Bulgur z mlado špinačo in počasi pečenimi paradižniki v pečici
Za tiste, ki z užitkom počakajo na hrano
300 g biološkega bulgurja
200 g svežih mladih špinačnih listov
8 paradižnikov san marzano
120 g biološkega sira feta
svež timijan
2 stroka česna
2 žlici biološkega ekstra deviškega oljčnega olja
sol, sladkor, sveže zmlet poper
preliv
100 ml biološkega ekstra deviškega oljčnega olja
sok 1 limone
žlička akacijevega medu
sol, sveže zmlet poper
Priprava
Bulgur skuhamo v slanem kropu.
Paradižnike blanširamo v vreli vodi, olupimo in odstranimo semena. Paradižnikovo meso solimo, dodamo malo sladkorja in začinimo s sveže zmletim poprom in oljčnim oljem. Narahlo premešamo in preložimo na pekač. Dodamo vejice timijana in česen, narezan na četrtinke. Postavimo v pečico za 2 uri na 100 ° C.
Špinačne liste operemo in osušimo. Bulgur, špinačo in narezan pečen paradižnik zmešamo in prelijemo s solatnim prelivom. Poskusimo in po potrebi še začinimo. Pred serviranjem na solato naribamo grško feto.