500 g svežega razvaljanega listnatega testa (ali zamrznjenega)
450 g skute
2 jajci
1 vrečka vanilijevega sladkorja
100 g sladkorja
cimet
2 žlici pšeničnega zdroba
500–750 g svežih marelic
Priprava:
Pečico segrejemo na 200–220 stopinj. Nizek pekač obložimo s papirjem za peko.
Za nadev v posodo stresemo skuto, dodamo jajci, vanilijev sladkor, sladkor, cimet in zdrob. Premešamo.
Marelice razpolovimo, odstranimo koščico in grobo narežemo.
Razvaljano testo namažemo z nadevom, bogato obložimo z marelicami, zvijemo in prestavimo na pekač.
Postavimo v pečico in pečemo 20–25 minut, da se hrustljavo zapeče. Pečen zavitek potresemo s sladkorjem v prahu.
Ponudimo kot posladek po zelenjavni juhici.
Koristen nasvet:
50 g skute (2–3 žlice) prihranimo v hladilniku za naslednji dan.