Petkov kruhov recept

Tlačenka s popečenimi kruhovimi kockami in hrenovo omako.

Objavljeno
12. september 2012 12.04
Ljubljana 04.09.2012 - Jedi s kruhom.foto:Blaz Samec/DELO
Anita Potočnik, gostilna Čubr
Anita Potočnik, gostilna Čubr
Sestavine

20 dag žolce

2 pesti popečenih kruhovih kock

15 dag kitajskega zelja

maslo za premaz

hrenova omaka

2 zvrhni žlici vloženega hrena

1 dl sladke smetane

sol, poper

žlica bučnega olja

2 žlici kisa

 

Priprava

Žolco narežemo na manjše kocke, enako kruh. Kruh v pekaču, ki smo ga namazali z maslom, v pečici popečemo do nežno rjave barve. Ohladimo.

Kitajsko zelje narežemo na rezance. Vse skupaj zmešamo s hrenovo omako z bučnim oljem.

Hrenova omaka: preprosto zmešamo vse sestavine.