v nevarnosti!"

14. februar 2008, ob 11:48:02
Neznan

Me zanima koliko milijard € so pospravili v svoj žep in kje so sedaj?

Od Swissaira je banda na Floridi in Bahamih. Ja, vrtove bo tudi treba prekopati in v kakšnem tunelu je tudi kaj. To je demokracija za ljudi pri koritu. Še malo pa bo: “Le vkup, le vkup uboga gmajna…”.

14. februar 2008, ob 11:44:59
Neznan

Ali Vam je pznat ta stavek" Gre za groba podtikanja in blatenje dobrega imena družbe in njenega vodstva," Tako se pri nas konča.

14. februar 2008, ob 11:41:33
Neznan

Drugače smo pa menda vse ceste 40 % preplačali

in to je vedelo mnogo ljudi ase nihče ni hotel vpletat , če je državi tako prav

na ceste bi morali iti in to na avtoceste že zdavnaj

14. februar 2008, ob 11:30:28
Neznan

RE:Ketika

Ljudje, ne bojte se Marice, Milice in Matilde. Tudi, če vas pri 75 letih milica strpa v marico, vas ne bo v arestu pobrala matilda, saj živimo v pravni državi, kjer so vsaj sodniki še pri pameti, advokati pa sposobni. Nihče pa vas ne more obraniti pred sodrgo, če ji diktator da zeleno luč za linč.

14. februar 2008, ob 11:28:45
Neznan

G. Žibert je očitno amater , ki je mislil da bo cel gradbeni tuti fruti obvladoval zdaj pa drek okrog leti kot da bi mikser sredi dela raznesel

14. februar 2008, ob 11:26:13
Neznan

V posel ga je zvabil uradnik????????Ja eden ga mora, so pač našli enega kozlička, ki bo "nasrkal" malo kasneje.Vsi bodo ispuščeni in začel se bo lov na onega uradnička, ki je nesramnež po ukazu nekaj sprovuciral.DOLENCI DRŽIMO SKUP PA KONC!!!!!

14. februar 2008, ob 11:23:07
Neznan

Kaj ni ta Žibret delal na Mors-u

14. februar 2008, ob 11:22:15
Neznan

Re: Leiderer - 14.02.2008 ob 10:37:29 - Tresla se gora rodila se miš. Za tako zadevo za kar so jih obtožili pa res ni bilo potrebno dvigniti vse policijske sile v Sloveniji. Mislim, da je bil to le predvolilni šov JJ. V svinjarijo pa so tako in tako vpeti le pripadniki desne opcije. Tako podkupovanje, kot ga je zahteval Žibert pa je najbrž splošna praksa pri javnih naročilih. Policija bi morala pri vseh javnih naročilih tako reagirati, od zdravstva, vojaških nakupov itd. Vendar bi se povsod pojavljali večinoma isti lobisti in to vsi iz SDS. Ali ni to malo smešno.

-----------------

In kaj hoces povedati: Vse je desna zarota - direktorji so zrtve desnih politikov, koruptni so v glavnem desni, ampak v bistvu so vsi koruptni, tako da je to ze normalno, zato pustite korupcijo pri miru. HALLLLOOOO??? Si normalen???????policija in tozilstvo je , in pustimo

14. februar 2008, ob 11:11:47
Neznan

Preden pride še Matilda

14. februar 2008, ob 11:03:57
Neznan

Marica in Milica sta počaščeni da sta imeli take visoke gosteAmpak če je gospod res že 75 potem pa res malo spoštovanja ampak ne vem zakaj ne gre na SPIZ pa lovi ribe

14. februar 2008, ob 11:02:53
Neznan

gregorx

Of course,you have the right to be wrong and in this cause you have wrong.

Most of the Slowenian's know very well what I am talking about.

