sladoled
300 g zelene kolerabice
40 g tekočega medu (ali tekoče glukoze)
50 dag sladkorja
150 g vode
1 list želatine
brizg belega balzamičnega kisa
biskvit
4 jajca
100 g moke
100 g sladkorja
6-8 zrelih brinovih jagod
1 dl vode
vrečka pecilnega praška
karamelizirana koleraba
1 manjša koleraba
80 g sladkorja
Priprava
Kolerabice za sladoled olupimo, narežemo in skuhamo, nato jih zmeljemo. Med oziroma glukozo, sladkor in vodo zavremo, v to dodamo želatino in brizg kisa, vsemu skupaj pa primešamo pire iz kolerabic. Pretresemo v strojček za sladoled.
Za biskvitno testo ločimo rumenjake in beljake. Iz beljakov stepemo trd sneg, rumenjake pa penasto stepemo s sladkorjem in jim primešamo vse druge sestavine. Brinove jagode stremo v terilniku (ali z nožem na deski), jih primešamo zmesi, na koncu dodamo trd sneg. Spečemo v pomaščenem modelu. K sladoledu ponudimo v majhnih grižljajih.
Za karamelizirano kolerabico »na zob« skuhane kocke kolerabe položimo na nepomaščen pekač in jih prelijemo s sladkorjem, ki smo ga s segrevanjem spremenili v tekoč karamel. Dobro prekrijemo in zatesnimo z alufolijo ter pečemo 40 minut pri 180 stopinjah. Dodamo na krožnik s sladoledom in biskvitnimi koščki.