Ponedeljkov namig za kosilo: Popečeni jajčevci

Iz ponve ali pečice; priprava 5 minut, čas peke 5–10 minut

Objavljeno
16. avgust 2015 18.20
POPEČENI JAJČEVCI
Mojca Koman
Mojca Koman
Sestavine:

večji jajčevec

3 večji paradižniki

10–15 rezin sira

žlica oljčnega olja

sol

 

Priprava:

Jajčevec umijemo in odstranimo pecelj ter ga narežemo na za pol prsta debele rezine. Ne lupimo. Paradižnike narežemo na tanke rezine.

Rezine jajčevca z obeh strani popečemo na žlici olja na ponvi, prevlečeni s plastjo proti prijemanju. Solimo.

Na vsako rezino jajčevca položimo rezino paradižnika in nato še košček sira. Pečemo še minuto, nato odstavimo.

Potresemo še s sesekljano baziliko in drobnjakom in postrežemo po cvetačni juhi ob solati iz kuhane govedine in pečenem krompirju iz pečice.

 

Različica: Jajčevce lahko naložimo tudi na pekač in popečemo v pečici.