14. februar 2008, ob 10:47:14
Neznan

Leiderer - 14.02.2008 ob 10:37:29 - Tresla se gora rodila se miš. Za tako zadevo za kar so jih obtožili pa res ni bilo potrebno dvigniti vse policijske sile v Sloveniji....točno,samo Kosu bi sporočili,pa bi jih on diskretno obiskal in opozoril,da to,kar delajo ni v redu,če pa že delajo,naj delajo bolj na skritomater ste eni rdečuhi čisto mahnjeni.kaj me briga če je kdo član,simpatizer,vozač komandanta lokalnega bivšega člana SDS ali če kdo zida kapelce Rodetu.a nismo vsi enaki pred zakonom,a ne vsi plačujemo davkov..ma ja,sami sta tako delali 60 i kusur godina in ne morete iz tega

14. februar 2008, ob 10:44:03
Neznan

SABOTAŽA

Janez Janša bo krepko popušil zaradi afere z direktorji največjih gradbenih firm. Vse obtožbe se bodo izjalovile, direktorji bodo izpadli kot žrtve kampanje, Janša pa kot nesposoben diktator, ki prezgodaj pljune. Nauk te zgodbe bo: "Ljudje, bojte se Janše, če bo še dolgo na oblasti, boste tudi vi prišli na vrsto."

Če iščemo skupni imenovalec za vse oblatene direktorje gradbenih firm, so to povezave s krščanskimi strankami, ali sodelovanje pri gradnji cerkva. Gre tudi za povezave z čistkami na drugih področjih: v Palomi, po ministrstvih..14. februar 2008, ob 10:39:40
Neznan

Tresla se gora rodila se miš. Za tako zadevo za kar so jih obtožili pa res ni bilo potrebno dvigniti vse policijske sile v Sloveniji. Mislim, da je bil to le predvolilni šov JJ. V svinjarijo pa so tako in tako vpeti le pripadniki desne opcije. Tako podkupovanje, kot ga je zahteval Žibert pa je najbrž splošna praksa pri javnih naročilih. Policija bi morala pri vseh javnih naročilih tako reagirati, od zdravstva, vojaških nakupov itd. Vendar bi se povsod pojavljali večinoma isti lobisti in to vsi iz SDS. Ali ni to malo smešno.

14. februar 2008, ob 10:37:29
Neznan

Re: Sploh ne zagovarjam koruptnih direktorjev temveč grajam državni aparat. Mi volimo vlado, da te zadeve uredi v JAVNI UPRAVI. Čista javna uprava je tisto, kar si želim in kar imam pravico zahtevati. Ko bo javna uprava očiščena, teh težav ne bo već. Korupti direktorji niso izvirni greh, so posledica koruptne javne uprave. Koruptna javna uprava ne more pravično preganjati direktorjev. Tu se mora začeti in ima vlada vse kompetence, da to naredi. Žal pa dela obratno.

-------------

Glej, govoris o cistki javne uprave, kdo pa nej to naredi? JJ-vlada? Ce bo JJ-vlada zopet zacela cistke, bodo tvoji tovarisi zopet znoreli, da se dogajajo politicne cistke, bodi realen!!! Ko je JJ-vlada SOVO pocistla so vsi noreli, ceprav so bili v okviru Sove kadri ki so v 80ih letih protidemokraticno delovali. Kot bivsi udbovski kadri - clani ideoloske tajne policije - so bili do leta 2006/2007 aktivni - hallloooooo?? Na Ceskem so takoj po padcu Diktature pometli s takim.Pahor je JJ-u ocital da povsod nastavlja svoje ljudi, ja kaj pa nej naredi, ce pa so dosedanji kadri - kakor tudi sam pravis - nesposobni.

14. februar 2008, ob 10:33:58
Neznan

Tomaz Zibert si prej kot zapor zasluzi visoko odlikovanje, ker je iz mafijskih lukenj izbezal pisano druscino direktorjev in direktoric.

