Namig za sredino kosilo: Fižolova juha

Smešno enostavna priprava; priprava 15 minut

Objavljeno
20. januar 2014 13.27
ali povezavo:
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Potrebujemo: 

250–300 g kuhanega fižola ali večja pločevinka vloženega

1 lovorov list

šetraj

sol, poper

2 stroka česna

2 rezini kruha

žlička masla

 

 

Priprava:

Kuhan fižol stresemo v lonec, prilijemo še fižolovko, dolijemo vodo in začinimo s šetrajem, lovorom in česnom. Pristavimo.

Ko voda zavre, ogenj zmanjšamo in pokrito kuhamo še 5 minut.

Medtem rezini kruha narežemo na kocke in jih v ponvi na maslu hrustljavo opečemo.

Lovor (in šetraj, če je v vejici) odstranimo, juho pretlačimo s paličnim mešalnikom. Solimo, popramo po potrebi in ponudimo z opečenimi kruhovimi kockami.

Po juhi postrežemo široke rezance z blitvo.