Ponedeljkov kruhov recept

Koruzni kruh z ocvirki.

Objavljeno
10. september 2012 13.45
Ljubljana 04.09.2012 - Jedi s kruhom.foto:Blaz Samec/DELO
Anita Potočnik, gostilna Čubr
Anita Potočnik, gostilna Čubr
30 dag koruzne moke

30 dag bele moke

2,5 dag kvasa

3 dl vrele vode

15 dag ocvirkov

1-2 dl mlačne vode

sol, maščoba za pekač

 

Priprava

Koruzno moko damo v skledo, jo posolimo ter poparimo z vrelo vodo. Z vilicami hitro premešamo, da dobimo žgance. Pustimo, da se ohladi.

Pri strani naredimo jamico, vanjo damo kvas in prelijemo z mlačno vodo, da se kvas raztopi, potem dodamo še belo moko ter tople suhe ocvirke.

Premešamo ter pustimo vzhajati eno uro. Ker je testo mehko, ga po eni uri prestavimo v višji pekač ter pustimo vzhajati še 15 minut. Potem ga damo v ogreto pečico in ga 45 minut pečemo pri temperaturi 180 stopinj.