14. februar 2008, ob 10:31:30
Neznan

To je neverjetno ! ''Koruptna javna uprava'' bo na koncu kriva za vse...JBG, ubogi nedolžni direktorčki, ki pač seveda nimajo nobene izbire, ko jih kruti in vsemogočni državni uradnik postavi pred dejstvo: ''Ali provizija + biznis za vas in vsakdanji kruh za vaše zaposlene, ali brez provizije in izvisite na razpisu...'' Seveda, ker jih očetovsko skrbi za 25.315 lačnih ust njihovih podrejenih, so se s težko muko uklonili kruti realnosti in z debelim knedlom v grlu požrli nečloveško izsiljevanje, malo požebrali med podizvajalci in šli verjetno še k spovedi, tako huronsko jih je peklila njihova težka krvida...le da so lahko zagotovili delo svojim milim podanikom.14. februar 2008, ob 10:19:08
Neznan

»Dejstvo pa je, da ni razloga, da se pridržane ljudi drži priprte in da se 75-letnega človeka v slabem zdravstvenem stanju prevaža v policijski marici,« je dejal Čeferin.Kaj bi ga mogl vozit v zlati marici s posebno zofo al kaj???? Sej je 40 let živel ko bubreg v loju, zdej mu mora pa bit prepovedan vstop v marico?????

14. februar 2008, ob 10:13:23
Neznan

BojanF;nekaj hitrih misli,ker še nisem utegnil spit kafeta..1.ona oseba je letnik 65,garantirano

2.ona hiška-sej veš,ena izmed tistih treh na vrhu višje Petrola.tozadevno je zanimiva anekdota,kako je ga.Bjonda kupovala kritino na Goriških opekarnah...14. februar 2008, ob 10:11:03
Neznan

gregorx - "Da ti kot tako bojeviti "levicar" nenehno zagovarjas koruptne direktorje ... je to povsem odvratno, v tem ne mislim tukaj razpravljati."Sploh ne zagovarjam koruptnih direktorjev temveč grajam državni aparat. Mi volimo vlado, da te zadeve uredi v JAVNI UPRAVI. Čista javna uprava je tisto, kar si želim in kar imam pravico zahtevati. Ko bo javna uprava očiščena, teh težav ne bo već. Korupti direktorji niso izvirni greh, so posledica koruptne javne uprave. Koruptna javna uprava ne more pravično preganjati direktorjev. Tu se mora začeti in ima vlada vse kompetence, da to naredi. Žal pa dela obratno.

14. februar 2008, ob 10:09:17
Neznan

RE: Fantjeterminator - 14.02.2008 ob 09:56:43 - Sirijus ob 08:51:40

Voliš mudrovati i pametovati kad su drugi u pitanju.Evo,ovi tvoji tajkuni su več na slobodi !! Kod nas koji grcamo u korupciji,ipak ih malo duže drže

unutra,barem da se zadovolji i zavara gomila da se nešto ozbiljno događa.

Sada ti je valjda jasno iako ste u EU da je kod vas tolika korupcija da se sam ne bi trebao baviti susjedima jer imaš doma posla za nekoliko dobrih godina.

------------------------

Would you please write in english, otherwise a lot of readers won`t understand what you`re talking about? PLEEEEEASE

14. februar 2008, ob 10:05:51
Neznan

muzika,muzika ,muzika....................muzi muzi muzika.........

14. februar 2008, ob 10:04:29
Neznan

Schutz ima prav, ker če ne bi bilo teh "šibkih" členov, pač ti "generalni" na tak način ne bi uspevali pridobivati poslov.

V času vladanja LDS, je ta zadeva tekla mnogo lažje, saj so bili večidel vsi iste pol. opcije. Mnogo šibkih členov je bilo v tej vladavini zamenjanih. Očitno še premalo. Denar pa je in bo "odpiral" vsaka vrata, predvsem zaradi človeške lakomnosti, ki je brezmejna, pa naj bo te ali one "barve".

Samo vlada s svojimi institucijami lahko vzpostavi vzvode, da se onemogoči z lahkoto priti na tak način do "zaslužkov".

V kolikor pa JJ in ostali team ne dobi večinske podpore med državljani in mediji za ta prizadevanja, bo še to "splavalo" po vodi.

Žal je to tako, in samo upati je, da bodo volitve zdajšna prizadevanja tudi nagradila, sicer smo zopet tam, kjer smo že bili.

14. februar 2008, ob 09:57:43
Neznan

Sirijus ob 08:51:40

Voliš mudrovati i pametovati kad su drugi u pitanju.Evo,ovi tvoji tajkuni su več na slobodi !! Kod nas koji grcamo u korupciji,ipak ih malo duže drže

unutra,barem da se zadovolji i zavara gomila da se nešto ozbiljno događa.

