Petkov namig za kosilo: Krompir z bučo in žajbljem

S svežim ali suhim žajbljem; priprava 10 minut, čas kuhanja 20 minut

Objavljeno
21. oktober 2013 13.17
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Sestavine:
4 krompirji za peko
1 kg muškatne buče
2 žlici oljčnega olja
žlička masla
3 stroki česna, 4 žlice bučnih semen
nekaj lističev žajblja
sol
bučno olje

Priprava
1. Krompir olupimo in narežemo na večje kose. V manjši količini slane vode ga skuhamo do mehkega.
2. Bučo olupimo, odstranimo semenje in narežemo na kocke.
3. Bučna semena grobo narežemo.
4. V ponvi segrejemo olje in maslo, na maščobo stresemo kose buče in jih popečemo.
5. Potresemo z grobo narezanim česnom, bučnimi semeni ter dodamo kuhan in odcejen krompir. Solimo, začinimo z žajbljem, previdno premešamo.
6. Poleg ponudimo radičevo solato z jajcem in fižolom. Za posladek naj bo sočno grozdje.

Različica: Za hrustljavo opečen krompir ga opečemo skupaj z bučo. Uporabimo res dobro ponev z debelim dnom ali vse skupaj prestavimo v ogreto pečico.