testo (glej četrtkov recept)
200 g kuhane in sesekljane špinače
100 g skute
4 žlice naribanega parmezana
vejica majarona
1 jajce
sol, muškatni orešček
Priprava
Špinačo, ki smo jo skuhali v slani vodi, odcedimo, ožamemo in drobno sesekljamo. Dodamo skuto, jajca in parmezan, vse skupaj dobro premešamo in posolimo. Dodamo še ščepec muškatnega oreščka in listke svežega majarona.
Iz zvaljanega testa narežemo široke rezance, dolge približno 10 cm, in jih razporedimo po mizi, ki smo jo pred tem posuli z moko. Na sredino položimo žličko nadeva, ga prekrijemo z drugim kosom testa in ob robovih dobro stisnemo s prsti, da se testo sprime. Rezance nato obrežemo, tako da pustimo okoli nadeva približno dva prsta testa.
V veliki posodi zavremo vodo, dodamo grobo sol in kanček oljčnega olja, da se ravioli med kuhanjem ne sprimejo. V vrelo vodo dajemo raviole drugega za drugim in kuhamo približno 5 minut. Ko se dvignejo na površje, jih previdno jemljemo iz lonca in polagamo na pladenj z dvignjenim robom.
Najokusnejši je preliv iz masla in žajblja. Naredimo ga takole: v posodi segrejemo maslo in mu dodamo žajbljeve liste. Ko ti postanejo hrustljavi, z vsem skupaj prelijemo raviole, jih posujemo z naribanim parmezanom in še vroče postrežemo.