Potrebujemo:
* 1 l mleka
* ščep soli
* 25 dag belega riža
* 4 jajca
* 2 žlici rjavega sladkorja
* vanilja, cimet
* 100 g mletih orehov
* 1 večje jabolko
* pest namočenih rozin
Priprava
Mleko osolimo in zavremo. V vrelo mleko zakuhamo riž in kuhamo približno 10 minut. Napol ohladimo.
Pečico vklopimo na 200 stopinj.
Medtem v posodici z vodo (in žlico ruma) namočimo rozine, jabolko pa očistimo in narežemo na kocke. Posebej penasto umešamo jajca s sladkorjem in vaniljo ter vmešamo med ohlajen riž. Dodamo še mlete orehe, cimet, na kocke narezano jabolko in namočene rozine.
Maso naložimo v namazan pekač in pečemo v pečici približno 20 minut. Narastek postrežemo z mletim sladkorjem ali sadnim prelivom.
Ponudimo še toplega po grahovi juhi.
Različica: Uporabimo melasni sladkor, ki da jedi temnejšo barvo in omamen karamelni okus.