Četrtkov namig za kosilo: Bananova pena

Izberemo sladke zrele banane; priprava 5 minut

Objavljeno
19. november 2013 15.32
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

 

Potrebujemo

4 zrele banane

1 dl sladke smetane za stepanje

1 limona

 

 

Priprava

Najprej stepemo sladko smetano.

Banane olupimo in v mešalniku ali na krožniku z vilicami dobro pretlačimo. Prilijemo limonov sok po okusu.

Med bananovo kašo postopno vmešamo stepeno smetano, da dobimo rahlo kremo.

Naložimo jo v kozarčke in ponudimo s piškoti kot slasten in krepek posladek po enolončnici.

Različica: V peno po želji vmešamo grobo mlete oreščke. Za bolj tekoč posladek – napitek – jo razredčimo z jogurtom, lahko naravnim ali bananovim.

 

Koristen nasvet:

Komur se zdi slaščica premalo sladka, naj med kremo doda malo medu (najbolje z milejšo aromo in svetlejšo barvo, kot je cvetlični, lipov ipd. ) ali sladkorni sirup (agavov ali svetli javorjev).