Sladoled iz ovčje sirotke

Ocvrti divji šparglji v drobtinah krhkega testa z Rujevo jabolčno redukcijo.

Objavljeno
30. april 2013 17.41
Peter in Vildana Patajac, Odprta kuhinja
Peter in Vildana Patajac, Odprta kuhinja
Sestavine

500 g ovčje sirotke

ščepec soli

100 g ovčjega mleka

150 g glukoznega sirupa

2 vaniljeva stroka

16-20 divjih špargljev

pest drobtin krhkega testa

1 beljak

1 dl Rujeve jabolčne redukcije

1 dl sončničnega olja za cvrenje

 

Priprava

Mleko, sirotko, vaniljeva semena, sol in glukozni sirup zmešamo in damo v strojček za sladoled.

Šparglje povaljamo v beljaku, nato v drobtinah ter ocvremo v olju do hrustljavosti, vendar ne predolgo. Pri daljši toplotni obdelavi namreč divji šparglji postanejo grenki, zato jih nikoli dolgo ne kuhamo, pražimo ali cvremo.

Sladoled naložimo v izbrano servirno posodico, dodamo ocvrte šparglje in prelijemo z Rujevo jabolčno redukcijo.