150 g bele moke
150 g polnozrnate moke
ščepec soli, žlica ekstra deviškega oljčnega olja
3 srednje velika jajca
mrzla voda
Priprava
Obe vrsti moke premešamo na leseni podlagi in oblikujemo kupček, na sredini naredimo jamico.
Jajcem primešamo olje in sol, nato jih zlijemo v jamico in jih z vilicami postopoma vmešavamo v moko.
Z rokami zamesimo testo. Če se preveč drobi, dodamo malo vode. Testo dobro premesimo, da dobijo testenine potrebno trdnost. Pomemben je gib zapestja: testo razvlečemo, ga prepognemo in znova razvlečemo.
Ko se površina testa sveti in se nič več ne prijema prstov, ga ovijemo s prozorno folijo in pustimo 30 minut počivati na sobni temperaturi.
Nato ga razvaljamo v čim tanjšo plast.
Testo pustimo na mizi, da se nekoliko osuši. Potem ga s strojčkom razrežemo na rezance ali pa ga posujemo z moko, zvijemo in na centimeter široke rezance zrežemo z ostrim nožem.