Več kot primerne so za druženje ob čaju ali kavi, pa še brez moke so. Iz teh sestavin boste napekli za manjši pekač velikosti 23 x 14 cm.
Sestavine:
2 beljaka
žlica sladkorja
150 g orehov
50 g mletega maka
pol žličke sode bikarbone
50 g sladkorja
2 rumenjaka
100 g kisle smetane
žlica ruma, 3 žlice olja
50 g nasekljanih dateljnov
(lahko tudi rozine)
Priprava:
Dobro namastimo pekač in ga malce posujemo z mletimi orehi. Iz beljakov in žlice sladkorja stepemo trd sneg in ga postavimo na stran.
V posebni posodi zmešamo orehe, mleti mak in sodo bikarbono. Sladkor, rumenjaka, kislo smetano, rum in olje dobro stepemo.
Dodamo suhe sestavine: orehe z makom in sodo. Vmešamo še suhe dateljne ali rozine in na koncu ročno narahlo primešamo še stepeni sneg.
Vlijemo v pomaščen pekač in pečemo na 175–180 stopinjah 25–30 minut.