Kipjenki s kakavom

Nedeljski recept.

Objavljeno
18. marec 2013 20.09
Posodobljeno
24. marec 2013 11.00
Pri Gerdejevih, Odprta kuhinja
Pri Gerdejevih, Odprta kuhinja
Za glavno jed ali sladico

testo

500 g pšenične moke tip 500

2 jajci, kocka kvasa, 60 g sladkorja

50 g masla, žlička soli, 3 dl mleka za kvasec

nadev

5 žlic kakava, 5 žlic sladkorja

voda in sol

5 žlic ocvirkov z mastjo

Priprava

Iz navedenih sestavin zamesimo voljno testo, ga ne pretanko razvaljamo (4 mm) in razrežemo na krpe, velike 15 x 8 cm. Po sredini daljšega konca potresemo zmes kakava in sladkorja, testo proti vrhu prepognemo in stisnemo.

Zavremo vodo, rahlo solimo ter kuhamo testene »štruklje«, vsakega posebej, 3 minute na vsaki strani. Ko jih vzamemo iz vode, vsakega prebodemo z iglo, da se ne sesede, razrežemo na manjše kose in zabelimo z ocvirki.

Namig: Za spremljavo ponudimo solato.