Tudi letos iščemo najboljša podjetja prihodnosti

Delove podjetniške zvezde: Nominirano bo deset podjetij, zmagovalec pa bo razglašen 8. novembra na Brdu pri Kranju.
Fotografija: Lanski prejemnik nagrade Delova podjetnišška zvezda Andrej Orožen, soustanovitelj in direktor podjetja Dewesoft.
Foto Blaž Samec
Odpri galerijo
Lanski prejemnik nagrade Delova podjetnišška zvezda Andrej Orožen, soustanovitelj in direktor podjetja Dewesoft. Foto Blaž Samec

Ljubljana – Medijska hiša Delo letos nadaljuje projekt Delove podjetniške zvezde, v okviru katerega smo lanskega oktobra prvič podelili prestižni kipec, ki ga je prejelo trboveljsko podjetje Dewesoft. Andrej Orožen, soustanovitelj in direktor Dewesofta, je ob prejemu nagrade poudaril, da en človek brez ekipe ne more nič, saj ekipa vali kamen naprej. In letošnja rdeča nit izbora Delovih podjetniških zvezd so prav kadri.

Z velikim gala dogodkom, ki bo 8. novembra na Brdu pri Kranju, bomo razglasili Delovo podjetniško zvezdo 2018. To bo eno od desetih po presoji uredništva in strokovne žirije najboljših malih in srednje velikih podjetij v državi. Uredništvo je na podlagi seznama podjetij, ki jih je pripravil partner projekta, Agencija RS za javnopravne evidence in storitve (Ajpes), že naredilo ožji izbor 115 podjetij. V prihodnjih tednih bomo izmed njih izbrali deset nominirancev, tj. podjetij, ki so inovativna, izvozno in razvojno naravnana, imajo najmanj tri milijone evrov letnih prihodkov, najmanj pet zaposlenih, dodana vrednost na zaposlenega pa mora znašati najmanj 35.000 evrov. Obenem pa se morajo zavedajo, da so kadri ključnega pomena za njihov uspeh.


Prva predstavitev že konec junija


Nominirana podjetja bomo od konca junija pa do konca avgusta predstavljali vsak četrtek v časopisu Delo in vsak zadnji petek v mesecu v poslovnem tedniku Svet kapitala ter spletnih straneh. Zatem bodo tudi bralci lahko glasovali za svojega favorita, kateremu bomo podelili posebno priznanje. Strokovna komisija pa bo izbrala zmagovalca, kateremu bo 8. novembra podeljen kipec za Delovo podjetniško zvezdo.



Strokovno komisijo sestavljajo: Stojan Petrič, predsednik uprave FMR, Luka Podlogar, predsednik uprave KD Skladov, Barbara Žibret Kralj, odgovorna partnerica Deloitta za Slovenijo, Andrej Orožen, direktor Dewesofta in lanski dobitnik Delove podjetniške zvezde, Marko Jaklič, profesor na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, Valerij Arakelov, direktor Rimskih term, ter predstavniki uredništva.


V okviru projekta še poslovno vozlišče


Medijska hiša Delo bo v okviru projekta Delove podjetniške zvezde prvič organizirala tudi seminarsko vozlišče Posel – zgodba človeškega kapitala. S tem bomo slovesno podelitev priznanja Delova podjetniška zvezda obogatili s poldnevnim izobraževalnim dogodkom. Na štirih izobraževalnih seminarjih 8. novembra v kongresnem centru Brdo pri Kranju bomo povezali teme pomembnosti človeškega kapitala, smisla in cilja podjetništva, razumevanja in vpeljevanja novih poslovnih modelov, ki jih zahteva 4. industrijska revolucija.

Profesor Vivian Linssen, ustanovni direktor mednarodnega multidisciplinarnega raziskovalnega centra za nevroznanost v Belgiji, bo spregovoril o razvijanju človeškega potenciala. Z blagovno znamko delodajalca lahko podjetje oblikuje identiteto organizacije in poveča pripadnost zaposlenih. To vodi k večji produktivnosti. Zakaj so poklicne izkušnje pravzaprav pomembne in kakšne rezultate prinašajo organizacijam in zaposlenim, pa bo pojasnila odgovorna partnerica družbe Deloitte za Slovenijo Barbara Žibret Kralj z gosti. Predsednik uprave KD Skladi Luka Podlogar bo z gosti pojasnil, kako upravljati fazo rasti podjetja.
O odkrivanju talentov, spodbujanju sodelovalnosti in s tem kreiranju poslovnega okolja, ki hkrati gradi uspešno organizacijo in posameznika, pa se bo certificirana poslovna trenerka Natalie C. Postružnik pogovarjala z vodjo projekta Organizacijska energija in izvršno direktorico inštituta Sofos Danijelo Brečko, direktorico za kadre v koncernu Kolektor in dobitnico nagrade kadrovski manager leta 2018 Evo Cvelbar Primožič ter direktorjem Dewesofta, lanskim dobitnikom nagrade Delova podjetniška zvezda, Andrejem Orožnom.

Komentarji: