Petkov namig za praznično peko: Čokoladna arašidova jajčka

Brez peke; za 10–12 kosov

Objavljeno
13. april 2014 22.31
Ana Bulat, Odprta kuhinja
Ana Bulat, Odprta kuhinja
Potrebujemo:

 

žlica arašidovega masla

40 g navadnega masla

90 g mletih mandljev

50 g sladkorja v prahu

ščep vanilje

200 g temne čokolade

2 žlički masla

 

Priprava:

V posodi najprej zmešamo arašidovo in navadno maslo. Oboje naj bo sobne temperature.

Dodamo sladkor v prahu, mlete mandlje in vaniljo. Dobro stepemo, da dobimo gosto maso, iz katere bomo oblikovali jajca. Če je premehka, dodamo še žlico mletih mandljev.

Oblikujemo manjša jajčka. Zlagamo jih na pladenj, obložen s peki papirjem, nato jih postavimo za 20 minut v zamrzovalnik.

Medtem nad paro ali v mikrovalovni pečici stopimo čokolado z maslom.

Jajčka »oblečemo« v čokolado in jih polagamo nazaj na peki papir. Po želji jih okrasimo z oreščki.

Hranimo v hladilniku.