Četrtkov Fejstmeni recept

Bulgur z mlado špinačo in počasi pečenimi paradižniki v pečici.

Objavljeno
18. junij 2012 13.24
Boštjan Slak, Fejstmeni, Odprta kuhinja
Boštjan Slak, Fejstmeni, Odprta kuhinja
Bulgur z mlado špinačo in počasi pečenimi paradižniki v pečici

Za tiste, ki z užitkom počakajo na hrano



300 g biološkega bulgurja

200 g svežih mladih špinačnih listov

8 paradižnikov san marzano

120 g biološkega sira feta

svež timijan

2 stroka česna

2 žlici biološkega ekstra deviškega oljčnega olja

sol, sladkor, sveže zmlet poper

preliv

100 ml biološkega ekstra deviškega oljčnega olja

sok 1 limone

žlička akacijevega medu

sol, sveže zmlet poper



Priprava

Bulgur skuhamo v slanem kropu.

Paradižnike blanširamo v vreli vodi, olupimo in odstranimo semena. Paradižnikovo meso solimo, dodamo malo sladkorja in začinimo s sveže zmletim poprom in oljčnim oljem. Narahlo premešamo in preložimo na pekač. Dodamo vejice timijana in česen, narezan na četrtinke. Postavimo v pečico za 2 uri na 100 ° C.

Špinačne liste operemo in osušimo. Bulgur, špinačo in narezan pečen paradižnik zmešamo in prelijemo s solatnim prelivom. Poskusimo in po potrebi še začinimo. Pred serviranjem na solato naribamo grško feto.