Ocvirkova potica

Namesto rozin so tu ocvirki, pravi gospa Milena.

Objavljeno
12. februar 2013 17.26
Milena Rostohar, Odprta kuhinja
Milena Rostohar, Odprta kuhinja
Sestavine

testo

1 kg moke

5 dl mlačne vode

žlica soli

kvasec

kocka svežega kvasa

2 dl mlačnega mleka

žlička sladkorja

nadev

500 g ocvirkov

večji šop mete

6 jajc (eno prihranimo za premaz)

 

Priprava

Presejemo moko, na rob posujemo sol, dodamo kvasec in postopoma vodo. Zgnetemo v testo.

Ocvirke segrejemo, odstavimo, med mešanjem dodamo jajca in drobno zrezano meto. Pustimo, da se malo ohladi.

Vzhajano testo razvaljamo, namažemo z ocvirkovo maso, zavijemo ter pomažemo z razžvrkljanim jajcem.

Položimo v namaščen pekač, na toplo, da vzhaja.

Pečemo naprej 15 minut na 200 ˚C in nato eno uro na 180 ˚C.

Opomba: Ocvirkovo potico ponudimo na primer k jetrnim klobasam namesto kruha.