Sada ti je valjda jasno iako ste u EU da je kod vas tolika korupcija da se sam ne bi trebao baviti susjedima jer imaš doma posla za nekoliko dobrih godina.

14. februar 2008, ob 09:56:43
Neznan

Če ne bi bilo smešno bi bilo žalostno, in obratno!

Samo tako je in tako bo ostalo tudi v naprej!Državni uradniki so povečini leni in nesposobni z našim denarjem gospodarno ravnat. Če pa bi celo mogoče kateri znal, pa ne pride do besede, ker ga prej zatolčejo v nulo!Zidar in njemu podobni si pa polnijo žepe z našim denarjem. Ponavljam z našim, davkoplačevalskim denarjem, in v sistemu vrednosti kot ga imamo veljajo taisti lopovi za uspešne in sposobne.In da bi Zidar imel zase in za svojih naslednjih 10 rodov, bodo še naši praprapravnuki plačevali dolgove za ceste.

Vem, da ne bi smel napisat ampakJE.EM JIM M.TERJez se nisem zato boril!14. februar 2008, ob 09:48:55
Neznan

Branili se bodo z prostosti iz tujine kot že mnogi kriminalici pred njimi, bando spraviti z tega sveta, da ga ne bodo več svinjali!!!

14. februar 2008, ob 09:47:56
Neznan

domi123 - 14.02.2008 ob 09:23:22 - v prejšnem sistemu tako imenovanem komunis. so samo nekateri kradli delavci smo imeli sindikalne izlete ozimnico ....

******************Kaj prejšnji sistem , pa ta tip je že 30 let v SCTju.A misliš da prej ni kradel.Pa vsi njemu podobni , prej niso ,po plebiscitu pa so po tvoje začeli krast kot za stavo.Daj zresni se.

Največje svinjarije počnejo takoimenovani večni direktorji še iz časa SFRJ.

Glede sindikalnih izletov pa, pri nas v firmi jih imamo še vedno trikrat na leto.

Če pa imaš sindikat samo za to da boš imel ozimnico pa.........

14. februar 2008, ob 09:37:29
Neznan

Vsem trem podjetjem je potrebno prepovedati sodelovanje v javnih raspisih ki jih objavlja država.Zidarju pa je potrebno zapleniti vse premoženje in podjetje STC vrniti v državno last. Te mahinacije so se počele v času vladavine LDS a zato je potrebno premoženje ki je bilo neupravičeno in z korupcijskimi ukrepi nezakonito odtujeno od države vrniti le tej vso njeno premoženje .

14. februar 2008, ob 09:29:52
Neznan

RE: schutz - 14.02.2008 ob 08:58:28 - Kot sem zapisal že na začetku te afere. Korupcija pri javnih naročilih izvira iz javne uprave, v tem primeru je to g. Žibret. Mediji in javnost so osredotočeni na "pokvarjene" direktorje, prezre se dejstvo da je to edini način za pridobitev poslov na večini javnih razpisov. Naj država počisti javno upravo in bo tega bistveno manj. Namesto tega, so se lotili čistke politično neustreznih direktorjev. Korupcija v javni upravi pa ostaja.

--------------------------

Da ti kot tako bojeviti "levicar" nenehno zagovarjas koruptne direktorje, ki so se na nelegalne nacine in v skodo delavskega razreda nakradli bogastvo in se tako zasigurali svoje stolcke, me zelo cudi - da je to povsem odvratno, v tem ne mislim tukaj razpravljati.Vsak direktor, ki skoduje ljudstvu je "politicno neustrezen" subjekt, ki ga je nujno treba takoj odstraniti! Ne vem pa ke si se ti tvoj "psevdo-levicarstvo" nalezel. Pihas v rog tistih subjektov, ki zlorabljajo ideolosko/politicno razdrazene ljudi za svoje bogatenje.Ne se nenehno pretvarjat!!! Nisi levicar, ne razmisljas kot levicar, ampak si nemislece orodje koruptnega kapitalisticnega establishmenta. Pfui!

