Bučna juha

Četrtkov zdravi recept.

Objavljeno
12. december 2012 14.00
Društvo za zdravo življenje, Odprta kuhinja
Društvo za zdravo življenje, Odprta kuhinja

Vsak letni čas ima svoje dobrote, jeseni so to buče; za 4-6 oseb

800-1000 g mesa buč (najbolje hokaido)

1 velika čebula

strok česna

žlica oljčnega olja

sol in poper

vroča zelenjavna jušna osnova ali voda

nekaj vejic timijana

nekaj ščepcev semen zlatega lanu in vejica rmana za vsako skodelico juhe

Priprava

Na oljčnem olju prepražimo čebulo in ji dodamo na kocke narezano očiščeno bučo. Solimo in popramo.

Med praženjem dodamo drobno sesekljan česen, vejico timijana in zalijemo z vročo zelenjavno jušno osnovo ali vodo. Tekočina naj sega za prst čez bučo. Kuhamo na zmernem ognju približno 20 minut. Nato zmeljemo s paličnim mešalnikom.

Juho nalijemo v skodelice, potresemo z lanenimi semeni in okrasimo z rmanom.