Petkov toskanski recept

Ravioli po maremsko.

Objavljeno
26. november 2012 20.54
Gulia Scarpaleggia, Odprta kuhinja
Gulia Scarpaleggia, Odprta kuhinja
Za štiri osebe, preprost recept

testo (glej četrtkov recept)

200 g kuhane in sesekljane špinače

100 g skute

4 žlice naribanega parmezana

vejica majarona

1 jajce

sol, muškatni orešček

Priprava

Špinačo, ki smo jo skuhali v slani vodi, odcedimo, ožamemo in drobno sesekljamo. Dodamo skuto, jajca in parmezan, vse skupaj dobro premešamo in posolimo. Dodamo še ščepec muškatnega oreščka in listke svežega majarona.

Iz zvaljanega testa narežemo široke rezance, dolge približno 10 cm, in jih razporedimo po mizi, ki smo jo pred tem posuli z moko. Na sredino položimo žličko nadeva, ga prekrijemo z drugim kosom testa in ob robovih dobro stisnemo s prsti, da se testo sprime. Rezance nato obrežemo, tako da pustimo okoli nadeva približno dva prsta testa.

V veliki posodi zavremo vodo, dodamo grobo sol in kanček oljčnega olja, da se ravioli med kuhanjem ne sprimejo. V vrelo vodo dajemo raviole drugega za drugim in kuhamo približno 5 minut. Ko se dvignejo na površje, jih previdno jemljemo iz lonca in polagamo na pladenj z dvignjenim robom.

Najokusnejši je preliv iz masla in žajblja. Naredimo ga takole: v posodi segrejemo maslo in mu dodamo žajbljeve liste. Ko ti postanejo hrustljavi, z vsem skupaj prelijemo raviole, jih posujemo z naribanim parmezanom in še vroče postrežemo.