14. februar 2008, ob 09:28:30
NeznanŠe en kratek komentar (v dveh točkah in še nekaj malega) preden pride rojak GALLUS:1.) Novinar piše: "... Lastniki teh podjetij naj bi bili ljudje z družbenega dna (alkoholiki in zasvojenci), ki so za prgišče drobiža ..." - Poved bi se lahko glasila tudi tako: "Nadzorniki so ljudje z družbenega dna, ki so za prgišče drobiža pripravljeni podpisati SCT-ju, Primorju in ostalim gradbincem kakršnokoli gradbeno knjigo".2.) Preverjali smo ali je dogovarjanje o ponudbeni ceni kaznivo in celo nemoralno. Nismo zasledili ničesar takega. Dogovorjena vsklajena previsoka cena še ne pomeni oškodovanje proračuna, kajti investitor ima še vedno možnost "Oddaja naročila po postopku s pogajanji brez predhodne objave (ali po predhodni objavjavi)". A tukaj spet nastopijo isti ljudje iz družbenega dna opisani v prejšnji točki v nekoliko drugačni vlogi.3.) točka ena - odlična tema za raziskovalne novinarje.14. februar 2008, ob 09:26:43
Neznan

v prejšnem sistemu tako imenovanem komunis. so samo nekateri kradli delavci smo imeli sindikalne izlete ozimnico počitnice na morju k15 in še kaj bila je tudi korupcija.danes pa vsi kradejo nimamo ta pravih sindikatov ne počitnic na račun delavcev živijo menagerji inpolitiki zato je že zadni čas da začnemo pometati zprevaranti na položajih naj živi socializem

14. februar 2008, ob 09:23:22
Neznan

Ko vidim Čufurina, Zdolška in co., mi pride slabo. Spet bodo obtožili kakšno majhno ribo, ostale velike pa bodo plavale naprej v topli vodi, polni hrane. Na področju prava smo prava banana republika in zaostajamo za vsemi Balkanci.

14. februar 2008, ob 09:17:56
Neznan

Včeraj, ko so izpustili ZIDARJA je bilo videti, kako ZIDAR izgleda en dan brez alkohola...

14. februar 2008, ob 09:06:05
Neznan

...KAKO ONESPOSOBITI, SABOTIRATI, ZRUŠITI APARATE IN MEHANIZME "DUHOVNEGA" RAZREDNEGA ZATIRANJA....IZ KNJIGE "PROTI ZAROTI MOLKA", LETO 1981, IZDALA ZSMS, GLAVNI UREDNIK ZBIRKE IGOR BAVČAR.RAZRED NA OBLASTI V SODSTVU LAŽE IN DUHOVNO ZATIRA VLADANI RAZRED, TO JE STRANKE.DO KDAJ BODO KRIMINALCI ŠE DELALI KOT SODNIKI V SLOVENSKEM PRAVOSODJU ?

14. februar 2008, ob 09:04:33
Neznan

Vedno se v takih situacijah najde "najšibkejši" člen. Ta je bil v tem primeru Tomaž Žibret.

Očitno sta oba potencialna izvajalca, tako SCT(s Primorjem), kot VEGRAD igrala na isti šibki člen.

Odgovoren je seveda v prvi vrsti požrešni Tomažek, vsi ostali so odgovorni po drugih členih KZ- za napeljevanje h kaznivemu dejanju.

To je v tem "fokusiranem" primeru.

Predpostavljam pa, da imajo kriminalisti v "rokah" še druge šlamastike teh vrhovnikov slovenskega gospodarstva.

14. februar 2008, ob 09:02:37
Neznan

Dokler ne bo konkretnih sodb jaz ne verjamem nič, kar se pa teh podjetij tiče se tako ali tako ve kakšen način poslovanja imajo.Tresla se je gora, rodila se je miš

14. februar 2008, ob 08:58:52
Neznan

Kot sem zapisal že na začetku te afere. Korupcija pri javnih naročilih izvira iz javne uprave, v tem primeru je to g. Žibret. Mediji in javnost so osredotočeni na "pokvarjene" direktorje, prezre se dejstvo da je to edini način za pridobitev poslov na večini javnih razpisov. Naj država počisti javno upravo in bo tega bistveno manj. Namesto tega, so se lotili čistke politično neustreznih direktorjev. Korupcija v javni upravi pa ostaja.

