Petkov namig za kosilo: Toast - pica

Hitro in poceni. Pa tudi dobro in nasitno. Pripravljeno v 10 minutah. Pa dober tek!

Objavljeno
07. oktober 2016 14.20
P. M.
P. M.
Sestavine:
  • 8 -16 rezin toast kruha
  • 3 sveži ne preveč zreli paradižniki
  • zavitek malih mocarel, trikotnik gorgonzole ali poljuben sir, ki se lepo topi
  • 2 pločevinki sardin ali skuš

Priprava:

  1. Pečico segrejemo na 220- 240 ºC.
  2. Svež paradižnik tanko narežemo na rezine.
  3. Na pekač s peki papirjem razporedimo rezine kruha za toast, nanje položimo rezino paradižnika ali naložimo pretlačene pelate, sardine ter izbran sir.
  4. Takoj postavimo v segreto pečico in pečemo približno 5 minut, da se sir napol stopi.
  5. Ponudimo po gosti brokolijevi juhi, zraven se prileže solata iz popečenih bučk.
  6. Različica: Namesto toast kruha vzamemo katerikoli drug kruh.