Ponedeljkov namig za kosilo: Solata z belušno zeleno in orehi

aromatično; priprava 10 minut

Objavljeno
23. februar 2014 22.19
SOLATA Z BELUŠNO ZELENO IN OREHI
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Mojca Koman, Odprta kuhinja
Potrebujemo:

5 stebel belušne zelene

150 g dimljenega sira

pest orehov

1 pomaranča

4 žlice sveže naribanega hrena

sol, poper

3 žličke tekočega medu

oljčno ali orehovo olje

 

Priprava:

Iz pomaranče stisnemo sok. Potrebujemo ga približno 1 dl.

Sveže nariban hren pomešamo s pomarančnim sokom, soljo, poprom, tekočim medom in oljem. Tako smo dobili preliv za solato.

Belušno zeleno tanko narežemo na rezine, sir na kocke, orehe grobo nasekljamo.

V solatno skledo stresemo zeleno, sir, vse skupaj takoj prelijemo s polivko, potresemo z orehi in premešamo.

Če imamo čas, solato postavimo v hladilnik za pol ure, da se okusi okrepijo, sicer pa takoj ponudimo po korenčkovi juhi in ob naravno pečenem puranjem zrezku ter kuhanem rižu.

 

Različica: Solata je še okusnejša, če ji dodamo olupljeno in na kocke narezano čvrsto hruško.