14. februar 2008, ob 08:58:28
NeznanVprašam se, ali ni korupcija pognala korenine (v tem slučaju), ko so se postavile zahteve za velikost stolpa, v stilu ti postaviš megalomanske zahteve, kar 100 m visok stolp prav gotovo je, kot tudi njegova velikanska vrednost v primerjavi z velikostjo objekta. Torej obstaja verjetnost, da je nekdo v državni upravi postavil temelj za priboljšek, oziroma za povečanje malega količnika plače.Stometrski objekt na letališču predstavlja oviro, ki je lahko v nekih izrednih razmerah vzrok za letalsko nesrečo. Kontrolni stolpi so na letališčih ponavadi visoki 25-40m in so zadostovali tudi v času, ko se je v letališki coni vodilo letenje pretežno na vizuelen način, torej brez elektronskih pomagal, ki jih je danes na pretek. Mogoče si je nekdo zamislil, da bo na stolp postavil radar in ubil dve muhi na en mah, vendar, ali taka rešitev odtehta nevarnost, ki jo taka ovira na letališču, v bližini vzletne steze, predstavlja in ali taka rešitev ni plod koruptivnega načrtovanja v državni upravi po principu, večja investicija, večja provizija.Prek kratkim mi je ponovno na ušesa prišla ( morebiti) dezinformacija, da je pri nabavi letal za SV dišalo po koruptivnem ravnanju. Nemci si nam ponujali rabljene Alfajete, ki so jih imeli nekaj časa nerabljene postavljene na postavke. Gre za šolsko-borbeni avion zanimivih performans, ki daleč presegajo karakteristike pozneje nabavljenega švicarskega, zgolj šolskega aviona, v katerega so vgradili (pre)drago avioniko fantoma in se hvalili, da bodo s prodajo te ideje zaslužili. Govorice pravijo, da do posla z Nemci ni prišlo prav zaradi provizije. Tudi ideje o prodaji astronomsko dragega šolskega aviona ni prišlo. Le slovenski davkoplačevalci so ji nasedli.Ali so ustrezne službe preverile materialno stanje podpisnikov sporazuma o nabavi Pilatusa in druge vojne tehnike, pred in nekaj let po nabavi, baje, da so se nekateri udeleženci »čudežno« materialno opomogli.

To velja za vse državne posle, kjer se obrača veliko denarja.

14. februar 2008, ob 08:51:40
Neznan

Slovenija je tako majhna, da je normalno, da imamo tri, štiri velike gradbince! Pri velikih poslih je bilo samo vprašanje kdo bo posel prevzel. Ostali so bili pa po 'dolžnosti' tako ali tako zraven.

14. februar 2008, ob 08:50:51
Neznan

GLEDALIŠČE V HIŠI (POZORIŠTE U KUČI), DA BI SE PRIKRIL ORGANIZIRAN KRIMINAL NAD SLOVENCI !V vednost še tole:

"Ta knjiga je zelo težavna in zahtevna. Na stoinnekaj straneh skuša bralca uvesti v Marxovo in Engelsovo teorijo razredov, v zgodovino razrednih bojev, ta motor človeške zgodovine. Zato je težavna. Istočasno pa bralca sili, da prične razmišljati ne le o nastanku in razvoju družbenih razredov, pač pa-kar je najpomembnejše - o pogojih za njihovo odpravljanje...."To je napisal IGOR BAVČAR v predgovoru knjige "Marxova in Engelsova teorija razredov" kot glavni urednik zbirke Krt, ki je leta 1982 izšla v izdaji Republiške konference ZSMS in Univerzitetne konference ZSMS v Ljubljani. V uredniškem odboru seveda tudi ŠETINC in to MILE....14. februar 2008, ob 08:41:42
Neznan

north - 14.02.2008 ob 08:20:50 - JAZ IMAM VSEGA DOVOLJ!!! DOVOLJ!!! Nekaj bo treba narediti, ker drugače tega ne bo nikoli konec.Eh, še en naivec, ki se je (pozno) zbudil. In ostaja naiven.

