Četrtkov namig za kosilo: Kvinoja z gobami šitakami in porom

Odlična kombinacija; priprava 5 minut, čas kuhanja 10 minut

Objavljeno
23. april 2014 11.22
KVINOJA Z GOBAMI ŠITAKI IN POROM
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Potrebujemo:

320 g kvinoje

dva večja pora, tudi zeleni del

250 g svežih šitak

žlica masla

sol, poper

 

Priprava:

Kvinojo oplaknemo na rešetu in odcedimo.

Por očistimo in narežemo na pol centimetra debela kolesca. Stresemo v lonec ali globoko večjo ponev.

Gobe grobo narežemo in prav tako stresemo v ponev.

Pristavimo, dodamo maslo in vse skupaj na hitro popražimo.

V lonec stresemo oplaknjeno kvinojo in prilijemo približno 1,5 litra vode. Zavremo in na zmernem ognju kuhamo 7–10 minut.

Odstavimo, pokrijemo in pustimo kvinojo nabrekati še 5 minut.

Nazadnje jed solimo, popramo po okusu in ponudimo s sezonsko solato.

 

Različica: Ponudimo z nadrob­ljeno rikoto (albuminsko skuto), za krepkejši okus pa jed na krožniku začinimo z nekaj kapljicami ekstra deviškega oljčnega olja ali s praženimi bučnimi semeni in bučnim oljem.