Ponedeljkov modri recept

Pozno poletje je čas, ko vrtovi postanejo vsi modri. Slive!

Objavljeno
27. avgust 2012 16.50
besedilo in fotografije Guliver/Stockfood
besedilo in fotografije Guliver/Stockfood

Robidov in slivov drobljenec

Temno na temno; za 4 osebe

nadev

6 temnih sliv brez koščic, narezanih na četrtine

200 g robid

4 žlice sladkorja v prahu

drobljenec

125 g bele moke

100 g hladnega masla

4 žlice rjavega sladkorja

okras

žlica kristalnega sladkorja (po želji)

Priprava

Segrejte pečico na 180 stopinj.

Slive, robide in sladkor dajte v ponev in kuhajte pet minut, da se sadje zmehča.

Medtem dajte moko in maslo, narezano na koščke, v mešalnik ter mešajte, dokler ni mešanica podobna krušnim drobtinam, nato vmešajte še rjavi sladkor.

Sadje z žlico naložite v pekač, nanj stresite drobljenec in pecite v pečici 20 minut oziroma do zlatorjave barve. Po želji posujte s kristalnim sladkorjem.