Namig za sobotno kosilo: Prigrizek z redkvico

Sveže, preprosto in primerno domala za vsak letni čas.

Objavljeno
31. januar 2014 09.58
Posodobljeno
01. februar 2014 11.00
Priprava jedi a8. Ljubljana, 14.01.2014
Anka Peljhan, Odprta kuhinja
Anka Peljhan, Odprta kuhinja

Priljubljeni namaz ima lahko svoje različice, saj lahko dodatke prilagajamo okusu in hladilniku. Naša igrivost pa nam omogoči tako preprosto jed, primerno ob katerem koli dnevnem času, ponuditi na malce drugačen način.

Sestavine:

2 kolobarja francoskega kruha

2 žlici puste skute

žlica kisle smetane

nekaj vejic drobnjaka in ali peteršilja

3–4 rdeče redkvice

ščepec soli

No, pa začnimo:

V posodici zmešaj skuto s smetano in jo posoli. Nasekljaj drobnjak in ga vmešaj v skuto.

Redkvice nareži na koščke, na rezine in polovice. Koščke vmešaj v maso, z rezinami boš naredil bodice, polovičko pa pozneje položil ob kruhek. Rezini kruha lahko popečeš v opekaču (ni pa nujno).

Eni izmed njiju izdolbi sredico, da bo namaz pogledal skozi luknjo. Na drugo namaži namaz na debelo, povezni kos z luknjo nanjo in po vrhu zapiči rezine redkvic.

S preostankom sestavin okrasi okolico.