Petkov oljčni recept

Zavitek z bučo in pomarančnim oljčnim oljem.

Objavljeno
17. julij 2012 13.25
Darko Maršič, Sasa del Sal, Odprta kuhinja
Darko Maršič, Sasa del Sal, Odprta kuhinja
Zavitek z bučo in pomarančnim oljčnim oljem

Za pokušino modno pomarančno olje

 

vlečeno testo

400 g očiščene olupljene mlade buče

50 g sladkorja

preliv

1 jajce

100 g sladkor

za šilce jogurta

za šilce semenskega olja

jušna žlica pšeničnega zdroba

ščepec pecilnega praška

sladkor v prahu in oljčno olje z aromo pomaranče

 

Priprava

Vlečeno testo nadevamo z naribano bučo, ki smo jo malo posladkali.

V pekaču vse skupaj prelijemo s prelivom, ki smo ga pripravili tako, da smo vse navedene sestavine dobro premešali. Pečemo pri 180 stopinjah Celzija približno 30 minut.

Preden zavitek ponudimo, ga potresemo s sladkorjem v prahu in prelijemo s pomarančnim oljčnim oljem.

Namig: Maršič priporoča pomarančno oljčno olje odličnega in velikokrat nagrajenega slovenskega pridelovalca oljčnega olja Vanje Dujca.