Četrtkov recept z vinom

Teranov sladoled. »Moja duša je vesela, kot bila bi pila kraški teran« (Oton Zupančič)

Objavljeno
09. julij 2012 13.46
Toni Gomišček, Odprta kuhinja
Toni Gomišček, Odprta kuhinja
Sestavine

4 dl kraškega terana

20 g sladkorja

nastrgana lupina 1 limone

nastrgana lupina 1 pomaranče

1 lovorov list

1 nageljnova žbica (klinček)

1/2 vaniljevega stroka

1/4 cimetove palčke

1 l mlečnega sladoleda

 

Priprava

Vse sestavine (razen sladoleda!) kuhamo na majhnem ognju, dokler ne ostane zgolj tretjina začetne tekočine.

Ohladimo na 4 °C.

Zgoščen teranov »sok« vmešamo v mlečni sladoled.

Postrežemo na drobljencu iz suhih piškotov, na vrh pa damo nekaj kapljic teranovega soka.