Petkov namig za kosilo: Juha iz bučk

Zgostimo jo s koruznim zdrobom; priprava 5 minut, čas kuhanja 10 - 15 minut

Objavljeno
16. september 2013 11.57
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Sestavine:
1 večja bučka ali 2 manjši
čebule
strok česna
žlica masla
žlica koruznega zdroba
žlica kisle smetane
sol, koper
bučno olje

Priprava
Čebulo in česen drobno narežemo, stresemo v lonec in nad srednje močnim ognjem svetlo popražimo na maslu.
Dodamo na majhne koščke narezano bučko in še malo pražimo.
Zalijemo z vodo in pokrito kuhamo 5 do 10 minut, da se zelenjava zmehča. Po želji pretlačimo s paličnim mešalnikom, ni pa nujno.
Proti koncu dodamo koruzni zdrob, da juho malo zgostimo. Solimo.
Nazadnje primešamo še kislo smetano in koper ter postrežemo z bučnim oljem, ki si ga lahko vsak prilije po želji.

Opomba: Juho sicer lahko zgostimo tudi z moko, vendar je koruzni zdrob boljša izbira.