Četrtkov namig za kosilo: Skutni zavitek z marelicami

Izkoristimo zrele marelice; priprava 20 minut, čas peke 20–25 minut

Objavljeno
22. julij 2014 11.35
ZAVITEK
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Potrebujemo:

500 g svežega razvaljanega listnatega testa (ali zamrznjenega)

450 g skute

2 jajci

1 vrečka vanilijevega sladkorja

100 g sladkorja

cimet

2 žlici pšeničnega zdroba

500–750 g svežih marelic

 

Priprava: 

Pečico segrejemo na 200–220 stopinj. Nizek pekač obložimo s papirjem za peko.

Za nadev v posodo stresemo skuto, dodamo jajci, vanilijev sladkor, sladkor, cimet in zdrob. Premešamo.

Marelice razpolovimo, odstranimo koščico in grobo narežemo.

Razvaljano testo namažemo z nadevom, bogato obložimo z marelicami, zvijemo in prestavimo na pekač.

Postavimo v pečico in pečemo 20–25 minut, da se hrustljavo zapeče. Pečen zavitek potresemo s sladkorjem v prahu.

Ponudimo kot posladek po zelenjavni juhici.

 

Koristen nasvet:

50 g skute (2–3 žlice) prihranimo v hladilniku za naslednji dan.