Slast domačih marmelad

Ko boste deževnega februarskega jutra odprli domačo marmelado, bo iz kozarčka planil vonj po čudovitem bohotnem juniju.

Objavljeno
20. junij 2014 22.04
Recepti: OK, Guliver Fotografije dokumentacija Dela in Guliver/Stockfood
Recepti: OK, Guliver Fotografije dokumentacija Dela in Guliver/Stockfood

Vse, česar ne pojeste surovo, spravite za poznejšo uporabo – in prav zdaj se začenja izobilje, predvsem domačega jagodičevja. Zbrali smo nekaj najbolj uspešnejših receptov iz naše OK (objavljamo enega, preostale najdete v novi številki OK), pa nekaj za drugačne okuse in nekaj takega, kar ne bo čisto vsakdanje.

Marmelada iz neolupljene buče z vinom in meliso

Ta marmelada je za ljubitelje kuhanih in pečenih buč: poseben okus.

Potrebujemo:

očiščena, neolupljena buča hokaido

sok 3 pomaranč

100 g sladkorja

1 dl belega vina

lističi melise

Priprava:

Bučo z lupino vred narežemo na kocke, jo preložimo v širšo posodo, dodamo sladkor, pomarančni sok in kuhamo 10 minut. Nato s paličnim mešalnikom maso pretlačimo.

Prilijemo vino, zavremo in kuhamo še 5 minut.

Na koncu dodamo lističe melise in še vročo marmelado vlijemo v sterilizirane kozarce, obrnemo na glavo, pokrijemo in čakamo, da se počasi ohlajajo.