Ponedeljkov namig za kosilo: Krompirjeva solata s kumaro in rukolo

Pazljivo pri soljenju!
Priprava 10 minut in še pol ure za kuhanje krompirja

Objavljeno
16. maj 2014 12.33
KROMPIRJEVA SOLATA S KUMARO IN RUKOLO
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja

Potrebujemo:

5 večjih krompirjev
2 kumari
1 čebula
2 pesti rukole
pest ali dve praženih slanih arašidov
sol, poper, olje, kis

Priprava:
Krompir operemo, skrtačimo in v malo vode celega skuhamo do mehkega. Nato ga olupimo, narežemo na debelejše rezine, preložimo v solatno skledo in ohladimo.
Kumari odrežemo morebitne grenke konce, jo po dolgem narežemo na četrtine in nato prečno še na tanke rezine.
Čebulo olupimo, prepolovimo in tanko narežemo. Rukolo operemo in odcedimo.
Vso zelenjavo dodamo ohlajenemu krompirju, potresemo z arašidi, solimo, popramo in zabelimo po okusu.
Ponudimo ob ocvrtih ribjih palčkah, ki jih kupimo zamrznjene ali naredimo sami.