Glej, North, to, kar si zdaj ugotovil, se dogaja že tiisočletja in se bo še naprej. Imaš pač smolo, da nisi član elite.

14. februar 2008, ob 08:40:53
Neznan

KDAJ BO KONEC TE LOPOVŠČINE. V zadnjih 17 letih so nas vsi kradli, tako levi kot desni. Levi še bolj in zdaj spet hočejo nazaj na oblast. Pa kaj delajo z denarjem ti ljudje??? V lasti imajo eni kot drugi preko tajkunov takorekoč celo slovensko gospodarstvo, vse nekdanje pomembne družbene firme, 17 let so z razpisi, sejninami, plačami in bogve s čim kradli državni proračun. A TO VSE ŠE NI DOVOLJ, GOSPODJE RDEČI IN ČRNI? Pa kaj delate z denarjem. Vsi ostali pa živimo z MEZDAMI, če nismo pri koritu. JAZ IMAM VSEGA DOVOLJ!!! DOVOLJ!!! Nekaj bo treba narediti, ker drugače tega ne bo nikoli konec.

14. februar 2008, ob 08:20:50
Neznan

Saj vem, da nihče ne verjame...Vsi tile trije največji bodo oproščeni, mogoče kakšen tamli zašit.

Prvi od tajkunov bo sedel Šrot, pa mogoče še njegova pomočnica ASK. Vse kar se trenutno dogaja pa je priprava terena za to.

14. februar 2008, ob 08:18:18
Neznan

A SO ZA AVTOCESTO MIMO TREBNJEGA, KJER SO VSI ODDALI ENAKE PONUDBE (razlika 600 eur) IN KJER SO VSE OBČUTNO PREDRAGE TUDI PADLI V PAST?JA, ubogi reveži. TUDI TAM SO PADLI V PAST.

14. februar 2008, ob 08:16:09
Neznan

GLEDALIŠČE V HIŠI, DA BI SE PRIKRIL ORGANIZIRAN KRIMINAL NAD SLOVENCI !

14. februar 2008, ob 08:15:34
Neznan

PA JA DE. SEVEDA. Zdaj bo najebala najmanjša ribica, direktorje so pa zvabili v past. A so to tisti direktorji padli v past, ki imajo putra na glavi (beri:našega davkoplačevalskega denarja) za 500 let. Vsi ti euromilijonarski direktorji so padli v past. JA, JA, SEVEDA. Nič ne bo z mojim glasom na volitvah. BOJKOTIRAJMO VOLITVE. Vseeno je kdo bo zmagal. VSI SO ISTI.

14. februar 2008, ob 08:13:06
Neznan

Ko preobrneš članek ugotoviš, da je bil izigran Srečko Gabriš, saj se odletel zaradi Žibretovega svaka.

14. februar 2008, ob 08:11:05
Neznan

Mal čuden je tale članek. Iz njega je razumeti, da je član razpisne komisije obljubil posel SCT ju, Primorju in Vegradu. Prva dva sta morala za podizvajalca izbrati določeno osebo od Vegrada pa je dobil podkupnino. Ker bi posel oddal samo enemu ponudniku pomeni, da bi druga dva nategnil.Mal čudn se vam ne zdi. Da pa bi bil nek uradnik udeležen v kartelnem dogovor med temi izvajalci pa je tud mal čudn. Papir vse prenese.

14. februar 2008, ob 07:52:17
Neznan

Odvetniki, kot je Čeferin, bodo npr. zlahka "dokazali", da je ponudba, kot jo je dal podizvajalec - Žibretov svak - finančno najbolj ugodna in torej upravičena. Formalno bo ostal na situ samo Žibret, pa še ta le, če obstaja pisni dokument za njegove pogoje.Frčalo bo veliko perja, država bo izgubila tožbe, obtoženci jo bodo tožili za velike zneske zaradi duševnih bolečin in krnjenja ugleda, plačali pa bomo vse to davkoplačevalci.Vse pa zaradi slavnega "lova na tajkune". Kdo je zdaj pravi, ki ga je treba spraviti za zapahe?

