Sobotni jabolčni recept

Jabolčna žolca s sladoledom.

Objavljeno
03. september 2012 14.34
Gostilna Krištof, Odprta kuhinja
Gostilna Krištof, Odprta kuhinja
Dekorativna lahka sladica, še en recept iz l. 1870 za mošančke

 

3 jabolka

1/2 l vode, 1 dl belega vina

100 g sladkorja

malo žafranike, 3 g cimeta

4 listi želatine

 

Priprava

V lonec z vodo, vinom, sladkorjem, žafraniko in cimetom damo olupljene krhlje jabolk. Vrejo naj 10 minut. Nato jih vzamemo iz vode in ohladimo.

V to isto vodo damo želatino, ki smo jo prej za nekaj minut namočili v hladno vodo in zmehčano dobro odcedili.

Ohlajena jabolka položimo v manjši model, prelijemo z mlačnim sokom z želatino in pustimo v hladilniku, da se strdi. Narežemo na poljubno velike kose in ponudimo s sladoledom.