Juha iz buče s konopljevim oljem

Četrtkov praznični recept - juhica pri slavnostni večerji ne sme manjkati.

Objavljeno
17. december 2012 11.00
Anže Gombač, Odprta kuhinja
Anže Gombač, Odprta kuhinja
Sestavine

500 g muškatne buče

100 g korenja

2 čebuli

oljčno olje

1,5 l zelenjavne osnove

3 dl sladke smetane

sol, poper

mleko

konopljevo olje

 

Priprava

Očistimo in grobo narežemo vso zelenjavo.

Prepražimo jo na oljčnem olju, zalijemo z zelenjavno osnovo in kuhamo do mehkega, solimo in popramo.

Juho zmeljemo s paličnim mešalnikom, dodamo smetano in prevremo.

Tako pripravljeno juho postrežemo v skodelici in jo pokapamo s konopljevim oljem.

Namig: Če imamo aparat za kapučino, lahko naredimo žličnik iz spenjenega mleka - namesto običajnega dekoriranja juhe s smetano.