Orehove rezine z makom

Sočne, da se kar topijo v ustih.

Objavljeno
23. maj 2014 13.09
Ana Bulat, Odprta kuhinja
Ana Bulat, Odprta kuhinja

Več kot primerne so za druženje ob čaju ali kavi, pa še brez moke so. Iz teh sestavin boste napekli za manjši pekač velikosti 23 x 14 cm.

Sestavine:
2 beljaka
žlica sladkorja
150 g orehov
50 g mletega maka
pol žličke sode bikarbone
50 g sladkorja
2 rumenjaka
100 g kisle smetane
žlica ruma, 3 žlice olja
50 g nasekljanih dateljnov
(lahko tudi rozine)

Priprava:
Dobro namastimo pekač in ga malce posujemo z mletimi orehi. Iz beljakov in žlice sladkorja stepemo trd sneg in ga postavimo na stran.
V posebni posodi zmešamo orehe, mleti mak in sodo bikarbono. Sladkor, rumenjaka, kislo smetano, rum in olje dobro stepemo.
Dodamo suhe sestavine: orehe z makom in sodo. Vmešamo še suhe dateljne ali rozine in na koncu  ročno narahlo primešamo še stepeni sneg.
Vlijemo v pomaščen pekač in pečemo na 175–180 stopinjah 25–30 minut.