Robidov in slivov drobljenec
Temno na temno; za 4 osebe
nadev
6 temnih sliv brez koščic, narezanih na četrtine
200 g robid
4 žlice sladkorja v prahu
drobljenec
125 g bele moke
100 g hladnega masla
4 žlice rjavega sladkorja
okras
žlica kristalnega sladkorja (po želji)
Priprava
Segrejte pečico na 180 stopinj.
Slive, robide in sladkor dajte v ponev in kuhajte pet minut, da se sadje zmehča.
Medtem dajte moko in maslo, narezano na koščke, v mešalnik ter mešajte, dokler ni mešanica podobna krušnim drobtinam, nato vmešajte še rjavi sladkor.
Sadje z žlico naložite v pekač, nanj stresite drobljenec in pecite v pečici 20 minut oziroma do zlatorjave barve. Po želji posujte s kristalnim sladkorjem.