Vse, česar ne pojeste surovo, spravite za poznejšo uporabo – in prav zdaj se začenja izobilje, predvsem domačega jagodičevja. Zbrali smo nekaj najbolj uspešnejših receptov iz naše OK (objavljamo enega, preostale najdete v novi številki OK), pa nekaj za drugačne okuse in nekaj takega, kar ne bo čisto vsakdanje.
Marmelada iz neolupljene buče z vinom in meliso
Ta marmelada je za ljubitelje kuhanih in pečenih buč: poseben okus.
Potrebujemo:
očiščena, neolupljena buča hokaido
sok 3 pomaranč
100 g sladkorja
1 dl belega vina
lističi melise
Priprava:
Bučo z lupino vred narežemo na kocke, jo preložimo v širšo posodo, dodamo sladkor, pomarančni sok in kuhamo 10 minut. Nato s paličnim mešalnikom maso pretlačimo.
Prilijemo vino, zavremo in kuhamo še 5 minut.
Na koncu dodamo lističe melise in še vročo marmelado vlijemo v sterilizirane kozarce, obrnemo na glavo, pokrijemo in čakamo, da se počasi ohlajajo.