Potrebujemo:
testo
125 g masla
100 g sladkorja (v prahu)
250 g moke
2 rumenjaka, ščep soli
2 žlici mleka ali kisle smetane
nadev
100 g bele ali temne jedilne čokolade
žlica masla
vrečka vaniljevega pudinga
500 ml mleka, 4 žlice sladkorja
500 g svežih jagod
Priprava:
Testo hitro zgnetemo, hlebček zavijemo v folijo ali vrečko in pustimo počivati na hladnem pol ure.
Nato ga razvaljamo, izrežemo kroge in z njimi obložimo namaščene modelčke za pito. Prebodemo ga z vilicami in pečemo pri 180 stopinjah 12 minut, da zlato porjavi. (Lahko pa pripravimo eno pito v običajnem modelu.)
Testene košarice ohladimo, ohlajene vzamemo iz modelčkov.
Čokolado z maslom raztopimo v kopeli ali v mikrovalovni pečici. Malo ohladimo, nato s tanko plastjo premažemo notranjost košaric. Počakamo, da se strdi. Tako se košarice ne bodo namočile, ampak bodo ostale krhke tudi po nadevanju.
Skuhamo puding in ga v hladni kopeli med mešanjem hladimo. Mlačnega nalijemo v košarice. Ko se nekoliko strdi, ga okrasimo z narezanimi jagodami. Za svetleč se videz jagode premažemo z mlačno marmelado.