Četrtkov namig za kosilo: Riž s špinačo

Čas kuhanja je odvisen od sorte riža; priprava 2 minuti, čas kuhanja 10–30 minut.

Objavljeno
14. avgust 2013 01.03
Mojca Koman
Mojca Koman

Potrebujemo:

* 300 g rjavega riža

* sol

* 3 pesti mladih špinačnih listov

* 3/4 l piščančje jušne osnove

* muškatni orešček

 

Priprava

* V lonec stresemo riž, prilijemo jušno osnovo in pokritega kuhamo, da se skoraj zmehča.

* Medtem očistimo špinačo, jo operemo in grobo narežemo.

* V riž tik pred koncem zamešamo narezano špinačo, začinimo z muškatnim oreščkom in odkrito kuhamo še največ 5 minut.

* Ponudimo poleg piščančjih zrezkov v smetanovi omaki in poletne solate iz paprike, paradižnika, kumar in avokada.

 

Različica: Namesto špinače uporabimo blitvo, ščir, koprive ali grobe (večje) liste rukole. Poseben okus pa jedi da nekaj listov rdeče pese.