Namig za petkovo kosilo: Solata s kislim rdečim zeljem, jabolkom in orehi

če rdečega ne dobite, uporabite belo zelje; priprava 5 minut

Objavljeno
06. februar 2014 15.20
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Potrebujemo:
250 g kislega rdečega zelja
1 jabolko
pest orehov
oljčno ali orehovo olje
sol po potrebi
po želji kos gorgozole

Priprava:
Kislo rdeče zelje naložimo v skledo in čezenj naribano jabolko. Premešamo.
Solato potresemo z grobo narezanimi orehi in prelijemo z oljčnim oljem. Po želji dodamo razkosano gorgonzolo ali podoben sir s plemenito plesnijo.
Solimo in kisamo po okusu, vendar navadno ni potrebno.
Ponudimo po korenčkovi juhi ob njokih z omako.
Različica: Namesto orehov izberemo lešnike ali mandlje. Na podoben način naredimo solato s kislim belim zeljem, kjer se poigramo z bučnim oljem, bučnimi in sončničnimi semeni.