Četrtkov namig za kosilo: Zapečene testenine s pečeno rdečo papriko in mocarelo

Izvrstna brezmesna jed Gina d´Acampa; priprava 20 minut, čas peke 5 minut

Objavljeno
04. oktober 2013 15.53
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Sestavine:

3 žlice oljčnega olja, strok česna

600 g pečenih paprik iz kozarca

žlica slanih kaper, 100 g črnih oljk

320 g testenin

400 g mocarele

sol, poper, peteršilj

Priprava:
1. Pečene olupljene paprike narežemo na trakove, oljke izkoščičimo in narežemo.
2. Pečico vklopimo na 220 stopinj oziroma na žar.
3. V visoki in široki ponvi na olju na hitro popražimo sesekljan česen, da zadiši. Dodamo papriko, oljke, oplaknjene in odcejene kapre, vse posolimo, popramo in 10 minut kuhamo nad šibkim ognjem.
4. Medtem skuhamo testenine na zob. Odcejene stresemo k papriki, po potrebi prilijemo zajemalko vode, v kateri so se kuhale.
5. Dodamo sesekljan peteršilj, vse krepko premešamo in preložimo v ognjevaren pekač.
6. Testenine obložimo z rezinami mocarele, nato jih postavimo v segreto pečico za 5 minut, da se sir zapeče in stopi.
Takoj ponudimo s skledo solate.

Opomba: V sezoni vzamemo sveže paprike, jih oplaknemo, osušimo in razprostremo po pekaču. Pečemo jih 10 minut pri 150–170 stopinjah, da se napihnejo in lupina odstopi. Preložimo jih v skledo, pokrijemo s krpo, po nekaj minutah pa olupimo in odstranimo pecelj s semeni. To lahko storimo tudi dan prej.