Potrebujemo:
žlica arašidovega masla
40 g navadnega masla
90 g mletih mandljev
50 g sladkorja v prahu
ščep vanilje
200 g temne čokolade
2 žlički masla
Priprava:
V posodi najprej zmešamo arašidovo in navadno maslo. Oboje naj bo sobne temperature.
Dodamo sladkor v prahu, mlete mandlje in vaniljo. Dobro stepemo, da dobimo gosto maso, iz katere bomo oblikovali jajca. Če je premehka, dodamo še žlico mletih mandljev.
Oblikujemo manjša jajčka. Zlagamo jih na pladenj, obložen s peki papirjem, nato jih postavimo za 20 minut v zamrzovalnik.
Medtem nad paro ali v mikrovalovni pečici stopimo čokolado z maslom.
Jajčka »oblečemo« v čokolado in jih polagamo nazaj na peki papir. Po želji jih okrasimo z oreščki.
Hranimo v hladilniku.