Četrtkov namig za kosilo: Borovničeva pena

Lahka zdrava sladica; priprava 15 minut

Objavljeno
26. junij 2015 13.50
BOROVNIČEVA PENA
Mojca Koman
Mojca Koman
Potrebujemo:
4–5 jabolk
250 g skute
6 žlic sladkorja ali po okusu
manjša košarica (200 g) svežih gozdnih borovnic

Priprava:
Najprej očistimo in olupimo jabolka, jih narežemo na večje kose, stresemo v kozico, prilijemo 3 žlice vode, dodamo še 2 žlici sladkorja in pokrito dušimo kakih 5 minut, da se jabolka zmehčajo.
S paličnim mešalnikom jih pretlačimo v pire – čežano – in hitro ohladimo.
V posebni posodi z vilicami pretlačimo skuto s sladkorjem, dodamo borovnice in dobro premešamo.
Postopno dodajamo ohlajeno jabolčno čežano, da dobimo sladko peno.
Naložimo jo v kozarce in ponudimo kot osvežilno in lahko sladico po koromačevi juhici, pečeni pleskavici in paradižnikovi solati.