14. februar 2008, ob 07:31:55
Neznan

Akterji so pri svojem delu bili še bolj samozavestni, ker so bili vsi globoko vpeti v politiko. Šentviški tunel ne bi tako gladko stekel, če Dars in MOP ne bi dopustila, da se spreminja gradbeno dovoljenje, oziroma če ne bi izvajalca SCT stisnila v kot. Sedaj bodo nekatere stranke ostale brez velikih donatorjev.

14. februar 2008, ob 07:29:18
Neznan

Predvolilna poteza kalimera. Do volitev bo že zvodenela. Povezava SLS in gradbenikov je znana. Odstaviti bi moral najprej Podobnika in nato čistiti.Izkazalo se bo, da je to manevrsko strelivo.

14. februar 2008, ob 07:24:05
Neznan

To je mafijsko poslovanje,ki v družbi onemogoča demokratične spremembe v širši družbi.Odlično je,da je do tega prišlo.Bravo policija in ostali!

14. februar 2008, ob 07:12:38
NeznanHe he he he he...Vi na Delu ste pa res Kekci!"Direktorje je v past zvabil uradnik"In potem je svizec zavil čokolado!Tudi rezultat razpisa za izgradnjo manjkajočega dela AC mimo Trebnjega je bila past za direktorje!Ponudbe se pri ogromno ničel v € razlikujejo samo za nekaj 100€!Pa koga vi žejne prevo vode?!HALOOOOOOOOOO:::::Kdaj pa pride zadeva ven, pa sploh ni pomembno! Lahko dva dni pred volitvami ali pa na prvi ponedeljek po volitvah! Na dan pride, ko je ZRELA ZA NADALJNI POSTOPEK!14. februar 2008, ob 06:52:40
Neznan

zagotovo so se trije veliki iz gradbeništva dogovarjali že prej,med sabo ali s kom drugim.Da je afera prišla na dan nekaj mesecev pred volitvami pa tudi nekaj pove.

14. februar 2008, ob 05:49:49
Neznan

Tako, kodirana sporočila namensto USB ključev so odposlana in lahko gremo delati.14. februar 2008, ob 04:48:32
Neznan

In "last but not least":- g. Žibret Tomaž svojega svaka ne mara, ker ga sili v posel s SCT in Primorjem

- Primorje d.d. ima v angleščini en smešen naziv. Enostavno, oni so samo "general contractor"14. februar 2008, ob 04:33:19
NeznanPa še to:- navedba podizvajalca je običajno nebistveni del ponudbe, ki ga je možno med pogajanji (natančneje: "Oddaja naročila po postopku s pogajanji ...") spremeniti (naročnik bi lahko bil tudi enostavno nezadovoljen z izbiro podizvajalca), saj nova (spremenjena) ponudbena cena pomeni v celoti novo ponudbo14. februar 2008, ob 04:22:55
Neznan

laurus: kar naj curlja... tiste najvecje bodo polovili ostalim pa naj bo za primer..

ne mors polovit vseh ribic ker mora nekaj ostat za podmladek..ce mas pregosto mrezo, se nima kaj mnozit za tvojim triumfom.. in jebnes sebe (tojest tvojo drzavo) v koleno..

jansa & argentinec carji.. je ta bajuk kr mucek za tele slosarje...

14. februar 2008, ob 04:01:53
Neznan

"Delo.si - Čet 14.02.2008, 00:01" - "... sprememba v dokumentaciji pa naj bi bila narejena po tistem, ko je rok za oddajo ponudb že potekel.""BojanF - 13.02.2008 ob 19:29:27" - " ... ki bi svojo ponudbo priredila in najverjetneje oddala po roku predvidenem v javnem razpisu."Rojak GALLUS in ostali: še naprej spremljajte lik in delo Celice.14. februar 2008, ob 03:52:53
Neznan

Ce ni vse skupaj izmisljeno, lahko na podlagi clanka ugotovimo, da bistveni preiskovalni podatki veselo curljajo v javnost. Pusca na vseh koncih, kot kaze...

14. februar 2008, ob 00:32:23
170 komentarjev
Stran: <|1|>
Prikaži: starejši prej