Četrtkov namig za kosilo: Testenine v drobnjakovi omaki

... ali z mladim česnom; priprava 2 minuti, čas kuhanja 10 minut

Objavljeno
12. maj 2014 17.46
TESTENINE V DROBNJAKOVI OMAKI
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Potrebujemo:

500 g testenin

3 dl smetane za kuhanje

sol, poper

šopek drobnjaka

50 g parmezana

 

Priprava:

V večji količini slane vode skuhamo testenine na zob. Kuhamo odkrite, vmes jih večkrat premešamo, kuhane pa le odcedimo, ne oplaknemo.

Medtem ko kuhamo testenine, v širši kozici na šibkem ognju segrejemo smetano, da se začne gostiti, nato vanjo stresemo narezan drobnjak, solimo in po okusu popopramo. Takoj odstavimo, da drobnjak ne izgubi svojega izjemnega okusa.

Testenine odcedimo, stresemo k omaki, po potrebi prilijemo malo vode, v kateri so se kuhale, potresemo z naribanim parmezanom, premešamo in takoj ponudimo s sezonsko solato. Pisana berivka z jajcem, na primer, bo kar prava izbira.