Do 760 dodatnih zaposlitev za starejše iz vzhodne Slovenije

Subvencija: Delodajalci bodo za zaposlitev osebe, starejših od 50 let iz vzhodne Slovenije, prejeli 5.000 evrov.

pon, 21.07.2014, 15:25

Ljubljana - Zavod RS za zaposlovanje je danes na svoji spletni strani objavil novo javno povabilo »Delovna vključenost starejših oseb«, namenjeno zaposlovanju brezposelnih, starih 50 in več let, iz vzhodne Slovenije.

S pomočjo programa se bo zaposlilo 760 starejših oseb, cilj javnega povabila pa je, da bodo delodajalci iz vse Slovenije, ki bodo prejeli subvencijo v višini 5.000 evrov ohranili vsaj 30 % zaposlitev še leto dni po izteku subvencioniranja, so sporočili iz Zavoda.

Subvencijo za zaposlitev bodo lahko pridobili na javnem povabilu izbrani delodajalci, ki bodo za najmanj eno leto zaposlili brezposelno osebo, staro 50 in več let iz vzhodne Slovenije, ki izpolnjuje vsaj enega od naslednjih kriterijev:
• je vsaj 12 mesecev prijavljena v evidenci brezposelnih oseb,
• nima dokončanega srednjega strokovnega izobraževanja, srednjega poklicnega, tehniškega izobraževanja oz. splošnega srednjega izobraževanja.

Število subvencioniranih zaposlitev je odvisno od števila zaposlenih pri delodajalcu. Tisti, ki zaposlujejo od 1 do 5 oseb, lahko pridobijo največ 2 subvencionirani zaposlitvi, tisti, ki zaposlujejo več oseb, pa lahko pridobijo največ 10 subvencioniranih zaposlitev, so še pojasnili v sporočilu za javnost. Vabilo je odprto to 30.9.2014.

Prijavi sovražni govor