Lahki biskvit s figami

Biskvit skoraj brez sladkorja. Za sladkosnedne po vrhu prelijemo z medom.

Objavljeno
18. julij 2014 13.01
Ana Bulat, Odprta kuhinja
Ana Bulat, Odprta kuhinja

Za ene in druge pa se bo te poletne sladice napeklo za pekač s premerom 20 centimetrov.

Sestavine:
2 beljaka
50 g pirine moke
150 g mletih mandljev
1/2 žličke sode bikarbone
1/3 žličke pecilnega praška
2 rumenjaka
1 žlica kokosovega sladkorja (lahko tudi navadnega)
100 g jabolčne čežane
5 žlic olja
1/2 žličke vanilije
sveže, močno zrele fige
mandlji

Priprava:
Iz dveh beljakov naredimo trd sneg.
V posebni posodi zmešamo moko, mlete mandlje, sodo bikarbono in pecilni prašek. Rumenjaka stepemo s sladkorjem in dodamo jabolčno čežano, olje in vanilijo. Dobro premešamo. Počasi dodamo suhe sestavine, na koncu pa še narahlo vmešamo sneg iz beljakov. Vlijemo v pomaščen pekač, posut z drobtinami. Po vrhu razdelimo fige. Po želji potresemo še z nalistanimi mandlji.
Pečemo na 180 °C približno 30–35 minut.