1 kg jadranskih sip
½ kg svežega graha
1 čajna žlička sladkorja
1 jedilna žlica sesekljanega svežega koprca
sveže natrt črni poper, sol
oljčno olje
Priprava:
Grah oluščimo in ga skuhamo v manjši količini vode skupaj z žličko sladkorja in malo soli.
Sipi ločimo glavo od trupa, odstranimo drobovino in kost, lovke ločimo od glave, ki jo zavržemo. Meso splaknemo pod tekočo vodo in narežemo na trakove. Popivnamo v krpici.
V ponvi segrejemo za prst debelo plast oljčnega olja, in ko se močno segreje, pocvremo koščke sipe, kar traja od 3 do 5 minut. Ogenj ugasnemo, sipe odcedimo in jih blago posolimo.
Odcedimo tudi grah in ga s sipinim mesom porazdelimo po krožnikih. Začinimo s sveže natrtim črnim poprom, dodamo natrgan sveži koprc in prelijemo z oljčnim oljem.
Na mizo jo damo kot sezonsko predjed, s svežim belim kruhom.