Četrtkov namig za kosilo: Pečena buča s česnovim maslom

Gotovo bo s kruhom pomazano; priprava 5 minut, čas peke 30 minut

Objavljeno
27. avgust 2013 11.46
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Sestavine:

1 kg muškatne buče
2 žlici masla
svež ali suh žajbelj
5 strokov česna, sol

Priprava:

1. Pečico segrejemo na 200 ºC.
2. Bučo olupimo in narežemo na malo večje kose.
3. Naložimo jih v pekač in postavimo v segreto pečico. Pečemo približno 20 minut, da se buča že nekoliko zmehča in robovi rahlo porjavijo.
4. Posebej v kozici raztopimo maslo, dodamo strt ali narezan česen in žajbelj ter nad šibkim ognjem pražimo le toliko, da česen zadiši. Z omako prelijemo bučo v pečici in pečemo še 10 minut.
5. Ponudimo s kruhom kot prilogo, skupaj s puranjim zrezkom in solato iz stročjega fižola.